Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél a lányoddal, ha 14...

Mit tennél a lányoddal, ha 14 évesen bejelentené, hogy terhes?

Figyelt kérdés
2011. aug. 23. 16:01
 71/125 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon sok dolog hangzott itt el, de legkevesebbszer az, hogy vajon a teherbe esett lány mit is akar. Mert a többség gond és kérdezés nélkül felpofozza(a terhes lányt), és abortuszra kényszeríti, de azt nem nagyon olvasni, hogy mellette áll, és együtt kezelik a helyzetet. Számtalanszor olvasom, hogy gyereket úgy vállaljon az ember, ha vállalja is érte a felelősséget. Akkor az a felelősségvállalás ilyen helyzetben, hogy a gyereket abortuszra kényszerítjük, bármit is akar? Ez már nem csak annyi, hogy az anya nem engedi, hogy a lánya rövidre vágja a haját, itt már életekről van szó. Nem olyan vonatkozásban, hogy az abortusz bűn, mert nem az, hanem olyan vonatkozásban, hogy nem mindenki veszi az abortuszt könnyedén, és nem mindenki hajlandó rá, és sokan, akik átesnek rajta, életre szóló lelki sebeket kapnak. És valóban, akiket a 17:05-höz hasonlóan magára hagyna a szülő ebben a helyzetben, az tényleg nem birkózna meg a gyerek felnevelésével. De aki mellett ott áll a család, és együtt oldják meg, annak sikerülni fog, és a baba is jó körülmények között lesz, még ha nehezebb is lesz a dolog. Már itt kibukik, hogy ki mennyire állna a gyereke mellé, ha bajba kerülne.
2011. aug. 24. 13:54
 72/125 anonim ***** válasza:
59%
Egy 14 éves ne akarjon semmit,mert még gyerek,örüljön hogfy kap enni van hol aludnia tanuljon,ne keféljen,mert tök jó a babó,mert már a szomszád Katát is felcisnálták 13 évesen,neki is kell egy babó,mert jó móka,de a nagyi neveli fel az iylen baókat,vagy árvaházba menek vagy a kukába,a lánykák meg mennek szórakaténuszuzni újra.Szabályok kellenének,nem liberarizmus,meg nemi élet 14 évesen,minek,gyerek ne szexeljen,és ne szüljön gyereket.Még 18 22 évesen is tönkre tezsi az élete egy gyerek nemhogy 14 évesen munka nélül,iskiola néklül család nyakára pottyantani.
2011. aug. 24. 14:08
 73/125 anonim ***** válasza:
13%
14:08-nál a pont. 27/nő
2011. aug. 24. 16:41
 74/125 anonim ***** válasza:
25%
Örülnék a nagymamaságnak és felnevelném az unokámat, majd megismerném és ebédre elhívnám az unokám édesapját is.
2011. aug. 24. 17:11
 75/125 anonim ***** válasza:
30%
Minden baba okkal fogant meg. Ezért nem értem, hogyan is találhatták ki az abortuszt? Ha nem vigyáz valaki, ne ez legyen a kiút a hiba helyrehozatalára. Sok jó duma van: nincs még itt az ideje, nincs anyagi háttér, stb. Élőlényt öl meg, aki abortuszt kér és hajt végre! Vigyázni kell és kész, ha nem akarsz gyereket! Őrület! Ha már terhes, akármilyen a körülmény, meg kell oldani!
2011. aug. 26. 14:30
 76/125 anonim ***** válasza:
75%
engem amikor 16 évesen terhes lettem(mert szerelmes voltam) egyszerűen kidobtak, a párom anyukája meg elmagyarázta miért ne tartsam meg - abortusz lett, amiért azóta is hálás vagyok.
2011. aug. 26. 14:33
 77/125 anonim ***** válasza:
70%

előző vagyok

javítás:

"azóta is" - helyett: azóta már

2011. aug. 26. 14:34
 78/125 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem akarja megtartani, akkor kifizetném az abortuszt és elmesélném neki hogyan kell védekezni ha már olyan hülye voltam, hogy ezt elfelejtettem időben közölni.

Ha meg akarja tartani, hát hajrá, de nem az én házamban és nem az én pénzemből. Azt a gyereket hajlandó vagyok eltartani, akit én vállalok, de másét nem.Nem érdekel, hogy az unokám vagy sem.

Ha már mindenáron felelősségről beszélünk, nem nagy kunszt felnevelni egy gyereket úgy, hogy a nagymama segít és pénzel.

2011. aug. 26. 15:34
 79/125 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem túlzás azt mondani, hogy 22 évesen egy gyerek tönkreteszi a nő életét.
2011. aug. 26. 16:56
 80/125 anonim ***** válasza:
77%

Én - remélve, hogy lesz hozzá erőm - segítenék felnevelni az unokámat.

A kérdés egyébként nem tér ki arra, hogyan lett terhes: Felelőtlen volt? Akkor az én hibám is. Vagy erőszak áldozata lett?

És én hány éves vagyok ekkor? 30 vagy 60?

És milyenek a körülményeink?

A tanulság szerintem így is elég egyértelmű lenne számára... 9 hónap, majd egy élet.

Egyébként szerintem az hogy az ember lánya lett terhes ilyen fiatalon (erősen sarkítva) de "szinte ugyanaz", mint ha én tudnám meg, hogy véletlenül mégis terhes lettem "öregen". Akkor is, ha egészségügyileg nem indokolt az abortusz, megtartanám. Ha ez végképp a csőd szélére sodorna minket, akkor meg elgondolkoznék, utánajárnék az örökbefogadásnak.

2011. aug. 26. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!