Max. Mennyi gyereket fogadnátok örökbe?
Már van 3 kisfiunk (3,4,6 évesek) akiket örökbe fogadtunk és én szeretnék még gyerekeket, a feleségem viszont nem. Azt mondja, hogy ez már túl nagy felelősség, de szerintem csak a változástól fél.
Anyagi helyzetünk megengedné, hogy még 2-3 gyerkőcöt neveljünk úgy, hogy semmit nem kellene megvonni a 3 srácunktól és magunktól sem. Tegyek le erről az álmomról vagy próbálkozzak még a feleségemmel beszélni?
Én is nagy családot szeretnék. Teljesen megértelek. Nálunk ugyanis pont az ellenkezője van. Én szeretnék még gyermeket (igaz, nekünk saját van), a férjem viszont nem. Ezzel kapcsolatban épp a napokban tettem fel hasonló kérdést, ha nem haragszol, akkor megpróbálom elküldeni a linket, lásd, nekem miket válaszoltak.:-(
Kíváncsi lennék a te véleményedre is! http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kösz a válaszokat.
Utolsó írtam választ a kérdésedhez.
Én sem fogadnék örökbe még ha nem lehetne saját gyerekem akkor sem.
Viszont én kettőnél több gyermeket sem szeretnék.Nekem 2 gyermek az ideális.Valahogy a 3, vagy annál több már nagyon sok, minden tekintetben.
Próbálkoztunk mi is babával, de nem jött össze. Szerintem nem hibáztunk, amikor az örökbe fogadást választottuk. Üres lenne az életünk 3 örökmozgó kisfiú nélkül.
Az örökbefogadott gyerkőcöket is nagyon lehet szeretni. Nekünk ők a saját gyerekeink. Ugyanúgy megkapnak minden szeretetett törődést mintha a feleségem szülte volna őket.
Gondolom senkit se ismersz aki család nélkül nőtt fel. Ha mégis beszélgess el vele, hogy mit meg nem adott volna, egy szerető családért. Milyen lehetett látni, hogy ő nem kell senkinek. Én így éltem egészen 14 éves koromig. Elárulom elég rossz volt.
Ettől az érzéstől szabadítottam meg 3 kisfiút. Ők nem tehetnek róla, hogy a vérszerinti szüleiknek nem kellettek.
Am akkor is fogadtam volna legalább 1 gyerkőcött örökbe, ha sikerült volna babákat összehoznunk.
21:34vagyok: Először is köszönöm, hogy leírtad a véleményed az én kérdésemhez. Nagyon elkeserített, hogy egyesek hogyan reagáltak rá. Nem értem, miért baj az, ha az ember nagy családra vágyik?
Az pedig, hogy te még szeretnél örökbe fogadni, szerintem csodálatra méltó. Amit eddig tettetek azért a 3 kisfiúért, megadtátok nekik az esélyt, hogy igazi Családban nőjenek fel, csakis büszkék lehettek magatokra. Nem sokan tennék ezt meg...Részemről le a kalappal előttetek.
A kérdésedre csak annyit tudok mondani, hogy talán később megváltozik a feleséged véleménye. Ha látja, mennyire vágysz rá, talán... Talán a három fiú után egy kislány meggyőző lehetne.
21:34
Szívesen írtam véleményt. Am engem is elkeserítettek a válaszok. Nem értem miért baj, ha vki nem áll meg 1, 2 gyereknél, hanem nagy családot szeretne. Lehet több "munka" van több lurkóval, de több örömet is okoznak, ami minden fáradságért sokszorosan kárpótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!