Mit tennél a lányoddal, ha 14 évesen bejelentené, hogy terhes?
UUjj megnéztem a néma sikolyt már ásom a sírom... juuj. Eddig se gondoltam hogy az abortusz egy hüü de jó dolog. Akkor te meg nézd meg ezt
http://www.youtube.com/watch?v=KtNYA4pAGjI .
A lényege hogy a kislány meghal a srác meg a szellem aki aztán ott lesz vele. Biztos "nagyon boldog" élete volt. Amivel arra célzok, hogy semmi nem garantálja hogy na becsúszót sebaj majd felneveljük azt ennyi.
Jó hogy már nem biztatni kell a 14 éveseket hogy vállaljanak gyereket mert igazi semmiség. Egyébként grat hogy segítenél felnevelni őket de ettől még nem kell hogy ez norma legyen. Vagy a videó mellet nézz háborús filmeket, nem tudom már hol de rohan a csávó a bunkerhez ők meg rácsapják az ajtót mert már késő aztán ott hal meg.
Örülök hogy neked nincs olyan eltorzult világ képed mint nekem, lehet téged nem bántottak nagyon szüleid. Gyerek tényleg jó dolog csak nem játék. Szóval hogy pontosan összefoglaljam nekem nem az a célom hogy mindenki abortáljon,, DE sok helyzetben szükséges lehet, az lenne a legjobb ha eleve nem lenne ilyen helyzet.
UUjj megnéztem a néma sikolyt már ásom a sírom... juuj. Eddig se gondoltam hogy az abortusz egy hüü de jó dolog. Akkor te meg nézd meg ezt
http://www.youtube.com/watch?v=KtNYA4pAGjI .
A lényege hogy a kislány meghal a srác meg a szellem aki aztán ott lesz vele. Biztos "nagyon boldog" élete volt. Amivel arra célzok, hogy semmi nem garantálja hogy na becsúszót sebaj majd felneveljük azt ennyi.
Jó hogy már nem biztatni kell a 14 éveseket hogy vállaljanak gyereket mert igazi semmiség. Egyébként grat hogy segítenél felnevelni őket de ettől még nem kell hogy ez norma legyen. Vagy a videó mellet nézz háborús filmeket, nem tudom már hol de rohan a csávó a bunkerhez ők meg rácsapják az ajtót mert már késő aztán ott hal meg.
Örülök hogy neked nincs olyan eltorzult világ képed mint nekem, lehet téged nem bántottak nagyon szüleid. Gyerek tényleg jó dolog csak nem játék. Szóval hogy pontosan összefoglaljam nekem nem az a célom hogy mindenki abortáljon,, DE sok helyzetben szükséges lehet, az lenne a legjobb ha eleve nem lenne ilyen helyzet.”
Mégis miről beszélsz ?:) Ki mondta,h norma legyen? Hol írtam ilyet? Arról volt szó, ha neadjisten történik egy” baleset”, és teherbe esik, akkor mit tennék. Képzeld, nem támogatom,h ennyire fiatalon gyereket vállaljanak, sőt sztem 14 évesen még nem kéne nemi életet élni. Miért lenne eltorzult világképem? Azért, mert nem támogatom az abortuszt? Sehol nem írtam olyat, hogy 14 évesen milyen jó dolog gyereket vállalni. Nem kéne a számba adni olyan dolgokat, amit nem írtam.KI mondta,h játék? De szted inkább vetesse el, mert lehet rosszul fogja felnevelni ?:D Inkább egy halott, értem. És már leírták,h nagyon jó lesz majd együtt élniük azzal,h elvetették a gyereküket, biztos nem fog eszébe jutni,h mi lett volna, ha mégse vetetik el stb. Igen, egy dologban egyetértünk, h eleve nem kéne senkinek ilyen helyzetbe kerülni e senkinek.
18:24-es megnéztem a videót,de nem igazán értem :S
Az anya agyonverte a kislányt,vagy mi? Miért halt meg? Mert nem akart gyerek volt?
a "második" vagyok és a néma sikolyosnak üzenném,hogy lejárt lemez...az egy FILM...tudod,fikció,a képek manipulálása nagyrészt...stb...(a filmes szakmában dolgozom,tisztában vagyok a dokumentumfilm fogalmával és ez NEM az...)
MÁS: a kedves kérdező átterelte a szót a szülői beleszólásra...véleményem szerint egy 14 éves GYEREK jogilag nem dönthet,erkölcsileg pedig az adott család életkörülményei a döntők...gondolok itt arra pl h a cigányoknál(még mielőtt bárki rasszistázni kezd,olvasson szociológiát) mondjuk, ahol az utcában minden nő 13-14évesen szült,ez nem kérdés és nem probléma,de pl egy magas szintű értelmiségi családban ahol fontos szerepet játszhat a család megítélésében,hogy van egy lányuk,aki 14 évesen szül,ott egyértelműen nem fogják engedni, ám van olyan példa is,ahol az anyukával annyira megromlott a viszony,és nem törődik a gyerekével,hogy az 13-14 éves kora óta elköltözött otthonról és kb önálló élete van...de ezek nyilván szélsőségek. Nem egy egyszerű kérdés,általánosan szerintem nem lehet megválaszolni,mert családonként,egyénenként,kapcsolatonként,értékrendenként változik.
Ne a neveltetésről papoljatok! Azt kérdezte a Kérdező: Mit tennél a lányoddal, ha 14 évesen bejelentené, hogy terhes? Mert nem mindig a neveltetés a bűnös.
Én ezt tettem, mikor ez megtörtént: /a lányom 14-és fél éves volt, az egyik legjobb gimnáziumba járt!/
Kivettem onnan a tavaszi szünetben /október 28-án szült/. Mivel a fiú kifogástalan, dolgozó, szorgalmas fiatalember volt és imádta a lányomat, gyorsan csináltam a saját pénzemből egy szép esküvőt lagzival. A hugomhoz mentek lakni, mert én nem abban a városban éltem, ahol ők. Az esküvő után két hónappal a fiú munkahelyétől kaptak egy szép másfél szobás kias lakást, amit segítettem berendezni. Mire a baba megérkezett, volt lakás, butor. Elmentem legjobb nőgyógyász barátomhoz és megbeszéltem vele a császáros szülést, megkímélendő a rettenetes fájdalmaktól. Elintéztem neki, hogy egy évig kapjon GYEST méltányosság címén. A következő évben /baba 11 hónapos volt/ a férjével együtt elékezdtek tanulni egy technikumban. A férje kimaradt ugyan, de ő - mivel nem bírta a bánya mélységét - átment gimnáziumba. Szépen leérettségizett. Elvégezte a vendéglátóipari főiskolát és nyitott egy üzletet. De az agya, mint a szivacs /vízöntő/, ezért újabb terheket vállalt és informatikus mérnök lett. Persze nem dicsértem meg a korai igyekezetét. Biztos vagyok abban, ha akkor rábírom az abortuszra, kettétörtem volna az életét. Mert akkor már maga dönthetett erről, rá nem erőszakolhattam. Isten tudja hány férfi alázta volna meg addig, amíg rátalál az igazira az abortusz után. Ettől próbáltam megkímélni. Tehát a legfontosabb: ne bántsd, állj melléje, mérlegeljétek a körülményeket, hass rá okos szavakkal, ne erőszakkal, mert elveszítheted! Ő most egy áldozat és úgy is kell is bánni vele! Nem pedig úgy, mint egy bűnössel!
Csak nekem tűnik fel, hogy ez egy ordas nagy kamu?
14 évesen esküvő? 16 éves kortól lehet házasodni külön gyámhatósági engedéllyel, előbb NEM. Császáros szülés kérésre? Elmondom, hogy ilyen sem létezik. Van sürgősségi meg programozott császár abban az esetben, ha a normál szülés egészségkárosodáshoz vezet, de csak mert "ne fájjon már szegény nőnek" NINCS a jelenlegi protokoll mellett, még akkor sem, ha az orvos a legjobb pajtásod.
Kérdező hát kb. Mondjuk videóból nem teljesen egyértelmű. Csak valahol volt egy forum vagy csak commentelés róla és ott olvasgattam róla. A nem akartat azt én se tudom, a lényeg inkább az hogy nem minden happy meg jó, meg születik hipp hurrá.
Err akinek meg a videót küldtem. Direkt úgy fogalmaztam HOGY jó hogy már nem.. csak az hiányozna. Általánosságban modntam. Az eltorzult világkép meg nem neked van hanem örülök HOGY NEKED NINCS mint nekem. Mármint komolyan. Áhhh a többi meg ugyanez. Amit neked írtam az a videó meg hogy örülök hogy nincs eltorzult világképed.
Egyébként kitudja hátha a nem tervezett gyerek ugyanúgy tönkreteszi az életét és vele együtt a babáét is. Szar de hát az élet nem habos torta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!