Van itt olyan aki utálja az anyósát?
Történet? Összegyűlt a mosnivaló, gondoltam mosok, nézem, eltűnt a faszim gatyája a szennyesből. Kérdezem "anyóst", erre aszongya kimostam. Kérdezem miért, mert külön mosunk ugye. Erre aszongya nem volt tele a mosógép, ezért ezt még beletette. Mondom így nekem nincs tele. Bevágta a durcit. "Após" megjegyzése: Én már 50 éves vagyok, de az én anyám akkor mossa ki a nadrágom, amikor csak kedve tartja, mert az anyám.
Nah! Erre varrjál gombot! :D
Anyukám és nagymamám kapcsolata elég "vicces" volt, főleg az utóbbi években, amikor már én is tisztábban láttam a világot, rengeteg dolgot megtudtam, és becsülöm anyukámat, amiért kulturált módon tudta kezelni az ügyet... vigyázat, hosszú lesz...
-amikor volt az esküvőjük, nagymamám nem vitt semmit ajándékba (pedig nem volt csóró), ellenben persze vígan végigette a lakodalmi menüt
-elhordta itthonról a pénzt-mármint apukámtól kért mindig (apukámat meg úgy nevelték, hogy a szülő szent, a gyereknek kuss van, meg sem kérdőjelezett semmit), és a pénz nagy része valószínűleg a nagybátyámékhoz ment, mert vele kivételezett... anya csinált egy kis tesztet (az összes otthoni pénzt megjelölte kicsit tintával), és kiderült, hogy még a mi szülinapunkra (öcsi + én) küldött pénz is abból ment, amit apa vitt le neki... pedig egész sok nyugdíjat is kapott, és semmire sem költött (max. a rendelt kajára, de az sem volt sok ahhoz képest, mert vmi menzáról vitték), mert kvázi mindent mi vettünk neki (apa mindig nagybevásárolt neki, és egyébként is az összes hülye tévéshopos baromságot megvetette velünk meg ilyen gyógyszert-olyan gyógyszert csak azért, mert volt az újságban)... meg egyszer még a nrkünk karácsonyra vett csokit is apa vette a saját pénzéből, mert anya megtalálta a blokkot a kocsiban...
-sosem jött át segíteni vagy egyátalán meglátogatni minket (az egy dolog, hogy messze lakik, de azért nem volt olyan rossz állapotban főleg az elején, hogy ne tudott volna vonattal vagy busszal átjönni), azt viszont elvárta volna, hogy menjünk és nyaljuk a talpát... és nem volt képes megérteni, hogy nem azért nem megyünk gyakran, mert taplók vagyunk, hanem azért, mert a takarítatlan, penészes, beázott putri házában befulladok, mert asztms-allergiás vagyok (egyszer 4évesen kint kellett aludnom a kocsiban, olyan szarul voltam)... mondjuk később nem is látott minket szívesen...
ja, az is vicces volt, amikor egyszer később családilag felkerekedtünk, hogy na, menjünk apával, mert berágott amiatt, hogy nem tiszteljük a mamát eléggé, és nem megyünk... ezt azzal nyugtázta, amikor telefonban mondta apa, hogy mennénk, hogy "Te jó ég!", és nem az ujjongós értelemben... aztán meg ott lent négyünknek főzött 5 kis csirkecombot, amit anno mi vittünk le neki (mikor nagybátyámék, ha mennek, süt-főz nekik hétfogásos lakomát) meg penészes paprikával akart nekünk főzni meg olyan uborkával kínálta anyáékat, aminek a levébe belelógatta a gombás körmű ujját, és megsértődött, amikor ezek után anyáék elutasították a kaját...
Egyébként anya tényleg csak egyszer szólt be a nagymamámnak, azt is kulturált módon... miattam... történt ugyanis, hogy úgy 2-3 évvel ezelőtt nem tudtam elmenni egy rokoni összejövetelre karácsonykor, mert 38 fokos lázam volt... húsvétkor kaptam mamától pénzt, telefon, és elkezdte nekem mondani, hogy azért nem kaptam karácsonyra pénzt, mert aki nem kíváncsi a nagyanyjára, nem érdemli meg. Na, ekkor amikor elmeséltem anyának, ki sem látott a fejéből a lila füsttől... na, és megmondta apának, hogy na, most beszél az anyjával, hogy álljon meg a menet, ha nem fogad minket szívesen amúgy, akkor miért várja el mégis, hogy én menjek oda törleszkedni... és akkor egyszer amikor mentünk át hozzájuk, ott mondta negédeskedő, kicsit gúnyos hangnemben, hogy káááár, hogy nem megyek többet hozzá... na, akkor megvédett engem anya :).
-anya azt sem nagyon szerette benne, ahogy az állataival bánt (vidéken lakik)-tartott kutyát-macskát, kb. csak hogy legyen, mert nagyon nem törődött velük, nem adott nekik rendes kaját... és akkor még az evolúció csúcsának tartotta magát, és Marcit (az egyik macskát) kb. hálátlan szemét dögnek tartotta, amiért elmászkált a háztól... amikor mi ott voltunk, érdekes módon maradt egész végig, sőt amikor én kiültem rajzolni (mert bent befulladtam volna), akkor odaült a székem alá, és őrzött egész végig. A kutya, akit ismertem, már alázkodóbb típus volt, de anya mondta, hogy látták még kiskutya korában, még mielőtt a mamának adták volna, és akkor milyen kis aranyis, kedves kutya volt... valószínűleg a ridegtartás miatt történt, de később annyira elvadult/begolyózott, hogy kb. a semmiért nekitámadt embereknek, apukámat is megharapta, engem is majdnem, pedig semmi rosszat nem csináltunk (asszem az én "bűnöm" az volt, hogy hússzagú maradt a kezem, miután megebédeltem).
Sziasztok tök jó dolgokat olvasok nekem is van sztorim
pl:én korán összekerültem a férjemmel iskola után.Erre ő majd segít nekem h mi a férjem kedvence mondott egy-két ételt én elkészítettem és ő viszont(anyós)átjött hozzánk pont délben és a fia előtt aki turkálta az ételt azt mondta h gyere fiam át hozzám enni látod ez csak ilyeneket főz ami neked nem jó hát én modtam h te nem szereted de hát ő......
erre én csak lestem férjem nem ment vele .Mindennap pont délbe átjött h h vagy kisfiam h telt a napod ,erre ő amikor látta h a fia jól lakik mert jót főztem magamtól amit tudttam h tényleg szeret akkor lassan lapattant rólunk hát ilyen kedves volt de h örült a markában
Jelen! :)
Első nagy vitánk a kisfiam első szülinapján esett meg. hát úgy hozta sors, hogy anyagilag a padlóra kerültünk. Nemhogy ajándékot nem tudtam venni, de vajas kenyéren mást sem nagyon az asztalra. Meg is mondtam mindenkinek, hogy jöhetnek szülinapozni, de úgy készüljenek, hogy nem lesz ebéd, mert ez van. Anyós olyannyira besértődött, elmondott mindenféle szarnak, hát le voltam döbbenve. Érdekes, senki más nem vette zokon, sőt az én anyukám kérdezés nélkül beállított egy tortával és mindenféle főznivalóval.
A poén, hogy anyós a következő szülinapra el sem jött, a mostanin meg nem akart enni. Ja, és a páromat is lehordta, hogy csalódott benne stb stb és emlékeztette, hogy anyja csak egy lehet, míg asszonya annyi, amennyit akar. Na ez még jobban betett. Na mindegy.
Párom kérésére nagy nehezen megemésztettem, megbocsátottam neki úgy, hogy egy szóval nem kérte a bocsánatomat, természetesnek vette, hogy jó pofát vágok mindenhez.
Telt-múlt az idő, úgy tűnt, minden rendben van azon kívül, hogy a páromat dróton rángatja. névnapom volt, felköszöntött facebook-on, megköszöntem, majd küldött egy zenés videót egy olyan előadótól, akinek már a neve hallatára kiráz a hideg. ezt a videót meghallgatás nélkül töröltem. Na, most megint elmondott mindenféle ostoba, bunkó parasztnak, aki semmit nem érdemel. Na de ezt nem szemtől-szembe, hanem ott, a közösségi oldalon, hogy mindenki olvassa.
Hát itt telt be a pohár, második babánkat várjuk, nem hiányzik sem ő sem a szarságai. Természetesen a sztori folytatása ugyanaz. mint ha semmi sem történt volna úgy viselkedik. voltunk már családi összejövetelen, a seggem nyalta, én lekoppintottam, írt a közösségi oldalon, nem válaszoltam. Az én szememen megszűnt létezni.
Nálunk a fia keres 100 ezer forintot, nincs semmije, neki a nyugdíja 140ezer, meg még dolgozik is mellé, a férje is dolgozik, meg az anyja is velük lakik és annak is van nyugdíja. Nincs hitelük meg semmi. Ehhez képest folyamatosan a fiának panaszkodott, hogy milyen szegények, jaj de rossz nekik, meg folyton húzta le pénzzel. Én meg mondtam neki, hogy ne legyen már ilyen hülye, hát hárman vannak két nyugdíjra, meg két fizetésre, se autó, se lakáshitel se semmi nincs, ne hogy el higgye már, hogy milyen szegények, ha csak 70ezerrel számolunk darabjára, akkor is háromszorosa, mint ami neki van, és még ő adjon? Aztán meg egyszer le is buktak, hogy mekkora pénzek mennek be, miközben sírják, hogy nekik milyen szar, segítsen rajtuk a gyerek...
Aztán mikor összeköltöztünk és látta mekkorák a számlák, akkor teljesen ki volt akadva, hogy a családjának mennyi pénze van és milyen összegeket húztak le róla rezsi hozzájárulás, mert szegények vagyunk címen. Konkrétan vele fizettettek ki mindent, miközben nekik 4x akkora havi bevételük volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!