Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fogadnátok örökbe gyereket,...

Fogadnátok örökbe gyereket, annak ellenére, hogy lehetne sajátotok is?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 16:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Én most 20 évesen azt mondom ,hogy nem szívesen.Viszont 50 évesen lehet megtenném.
2011. jún. 20. 16:07
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Én fogadnék örökbe szívesen. Persze nem akármilyen származású gyereket.
2011. jún. 20. 16:09
 3/16 anonim ***** válasza:
16%

nem.

kivéve akkor, ha a páromnak nem lehetne, tehát vele közös gyerekünk nem lehetne, akkor igen.

bár mérlegelném az életkoromat is.

ha pl. még csak 25 lennék, mikor kiderül, hogy nem lehet közös baba, akkor elhagynám, bármennyire is szeretem.

2011. jún. 20. 16:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyagi lehetosegeim megengednek es a parom se ellenezne, nagyon szivesen, sot... Regota szeretnek, leginkabb afrikai arvat, mert elkepeszto korulmenyek vannak ott, de az sajnos nagyon bonyolult, eveken at tarto procedura. Magyar gyerkocot is szivesen befogadnek, akar nagyobbat is. (6-8 eves korig) Van egy ismerosom, ok eloszor orokbe fogadtak, mert nem lehetett gyerekuk, aztan megis lett. Nem 1, hanem 4!. Az adoptalt sem erzi magat emiatt kikozositve, jol kezelik a dolgot.
2011. jún. 20. 16:14
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
utolsó,ez elég önző dolog lenne a részedről,megnézném én,hogy ha hatalmas szerelem van elhagynád-e...én tuti nem hagynám el a páromat senkiért és semmi okból.csak neki vagyok hajlandó gyereket szülni,és ha ez nem jönne össze,mert nem lehetne gyereke,akkor lelnénk így az életünket,esetleg örökbe fogadnánk,de semmiképp nem hagynám el...
 6/16 anonim ***** válasza:
vagyis utolsó előtti
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen,természetesen.Mivel engem is örökbe fogadtak,jól tudom,hogy milyen felelősséggel jár ez.Fontos tényező,hogy a gyereket korán,babakorában kell örökbe fogadni,ugyanis,ha nem így történik,nem tudja felemészteni majd az állami nevelés közti különbséget,sem azt,hogy neki nem vérszerinti szülei vannak és szinte idegenek nevelik.

15/L

2011. jún. 20. 16:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk van sajatunk, de gondolkodtunk sokat az orokbefogadason. Mas okbol nem valoszinu, hogy fogunk orokbe fogadni...mi eu. okbol szerettunk volna, azt hittuk, hogy majd igy jobb lesz, de nem hiszem. Nagyon rossz terhessegem volt, nem tudom, hogy meg 1-szer meg lehetne kockaztatni. Csak hogy ott is ugyanugy meg van a kockazat, hogy nem lesz egeszseges, sot nagyobb a kockazat, mert nem tudod, hogy a szulok drogoznak, isznak, cigiznek-e stb. Egyik ismerosom orokbe fogadott egy kislanyt, aki teljesen egeszsegesnek tunt, aztan kiderult, hogy nagyon sulyos beteg (tudtak, akik kiadtak nekik, csak nem szoltak) es most igy 30 evesen sem tud egyedul semmit csinalni, 24 oras apolast igenyel. Es a ver sem valik vizze...pl. a ferjem nagymamaja is fogadott orokbe egy kislanyt. Bunozo lett belole, mint az igazi szuleibol, pedig szinte kisbaba volt, mikor a nagyihoz kerult es o a legjobbak szerint nevelte. Szoval meggondolando...nem Magyarorszagon elek, nem tudom, hogy ott pontosan hogy mukodik, de itt nalunk az orokbefogadas iszonyat draga (nagyon sok millio Ft-nak megfelelo osszeg - kb. 10 millio Ft) es ha nem igy fogadsz orokbe, csak allamtol tudsz orokbe fogadni, de ott kisbaba nincs, csak olyan idosebb gyerekek vannak, akik serultek mentalisan vagy sok testver egyutt van es ezert nem tudtak oket orokbe adni. Engem nem zavarna, ha idosebb lenne, csak azok a gyerekek sajnos mar megszoktak, hogy x modon nevelkedtek es nehez oket beilleszteni a csaladba. Lehet, hogy ez igy kegyetlenul hangzik, de ez az igazsag, ez a tapasztalatunk a csaladon es ismerettsegi koron belul tortent orokbefogadasok alapjan.
2011. jún. 20. 16:22
 9/16 anonim ***** válasza:

IGEN

Van saját gyerekünk, de mivel nagyon szeretnénk kistesót szóba került az örökbefogadás. Nekem nem lehet több babám, de emiatt nem foszthatjuk meg a sajátunkat a testvértől az örökbefogadottat pedig egy jó gyerekkortól.

2011. jún. 20. 16:26
 10/16 anonim ***** válasza:

Igen.

Attól még, hogy van sajátom, ott egy csomó gyerek Magyarországon, aki csak arra vágyik, hogy legyen egy otthona, szülei és szeressék. Ha anyagilag megtehetem, miért ne szerethetnénk pont mi egyet-kettőt közülük? Egy egész világot adni valakinek - gyönyörű.

Sőt, szerintem nagyon megbecsülendő, amikor valaki örökbefogad.

2011. jún. 20. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!