Ezért lehet szólni nekik?
Mondjuk a konkrét kérdés hülyeség, mert mégis hogyan?
Szóval a szembe szomszéd lánya haza költözött a két gyerekével. A kisfiú az állandóan, szinte egész nap ordibál, sikítozik, őrjöng.....
Reggel felébred ordít, szoktuk is mondani, hogy ne felébredt a gyerek.... de nem sír, szimplán ordít meg sikítozik.
Akárhányszor szólítja az anyját, azt üvöltve-ordítva teszi, mint ahogy épp most is, miközben írok.
Ez borzasztó, és ez egész nap így megy fél órás kihagyásokkal néha-néha, akkor biztos alszik, vagy nem tudom.
Húgom tanulna, németből az előrehozott érettségire, vele párhuzamban angolt tanul(na).
Nekem is elkezdődik szeptemberben a tanulós időszak....
Húgom már nem egyszer lejött, hogy oké, eleget tanult...(értsd.:nem tud figyelni az ordítás miatt)
Az balak csukás sem megoldás (na megint ordít közben, még ilyet....), az sem, hogy lemegyünk tanulni,az egész házban hallani, nem tudom hány decibellel nyomja, de ez már átlagon felüli...:D
Most nem tudom, valami baja van a gyereknek, vagy csak szimplán el van kényeztetve.
Öcsém is itt mondja: "Na már megint ideggörcsös a gyerek" :P
De hát ezért mégsem lehet szólni nem?:S
Köszi előre is!
22N
Nálunk a szomszéd ordíttatta a rádióját állandóan.
Hiába is szóltunk többször is, nem használt.
Kitettem a nagy rádiót az ablakba, kerestem egy olyan állomást ahol csak sípol.
Feltekertem a hangerőt és lementünk a Balatonra.
Többet nem ordított náluk a rádióját.
Vegyél fel valahonnan a neten gyereküvöltést, és amikor csend van, adjál nekik, hadd szokják!!
hát igen ez gáz. és kellemetlen, hogy át kell(ene) menned szólni. Biztos, hogy viszályt szítanál vele. A rossz szülők nem szeretik, ha szemükre hányják, hogy rossz szülők. Arról nem is beszélve, hogy neked is JOGOD VAN a nyugodt életkörülményekhez.
Én hangos zenét válaszolék. tucctucc, vagy D&Bm, ami tuti, hogy idegesíti őket.
Persze a legésszerűbb (kellemetlen, vagy sem) az lenne, amit egy korábbi válaszadó írt: illedelmesen elbeszélgetni vele és ha felemeli a hangját (fel fogja), akkor lecsitítani, hogy nem veszekedni jöttél, intelligens embernek tartod magad és őt is (hazudj, ha kell) és értse meg, hogy ez titeket zavar.
Azért maradjunk annyiban,hogy ha van baja a gyereknek, ha nincs, akkor is idegesítő. És nem feltétlenül a szomszéd dolga megoldani. De azért az is furcsa,hogy a szülőknek ez nem tűnik fel.
Baráték ugyanígy jártak. Szomszéd gyerekek,mint a sakál. De tényleg. Mi voltunk többször náluk, az első alkalommal azt kérdeztem 10 perc után,hogy a szomszédban disznóölés van, vagy nyúzzák a gyereket vagy mi? Mondják,hogy mindig ilyenek. Na ők megelőzvén,hogy ha átmennek szólni, a szülők úgy is megpróbálják nem is tagadni, inkább kicsinyíteni a problémát, beszereztek egy mikrofonos valami hiper-szuper diktafont és egy hétig veszegették szép fel a hangokat. Különböző napszakokban. Aztán átcsöngettek a szülőkhöz és tényleg nagyon normális elmondták,hogy miért is jöttek. Egyből le is játszották a felvételt. A szülők megdöbbentek. No nem is azon, hogy ilyenek a gyerekek,hanem,hogy ennyire lehet máshol hallani!:) Elnézést kértek és mondták,hogy jobban oda fognak figyelni. Össze is jött. Még előfordul néha egy-egy fél órás üvöltés, de már csak nagyon ritkán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!