Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Max. Mennyi gyereket fogadnáto...

Max. Mennyi gyereket fogadnátok örökbe?

Figyelt kérdés

Már van 3 kisfiunk (3,4,6 évesek) akiket örökbe fogadtunk és én szeretnék még gyerekeket, a feleségem viszont nem. Azt mondja, hogy ez már túl nagy felelősség, de szerintem csak a változástól fél.

Anyagi helyzetünk megengedné, hogy még 2-3 gyerkőcöt neveljünk úgy, hogy semmit nem kellene megvonni a 3 srácunktól és magunktól sem. Tegyek le erről az álmomról vagy próbálkozzak még a feleségemmel beszélni?

2010. ápr. 2. 18:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak a jelenre kell gondolni,hanem ajövöre is.Illetve arra hogy ey gyermek hàzimunkaval jar,s gondolom a feleséged böven elvan a 3 gyermekkel.Én ha örökbefogadnék,ha sajàt,akkor sem vàllalnék 3-nàl többet,föleg a mai vilagban.Persze 3-4 év mulva visszatérhettek a témàra,akkor sem lesz késö.
2010. ápr. 2. 18:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyagiak engednék, akkor is maximum 4 gyereket vállalnék (örökbefogadás, saját teljesen mindegy). Oda is kell figyelni azokra a gyerekekre és felnevelni őket.

6-8 gyereknél azért ez elég nehéz, munka mellett.

A pénz nem minden.

2010. ápr. 2. 18:21
 3/18 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a pénz nem minden. Persze házimunkával járnak a gyerekek. Otthon dolgozunk mindketten, a vállalkozásunkat innen irányítjuk. A gyerekekkel rengeteget tudunk folalkozni. A házimunkát közösen végezzük.

És biztos vagyok benne, hogy képesek lennénk felnevelni, 5-6 gyerkőcött is.

2010. ápr. 2. 18:29
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 4 saját gyerek van. többet már nem szeretnénk, mert sem az anyagiak, sem pedig a többi lehetőségünk nem engedi. Addig, amíg picik, ahogy nálatok, nagyon sok munka van körülöttük... Lehet, hogy a feleségedet ez is visszatartja attól, hogy több gyereket vállaljon. nálunk a pici akkor született, mikor a nagyok 16,13,10 évesek voltak, így azért már nem volt olyan nehéz, hisz ők már elég önállóak. Lehet, hogy néhány év múlva ő is másképp állna a dologhoz, mint most, mikor még kicsik a gyerekeitek és minden az ő vállára nehezedik az ő gondozásukban.
2010. ápr. 2. 18:32
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem nehezedik minden a feleségem vállára. Próbáljuk megosztani a feladatokat. Pl. Ugyanúgy elmegyek értük az oviba, elmegyek velük a játszótérre. Fürdetésnél is szoktam segíteni, mesét általában közössen olvasunk.
2010. ápr. 2. 18:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
3. vagyok. De azért, hidd el, a házimunka se könnyű :) Igaz, 3 gyerekkel se. Én nem mertem volna a 4. babát vállalni,mikor a 3 még kicsi volt.... Nagyon nagy teher, még ha valaki meg is vet ezért a kifejezésért.... Rengeteg teendő van 3-4 10 év alatti gyerek mellett...
2010. ápr. 2. 18:54
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben az anyagi lehetőségeim megengednék,akkor 4-5 gyermekem lenne...mindig is nagy család volt az álmom.Sajnos az anyagiak most nálunk nagyon szúkösek,még a két pircurom mellett is csak napról napra élünk...

Kérdező,és ha lenne segítsége a feleségednek? Felvennétek egy takaritőnőt,aki hetente nagytakaritást csinálna,mosna stb.? Hát ha ugy belemenne a feleséged.

2010. ápr. 2. 18:59
 8/18 A kérdező kommentje:
Ez egy jó ötlet. Már többször beszéltünk róla, hogy könnyebb lenne minden ha keresnénk egy takarítót. Lehet, hogy a két témát együtt kellene felhozni.
2010. ápr. 2. 19:09
 9/18 A kérdező kommentje:
Legyetek olyan rendesek és írjatok még véleményt.
2010. ápr. 2. 19:33
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

én nagy családot szeretnék

ha minden körülmény engedné,örökbe fogadnék még...

legfőképpen egy inkubátorba hagyott kisbabát...

a takarítónő se rossz ötlet,de inkább olyan takarítónő legyen,aki egyben bejárónő,hogy kap nálatok külön szobát...mint egy nagymama aki ott él a családoddal

ez lenne szerintem a legjobb megoldás

2010. ápr. 4. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!