Felnevelnéd, ha sérült gyereked születne?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nem enyhe értelmi sérülésről van szó. Hanem olyanról, ahol esély nincs rá, hogy valaha is önálló életet tudjon élni; se nem lesz munkaképes, se nem járhat iskolába. Minimálisan fejleszthető. Nem lesz szobatiszta felnőtt korára sem.
Felnevelnéd, vagy intézetbe adnád?
Tudom, sok család rokkan bele, ha vállalja a gondozást. Lehet, hogy kiverem a biztosítékot a kérdéssel.
2011. okt. 7. 21:41
11/95 anonim válasza:
Igen, mert attól még a gyerekem.
12/95 anonim válasza:
Persze, hogy fel. És nem álszentségből mondom, meg nem mártírkodásból nevelném... Én nem tudnám megtenni vele, hogy nem nevelem fel, akármilyen sérült legyen is, "jár" neki a család, a szeretet.
13/95 anonim válasza:
21:48 vagyok. Tapasztalatból írom az igent, mert vállaltuk volna, ha életben marad. Ha ott vagytok egy ilyen helyzetben, és nézitek a gyermeketeket, lehet, hogy mást mondanátok.
14/95 anonim válasza:
Egyértelműen fel,nem számít,hogy mi a baja, akkor is az én gyerekem lenne
15/95 anonim válasza:
Nem tudom. Ahhoz, hogy érdemben mondjak bármit is, helyzetben kellene lenni. Most azt mondom, hogy igen. De ha benne lennék, lehet, hogy nemet mondanék.
18/95 anonim válasza:
Nekem a keresztapám egyszer azt mondta ,hogyha nyomorék gyereke születik akkor a falhoz csapja a szülőszobában.
Azóta valahogy nem tudok emberként nézni rá. :(
19/95 anonim válasza:
Nem mondanék le róla, de segítséget biztosan igénybe vennék, ahogy írta már valaki korábban. Nekem az egy mindenki által vállalható és a körülményekhez képest mindenki számára a legjobb megoldás, még a boldogságot is meg merem kockáztatni :).
20/95 A kérdező kommentje:
Felnevelés alatt azt értem, hogy a gyerek nagyrészt otthon van. Az anya (vagy apa/nagyszülő/egyéb rokon) gondozza, úgymond erre teszi fel az életét, mivel emiatt munkát nem tud vállalni. Írnak valakik terápiákat. Van olyan szintű fogyatékosság, amiben nem segít, láttam olyat. Vagy ha még gyerekkorában próbálkoznak is nála, mivel nem sok fejlődés érhető el, egy idő után abbamarad.
2011. okt. 7. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!