Örökbe fogadnátok cigány babát?
Sejtettem, hogy nem fogod leírni. (:
Szép estét!
1. és egyébként mi ez a szőke kék szemű? kedves ismerőseitek tudják, hogy a babák nem kisállatok, akik közül válogatni lehet? ha ő szült volna, akkor is elajándékozta volna, mert jé némmá, ennek he barna a szeme!!
2.ezeket anyukák irják? hogy NEM? miaz istenvan veletek?! az a baba egy baba! tőled függ minden!
3.az, hogy nem figyel oda a gyerekre terhesség alatt, hidd el, hogy ugyanugy a pakliban van a fehéreknél, sőt! a romáknál a terhes nő az isten, ezer oldalról őrizve, féltve van. és az, hogy egy cigány asszony örökbead egy gyereket, az épeszű gondolkodásra vall, mert lássuk be az óriási százalékok bizonytalan körülmények közé potyogtatnak babákat.
szóval szerintem, ha valaki annyira okos, hogy örökbeadja a gyermekét roma létére, nem gondolom, hogy végigbagózná a terhességet, illetve nem jobban, mint egy másik fehérbőrű asszony társunk.
4.és nem értem, miért kell lepontozni, amiért én igenis örökbefogadnék egy kis csodát attól függetlenül, hogy fekete, fehér, hupilila? ostobák vagytok, ez az én véleményem, és nincs jogotok minősíteni.
5.én meg fehér bőrű nőt láttam hideg kövön ücsörögni, és láncdohányozni, úgy, hogy már akkora volt a hasa, mint egy ház. a haverjaival volt. ettől mégsem mondom azt, hogy MINDEN FEHÉR CIGIZIK TERHESEN!! jézusom...
mellesleg az anyai ösztön egy olyan dolog, amit nagyon kevesen tudnak leszarni.
6.jó, ezt megbeszéltük. akkor itt már nem arról van szó, hogy örökbefogadnál-e cigány gyereket, hanem örökbefogadnál-e gyereket. nem ugyanaz. egyébként továbbra is igen, hazahoznék egy babát, függetlenül attól, mennyit dohányzott az anyja, mennyire volt leszarva, annál jobban érdemel egy normális anyukát, és nem azt, hogy lelencben nőjön fel.
7.kedves 19/L
,,Ázsiai babát?: IGEN!
Néger babát?: NANÁ!
Cigány purdét?: SOHA, akkor inkább egyáltalán ne legyen gyerekem."
tudsz arról, hogy az általad felsoroltak közül mindegyiken van annyi rovás, mint az utóbbin? csak éppen te közvetlenül nem találkozol vele. buta vagy még.
8. én azért remélem, hogy mivel maga az örökbefogadás nem egy pofonegyszerű dolog itthon, tehát tényleg nem beséltálsz a boltba és kihozod, aki neked tetszik, hanem egy baromira hosszú és elkeserítő vég nélküli procedúra, a kisbabára vágyó párok átértékelik ezeket a dolgokat.
.------
Ésakkó most a kedvedért kiegészíteném. Hihetetlenül előítéletes vagy - aminek minden alapja megvan, elég sokat láttam már életemben énis. Pontosan ezért, láttam, amikor ütik a gyereket, vagy kirakják az utcára, ha már nem jár érte a családipótlék, esetleg elküldik a Tesco parkolóba koldulni, és ha nem visz haza elég pénz, újra megverik, leszedik a cipőt a lábáról, mert kell a kisebbnek, neki meg nem vesznek újat - lopjá magadnak gyereköm. Itt el is kezdődik a körforgás. Most itt nem a birka emberekről van szó, akik gondolkodás nélkül alkalmazkodnak ehhez az életstílushoz, és kényelmesnek érzik - az már tényleg csak a határtalan emberi igénytelenség (amit fehér bőrűeknél is ugyanígy megtalálsz, csak mi többen vagyunk, és eloszlik az arány), hanem az újszülött roma gyerekekről, akiknek fogalmuk sincs a világról, nem, nincs benne a vérében, nem fogja kilopni a szemedet sem. Minden környezet, és nevelés kérdése, ha te egy gyereket végigvezetsz a személyisége kifejlődésének útján, és egyengeted sorsát, akkor azzal a gyerekkel nem lesz semmi gond, akkor sem, ha találkozik a ,,fajtájával", mint ahogyan az én gyerekemből sem lesz drogos, ha találkozik a drogos magyar kölykökkel. csak amíg mindenkinek olyan a hozzáállása, mint Neked, addig azt kell mondjam, hogy okkal zárkóznak el a romák a magyar emberektől. tudod van egy olyan, hogy okos enged, szamár szenved. te is szamár vagy, sajnos. sajnálom, hogyha a te gyerekedet arra fogod nevelni, hogy csak mert ő fehér bőrű, sokkal különb, mint a sötétebb bőrű gyerekek. gondolj bele egy kis cigánylány sorsába mondjuk, vagy egy kisfiúéba.
én is sokat szidom a cigányokat, de nyilvánvalóan nem a bőrszínnel van gondom, nem a származással, hanem a putris életvitellel. bármelyik hozzám hasonló, akármilyen színű, bőrű emberrel / családdal jól kijövök. Bölcsiben ismerkedem rendes roma anyukákkal, családokkal, ukránokkal, sőt még arabot is ismerek. A származásnak semmi köze a személyiséghez. Igazából pont az olyanoknak kívánom, mint te, hogy mondjuk szüless Kőbánya legputrisabb családjába bele. Megérdemelnéd.
Köszönöm a kifejtést. Értem, hogy mire gondolsz, de azonosulni nyilvánvalóan nem tudok vele.
Még egy szösszenet: én előítéletes vagyok, ez tény. Belátom.
De te pedig nagyon rosszindulatú.Pl.: hogy kívánhatsz nekem ( akit nem is ismersz) olyat, hogy kőbánya legputrisabb cigány családjába szülessek? Meg mi az, hogy én azt megérdemelném? Olyan szörnyű ember lennék csak mert rossz tapasztalataim vannak és nem fogadnék örökbe cigány babát? Kulturált módon válaszoltam a kérdésre és te meg savazol. Heló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!