Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnéd, ha sérült gyereke...

Felnevelnéd, ha sérült gyereked születne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nem enyhe értelmi sérülésről van szó. Hanem olyanról, ahol esély nincs rá, hogy valaha is önálló életet tudjon élni; se nem lesz munkaképes, se nem járhat iskolába. Minimálisan fejleszthető. Nem lesz szobatiszta felnőtt korára sem.

Felnevelnéd, vagy intézetbe adnád?

Tudom, sok család rokkan bele, ha vállalja a gondozást. Lehet, hogy kiverem a biztosítékot a kérdéssel.

2011. okt. 7. 21:41
 41/95 anonim ***** válasza:
100%
NEM! Meg is indoklom hogy miért. A szomszédomban ilyen gyerek született / lány/ Apuka fél év mulva megpattant ott maradt az édesanyja egyedül, mivel elkellett tartani magukat heti otthonba adta Az egész élete erről szólt hogy pénteken hozta vasárnap vitte vissza a gyereket. Ma a kislány 36 éves Teljesen mozgás és járóképtelen abban sem vagyok biztos hogy tud magáról. Az anyuka 58 éves és már látom hogy az is nehezére esik hogy az autóból átemelje a tolószékbe a magatehetetlen lányát persze semmilyen segitsége nincs hiszen soha nem talált társat magának igaz nem is nagyon keresett mert ha valaki közeledett is hozzá ha megtudta hogy beteg gyerek van a háznál már odébb is állt. Most mi értelme volt ennek az önfeláldozásnak ,mikor ez a beteg gyerek semmit nem érzékel a világból és abból hogy az édesanyja törli ki a fenekét vagy egy gondozó. Az ő élete meg tönkre ment amit soha senki nem pótolhat hiszen mindenkinek csak egy van
2011. okt. 7. 22:32
 42/95 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Én is láttam már ebbe tönkremenni embereket.

2011. okt. 7. 22:34
 43/95 anonim ***** válasza:
24%

"Az ő élete meg tönkre ment amit soha senki nem pótolhat hiszen mindenkinek csak egy van"

Ezen is lehetne vitatkozni ,hogy csak egy életünk van-e.

2011. okt. 7. 22:34
 44/95 anonim ***** válasza:
93%
22:34: Csak nem ennél a kérdésnél.
2011. okt. 7. 22:35
 45/95 anonim ***** válasza:
81%
Durván hangzik a válaszom! Egy beteg gyermek felnevelése nem kis felelősség, nem kis anyagi és idegi megterhelést jelent egy családnak! A súlyos fogyatékkal születő gyermekeket egy injekcióval el kellene altatni! A gyereknek is és a családnak is jobb lenne! Egy súlyosan beteg gyerek a társadalom számára sosem lesz építő "alkatrész"! Senkit sem akartam megbántani a válaszommal!
2011. okt. 7. 23:44
 46/95 anonim ***** válasza:
28%

23:44

Igazad van, de akkor injekciózzuk a hajléktalanokat, bűnözőket, drogosokat, alkoholistákat, és azokat akik később lerokkannak.

2011. okt. 7. 23:47
 47/95 anonim ***** válasza:
94%
Bűnözés szempontjából mindenképp visszahoznám a halálbüntetést!
2011. okt. 7. 23:50
 48/95 anonim ***** válasza:
100%
Nem nevelném fel. Láttam egy ilyen családot, szerencsétleneknek borzalmas élete van.
2011. okt. 8. 09:00
 49/95 anonim ***** válasza:
87%

Felnevelném hiszen én vagyok az anyja!!!!

Ez valahol elgondolkodtató kérdés.. Ismerek egy öreg nénit aki már 22 éve gondozza a férjét aki teljesen magatehetetlen, időnként észleli csak a külvilágot..

Aki a gyerekét nem nevelné fel mit tenne ha a férje egy balesetben nyomorodna le teljesen??

Beadná őt is egy intézetbe? Egészségben betegségben míg a halál el nem választ.. Na persze jól hangzik csak nehogy bekövetkezzen a betegség...

2011. okt. 8. 09:07
 50/95 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem az utolsó válaszolónak igaza van..
2011. okt. 8. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!