Örökbe fogadnátok cigány babát?
Nem.
Az indokokat ismerjük, és el kell ismerni, hogy komoly cigányellenesség van. Ennek nem szeretném kitenni a gyereket se, a családomat se, és akkor teher ezzel naponta megbírkózni, amit én nem vállalnék fel.
Ezen kívül a nem roma és a szőke kék szemű nem ugyanazt jelenti. És az sem mindegy, hogy hogy néznek ki a szülők. Sok embernek fontos, hogy az örökbefogadott gyereke is hasonlítson rájuk, meg a többi családtagra.
Ezek szép elvek, szép gondolatok, mégis az a valóság, hogy rengeteg család vár örökbefogadható gyerekre, miközben tele vannak a gyermekotthonok roma gyerekekkel.
Itt nem fogsz reális képet kapni, mert sokan nem lesznek őszinték. Elvi síkon könnyű nagylelkűnek lenni, de gyakorlatban nem.
Én nem Magyarországon élek, és nem ott fogadtam örökbe a kislányomat. Ő félig ázsiai, félig fehér. De bármilyen bőrszínnel és etnikai háttérrel hazavittem volna, fel sem merült bennem egy pillanatra sem, hogy ez visszatartson.
Magyarországon azonban, ahol még maga az örökbefogadás is többé-kevésbé tabu, nem hogy egy eltérő etnikai hátterű gyerek vállalása, ez nyilván sokkal nehezebb döntés, és sokkal nagyobb terhet ró a szülőkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!