Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örökbe fogadnátok cigány babát?

Örökbe fogadnátok cigány babát?

Figyelt kérdés
Egy két ismerősöm örökbefogadott babát, de mindannyian szőke kék szemű gyereket akart, még akkor is, ha sokkal később jutottak hozzá.Nálatok kizárt lenne, hogy sötétebb börű babát vigyetek haza?
2011. júl. 31. 13:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom, egyelőre egyáltalán nem is akarnék örökbefogadni, mert lehet sajátom (van is már egy fiam). De ha később szeretnék még gyereket, de valami miatt nem lehetne, akkor cigány babát is örökbefogadnék. De csak babát (szóval úgy maximum 1 éves korig, de inkább néhány hónapost), és igazából csak akkor, ha addigra már nem Magyarországon élnénk.
2011. júl. 31. 13:51
 12/66 anonim ***** válasza:
37%
nem tud feltünni a családja.
2011. júl. 31. 13:51
 13/66 A kérdező kommentje:
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy sok negatív élmény érné a gyereket, és ő ennek nem szeretné kitenni a sajátját.
2011. júl. 31. 13:52
 14/66 anonim ***** válasza:
91%

Nem.

Az indokokat ismerjük, és el kell ismerni, hogy komoly cigányellenesség van. Ennek nem szeretném kitenni a gyereket se, a családomat se, és akkor teher ezzel naponta megbírkózni, amit én nem vállalnék fel.

Ezen kívül a nem roma és a szőke kék szemű nem ugyanazt jelenti. És az sem mindegy, hogy hogy néznek ki a szülők. Sok embernek fontos, hogy az örökbefogadott gyereke is hasonlítson rájuk, meg a többi családtagra.

Ezek szép elvek, szép gondolatok, mégis az a valóság, hogy rengeteg család vár örökbefogadható gyerekre, miközben tele vannak a gyermekotthonok roma gyerekekkel.

Itt nem fogsz reális képet kapni, mert sokan nem lesznek őszinték. Elvi síkon könnyű nagylelkűnek lenni, de gyakorlatban nem.

2011. júl. 31. 13:54
 15/66 anonim ***** válasza:
49%
szerintem ha rendesen viselkedik, akkor maximum csak addig érnék negatív hatások, amíg meg nem ismerik, bele nem kerül egy közösségbe. nálunk középsuliban is volt cigány osztálytársunk, és mi szerettük, elfogadtuk. most fősulin is szintén van olyan akire ránézel és tudod, hogy cigány, de mégis beilleszkedett és nem érdekel szinte senkit a származása.
2011. júl. 31. 13:55
 16/66 A kérdező kommentje:
Náluk is azért volt fontos a szem és hajszín, hogy hasonlítson rájuk.
2011. júl. 31. 13:55
 17/66 anonim ***** válasza:
67%

Én nem Magyarországon élek, és nem ott fogadtam örökbe a kislányomat. Ő félig ázsiai, félig fehér. De bármilyen bőrszínnel és etnikai háttérrel hazavittem volna, fel sem merült bennem egy pillanatra sem, hogy ez visszatartson.

Magyarországon azonban, ahol még maga az örökbefogadás is többé-kevésbé tabu, nem hogy egy eltérő etnikai hátterű gyerek vállalása, ez nyilván sokkal nehezebb döntés, és sokkal nagyobb terhet ró a szülőkre.

2011. júl. 31. 13:57
 18/66 anonim ***** válasza:
56%
lutri az örökbefogadás. de cigányt semmiképp.
2011. júl. 31. 13:59
 19/66 anonim ***** válasza:
67%
Én sem fogadnék örökbe...
2011. júl. 31. 14:00
 20/66 anonim ***** válasza:
80%
Én nem vagyok igazán előítéletes, de láttam anno egy műsort, ahol a kétségbeesett szülők a bébiként örökbefogadott cigány származású gyereküket kajtatták, mert ahogy elérte a tinikort elszökdösött meg lopott tőlük. Hozzáteszem a szülők teljesen korrekt, intelligens "fehér" emberek voltak, akik mikor megtalálták a lányt, akkor is a lelkére igyekeztek hatni, kevés sikerrel. Szerintem sem válik a vér vízzé, sajnos.
2011. júl. 31. 14:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!