Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örökbe fogadnátok cigány babát?

Örökbe fogadnátok cigány babát?

Figyelt kérdés
Egy két ismerősöm örökbefogadott babát, de mindannyian szőke kék szemű gyereket akart, még akkor is, ha sokkal később jutottak hozzá.Nálatok kizárt lenne, hogy sötétebb börű babát vigyetek haza?
2011. júl. 31. 13:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
43%

Kizárólag fehér babát fogadnék örökbe és nálam nem lenne kikötés, hogy szőke legyen és kék szemű. Bár már van egy fiam, aki pont ilyen ( így nem is fogadnék örökbe gyereket) de ha barna szemű és hajú lett volna se dobtam volna a kukába. Sőt magamat sem köpöm szembe a tükörben mert nem vagyok szőke és a szemem is barna....

De cigányt semmiképpen, félcigányt se. Semmilyen színes bőrűt.

2011. júl. 31. 16:13
 52/66 anonim ***** válasza:
70%
Én megtettem. Hogy hány százalékban roma, nem tudom, de azt igen, hogy ő a mindenem (a másik örökbefogadott gyermekemmel együtt). Én úgy tapasztalom, hogy örökbe fogadni legalább két okból szoktak az emberek, vagy úgyis fogalmazhatnánk, hogy kétfajta embertípus fogad örökbe. Az első, akinek nem lehet gyereke, de szeretne "normális" családi életet élni,úgy, mint mindenki más, "szőke, kék szemű" gyermekkel, az elejétől fogva nevelni, szóval igazi családdá lenni az örökbefogadás segítségével. A másik pedig amikor az ember azért fogad örökbe, hogy segítsen másokon. Az örökbefogadók nagy része szerintem az első csoportba tartozik, egy kisebb része a másodikba, és aztán vannak e kettőnek "vegyülékei" is. Mivel én mindkettőt átéltem, senkit nem ítélek el. Mindenkinek magának kell tudni, hogy mit tud bevállalni, hiszen az örökbefogadás egy életre szól. Ott kell lenned az elejétől a végéig, nem dobhatod el, ha esetleg elkezd sötétedni a bőre, vagy olyan dolgokat kezd el csinálni, ami az említett népcsoportra jellemző (megjegyzem, fehér emberek is élnek úgy, mint ők, de ha valami "olyasmit" látunk a gyereken, rögtön hajlamosak vagyunk arra fogni, hogy azért olyan, mert cigány...) Ha bevállalod, nagyszerű. Nem könnyű (főleg az előítéletek miatt), de csodálatos dolog. Ha nem vállalod be, no problem, nem kötelező mindenkinek roma gyereket örökbe fogadni.
2011. júl. 31. 18:44
 53/66 anonim ***** válasza:
30%

Nem értem miért kell lepontozni azt aki már látott fehér terhes nőt cigizni. Szerintetek hazudik, vagy mi?? :D Az én barátnőm is (szőkésbarna, kékszemű) az első 4 hónapban cigizett, aztán letette. Nem lett semmi baja a babának...(persze erre nem lehet alapozni) de ő mesélte, hogy szomszédja is, aki szintén fehér egész terhesség alatt cigizett, és most a szoptatásnál sem tudja letenni.

Ne értsetek félre, én nem a cigányokat védem, csak elképzelésem sincs, hogy miért kell a fent említett válaszolókat lepontozni....

2011. júl. 31. 20:08
 54/66 anonim ***** válasza:
52%

Nem fogadnék örökbe cigány babát. Nem vagyok fajgyűlölő, semmilyen személyes problémám nem volt még velük, sőt! Általánosban elég csúnyácska voltam, ezért a fiúk utáltak és kiközösítettek. Volt egy cigány kisfiú az osztályban és egyedül ő állt mellém. Ő volt a legudvariasabb a lányokkal. De a lényeg, hogy azért nem fogadnék örökbe cigány babát mert nem akarom kitenni az előítéleteknek, nem akarom, hogy az én gyerekem hátránnyal induljon az életben. Engem abszolút nem zavar a bőrszíne és sztem csak nevelés kérdése, hogy milyen ember válik belőle. Ha esetleg előtörne a "cigány vér" akkor is keresnék megoldást a problémára, elvinném pszichológushoz vagy ilyesmi...

Tehát egyedül MIATTATOK, nem fogadnám örökbe azt a szerencsétlen babát.

2011. aug. 1. 14:11
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
én is örökbe fogadnék, én is azon a véleményen vagyok, hogy a szülőtől függ, hogy milyen lesz a gyerek. ugyan úgy, mint a kutyáknál (elnézést az általánosításért), de ugyanez a helyzet. Ha úgy nevelem, nem hiszem, hogy gond lenne, ha neadj isten mégis, én mindent megtettem, hogy ne így legyen.
2011. aug. 1. 15:52
 56/66 anonim ***** válasza:
0%

Sokan írják, hogy vér vízzé nem válik. De ne írjatok ilyet, mert ez azt jelenti, hogy a jóból sose lesz rossz! Itt meg arról van szó, hogy a rossz sose javul meg! Szóval a helyes közmondás ide: KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA!

Ja, amúgy nem fogadnék örökbe cigányt soha, nem érdekel, h babaként cuki. Tiniként meg majd összeismerkedik a fajtájával, hozzájuk fog húzni úgyis. Engem meg majd meglop, kirabol, nemtom. Nevelje a cigányt a cigány!

2012. márc. 1. 09:38
 57/66 anonim ***** válasza:
100%

Kikérem magamnak, hogy az én válaszomat akárki haszontalannak minősítse mikor a kérdésre válaszoltam.

Kedves válaszadók.

Nem tudom, hogy merre hogyan van, de mifelénk az emberek nem hobbiból vagy unalomból nem szeretik a cigányokat. Amelyik cigány itt él a környéken mind egytől egyig KIVÉTEL NÉLKÜL lop, csal, hazudik. Mi nem mereünk együtt elmenni a családdal sehova, mert ahol üres maradt a ház ott tényleg kipakolták. Az más kérdés, hogy én sem sokat érek ott az 50 kilómmal ha bejönnek a lakásba, de eddig még ez bevált. Ki tudja meddig, szörnyű dolgokat hallunk a híradóban is.

A házunkat évek óta hirdetjük, de senkinek nem kell érthető okokból. Mi addig nem vállalunk gyereket míg itt kell élnünk. Ha meg elköltözünk a házunkat önkényesen el fogják foglalni. Nem tudom mit tegyünk majd kiderül.

Én ezek alapján a cigány gyerekeket sem tartom "cukinak".

Lehet kövezni.

2012. márc. 2. 16:57
 58/66 anonim ***** válasza:
0%
utolsó: olyan sötét vagy, hogy az nem igaz.
2012. márc. 2. 17:06
 59/66 anonim ***** válasza:
58-as. A roppant jóindulatú hozzászólásodból lemaradt az indoklás.
2012. márc. 2. 17:22
 60/66 anonim ***** válasza:
inkább nem koptatom a billentyűt, teljesen kár belétek a szó. párszor már leírtam a topicban.
2012. márc. 2. 17:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!