Tegyük fel, hogy nem enyhe értelmi sérülésről van szó. Hanem olyanról, ahol esély nincs rá, hogy valaha is önálló életet tudjon élni; se nem lesz munkaképes, se nem járhat iskolába. Minimálisan fejleszthető. Nem lesz szobatiszta felnőtt korára sem.
Felnevelnéd, vagy intézetbe adnád?
Tudom, sok család rokkan bele, ha vállalja a gondozást. Lehet, hogy kiverem a biztosítékot a kérdéssel.
NEM! Meg is indoklom hogy miért. A szomszédomban ilyen gyerek született / lány/ Apuka fél év mulva megpattant ott maradt az édesanyja egyedül, mivel elkellett tartani magukat heti otthonba adta Az egész élete erről szólt hogy pénteken hozta vasárnap vitte vissza a gyereket. Ma a kislány 36 éves Teljesen mozgás és járóképtelen abban sem vagyok biztos hogy tud magáról. Az anyuka 58 éves és már látom hogy az is nehezére esik hogy az autóból átemelje a tolószékbe a magatehetetlen lányát persze semmilyen segitsége nincs hiszen soha nem talált társat magának igaz nem is nagyon keresett mert ha valaki közeledett is hozzá ha megtudta hogy beteg gyerek van a háznál már odébb is állt. Most mi értelme volt ennek az önfeláldozásnak ,mikor ez a beteg gyerek semmit nem érzékel a világból és abból hogy az édesanyja törli ki a fenekét vagy egy gondozó. Az ő élete meg tönkre ment amit soha senki nem pótolhat hiszen mindenkinek csak egy van
2011. okt. 7. 22:32
42/95 anonim válasza:
Nem.
Én is láttam már ebbe tönkremenni embereket.
2011. okt. 7. 22:34
43/95 anonim válasza:
"Az ő élete meg tönkre ment amit soha senki nem pótolhat hiszen mindenkinek csak egy van"
Ezen is lehetne vitatkozni ,hogy csak egy életünk van-e.
2011. okt. 7. 22:34
44/95 anonim válasza:
22:34: Csak nem ennél a kérdésnél.
2011. okt. 7. 22:35
45/95 anonim válasza:
Durván hangzik a válaszom! Egy beteg gyermek felnevelése nem kis felelősség, nem kis anyagi és idegi megterhelést jelent egy családnak! A súlyos fogyatékkal születő gyermekeket egy injekcióval el kellene altatni! A gyereknek is és a családnak is jobb lenne! Egy súlyosan beteg gyerek a társadalom számára sosem lesz építő "alkatrész"! Senkit sem akartam megbántani a válaszommal!
2011. okt. 7. 23:44
46/95 anonim válasza:
23:44
Igazad van, de akkor injekciózzuk a hajléktalanokat, bűnözőket, drogosokat, alkoholistákat, és azokat akik később lerokkannak.
2011. okt. 7. 23:47
47/95 anonim válasza:
Bűnözés szempontjából mindenképp visszahoznám a halálbüntetést!
2011. okt. 7. 23:50
48/95 anonim válasza:
Nem nevelném fel. Láttam egy ilyen családot, szerencsétleneknek borzalmas élete van.
2011. okt. 8. 09:00
49/95 anonim válasza:
Felnevelném hiszen én vagyok az anyja!!!!
Ez valahol elgondolkodtató kérdés.. Ismerek egy öreg nénit aki már 22 éve gondozza a férjét aki teljesen magatehetetlen, időnként észleli csak a külvilágot..
Aki a gyerekét nem nevelné fel mit tenne ha a férje egy balesetben nyomorodna le teljesen??
Beadná őt is egy intézetbe? Egészségben betegségben míg a halál el nem választ.. Na persze jól hangzik csak nehogy bekövetkezzen a betegség...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!