Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg tud még ennél is jobban...

Meg tud még ennél is jobban alázni? (Folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden elmondani. Nézzétek el nekem, ha kusza lesz, de nem vagyok a legjobb lelki állapotban...

A férjemmel gimnazistaként jöttünk össze. Érettségi után eljegyzett. Utána elvégeztük az egyetemet, majd összeházasodtunk.

Az évek során nem tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy kerüli a baba-témát. Mindig azt mondta, hogy felesleges arról beszélni, ami nem aktuális.

Lassan biztos anyagi hátterünk lett, jó állásunk, lakás, autó. Elterveztük, hogy babát akarunk. Évekig nem tudtam teherbe esni.

Aztán másfél éve robbant a bomba, véletlenül egy rokon elszólta magát. A családban genetikai okokból több férfinak sem lehet gyereke. Ebben benne van a két bátyja, és az anyja testvére. Teljesen kiborultam. Nem is igazán azért, mert nem lehet gyereke, hanem inkább a néma hazugsága miatt. Ha elmondta volna nem hagytam volna el, hiszen én komolyan vettem a házassági esküt, hogy jóban-rosszban. Könyörgött, hogy ne hagyjam el. Elmagyarázta, hogy nem csak a gyerekes szülők lehetnek boldogok, és hogy biztos találunk más értelmet az életünknek. Azt is mondta, hogy beleegyezik a spermadonorba, meg az örökbefogadásba is.

Noha nincs orvosi ellenszer, én nem adtam fel. Mindketten elmentünk orvoshoz, mindenféle genetikai, vér-, hormonvizsgálatra, stb.. Aztán kiderült, hogy bennem van a hiba, miattam nem lehet babánk. Neki lehet.

Ma jelentette be, hogy elhagy. Sajnál, de nem akar sajnálatból velem maradni. Ő gyereket akar. Kérdeztem, hogy mi van az örökbefogadással? De az neki nem ugyanolyan, ő sajátot akar. Most a túlsó szobában csomagol...

Egyszerűen nem kapok szikrát... Kérlek írjatok valamit! Milyen az ilyen ember? Egy perc alatt úgy kiábrándultam, hogy nem is érdekel, hogy elmegy, sem a házasság, sem a kidobott évek, a rápazarolt fiatalságom. Csak tűnjön el!!!

2011. júl. 19. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért természetes az, ha eltitkoljuk, hogy valami örökölhető betegség, vagy probléma van a családban, ami esetleg veszélyezteti a gyerekvállalást, vagy a gyerek későbbi egészségét. Ilyenről szerintem minimum a házasságkötés előtt beszélni kell a másikkal. Akár valóban megtörténik később a baj, akár nem. Mindenesetre az esély van rá. Én nem csodálom, hogy kiakadtál az évekig tartó hazugság miatt.

Teljesen más, ha valaki nem tud egy ilyen jellegű egészségügyi problémájáról, van annak lehetőségéről, mint ha valaki tud, de nem őszinte róla a párjával.

Most ha belegondolok, hogy egy vizsgálaton kiderülne, hogy a párom miatt nem lehet gyerekünk, biztos rosszul esne, de inkább vigasztalnám, nem haragudnék rá, mert nincs miért.

De ha valami örökletes családi problémát titkolt volna el, amitől esetleg nem lehet, akkor biztos haragudnék, még akkor is, ha szerencsénk lenne és nem örökölte volna.

Nem azért, mert nő vagyok és a nők ilyenek, erről már beszéltünk a párommal, ő is így gondolja.

2011. júl. 19. 23:19
 52/88 anonim ***** válasza:
100%
37%-os...hatalmas kulonbseg van akozott, hogy probalkozott a feleseg es megprobalt minden tole telhetot megtenni meg akozott, hogy elhagyja valaki a hazastarsat. Ugyanis a kerdezonek esze agaban sem volt elhagyni, de persze, hogy megtette a maximumot. Mindenki ezt tenne, ha egyszer gyereket akar. Jo, hogy elment orvosi kivizsgalasra, ezt ilyenkor igy kell.
2011. júl. 19. 23:19
 53/88 anonim ***** válasza:
7%
Fordított helyzetben ő könyörgött!! Nem a neten pocskondiázott téged. Ezért hálával gondolhatsz rá mégis. Visszatartani nem érdemes. Ez az ő útja, a tiéd más.
2011. júl. 19. 23:20
 54/88 anonim ***** válasza:
100%

23:20!

hallottál már olyanról, hogy kétségbeesés, és feszültség levezetése? a modorod alapján te nem az "interneten pocskondiáznál" fordított esetben, hanem sodrófával vernéd szét a házat...

amúgy meg tanusíts már némi empátiát!

2011. júl. 19. 23:24
 55/88 anonim ***** válasza:

ma 23:20

... és évekig hazudott... Igen, hihető. Én is irtó hálás vagyok, ha évekig megvezetnek. XDD

2011. júl. 19. 23:25
 56/88 anonim ***** válasza:
45%
2324 kösz a tanácsot, majd máskor ugyanazt írom le én is 100x-ra
2011. júl. 19. 23:28
 57/88 anonim ***** válasza:
Komoly kérdés,mert átolvasom a problémát,és nem biztos,hogy a hölgynek van igaza,szerintem ebben lehet bosszú a férj részéről.Nem lehet jó érzés amikor beskatulyáznak,és kiderül,hogy mégsem,a feleségem pedig elítélt már.Viszont a feleségnek sem lehetett jó érzés,hogy nem tudta mi van.Mind a két félnek van igaza szerintem.
2011. júl. 19. 23:29
 58/88 anonim ***** válasza:
32%

miért szól rám egy másik válaszadó??

Az én válaszomat én tudom, nem?

nem is hozzá beszélek

képzeld magad azért a helyébe

off

59/88 anonim ***** válasza:
77%

"Ahogy a feleség írja a kérdésben ő maga is "teljesen kiborult", amikor megtudta, hogy a férjének nem lehet gyermeke. A férjnek könyörögnie kellett, kaparnia kellett.

Most fordult a kocka."

Ejnye, kedves 37%, csak ne csúsztatnál ennyire... :) Az általad idézett (és összefésült :)) dolgok előtt azért szerepelnek ilyen mondatok, vastagon (csak nem figyeltél): "Elterveztük, hogy babát akarunk. Évekig nem tudtam teherbe esni. ...Teljesen kiborultam. Nem is igazán azért, hogy nem lehet gyerekem, inkább a néma hazugsága miatt..."

Szóval ez a házasság már eleve hazugságra épült. Mesélt a pici nejének, ő mennyire akar egy bébit - holott tudta, hogy neki nem lehet gyereke. Amikor ez a feleség tudomására jutott, még akkor sem tőle tudta meg, hanem a "kedves", akár bűnrészesnek is mondható rokonságától. És a nő még ekkor sem azért akart lépni, mert le sem x...ta a pasit, hanem mert a pasi bizonyította: képes volt éveken át kegyetlenül hitegetni őt.

Azt meg már véletlenül sem értem, hogy lehet valaki ennyire... na, mindegy,... hogy azt mondja ennek a nőnek: ajánlja fel "szexuális szolgálatait" annak a figurának. Itt mindannyian tudjuk, kik ajánlanak "szexuális szolgáltatásokat"...

Hogy valaki csak azért nyitja ki a száját hogy - szimplán - megbántson másokat... :(

60/88 anonim ***** válasza:
65%
Szabályellenes a mások válaszait minősíteni! A kérdésre kell válaszolni, csakis aki tud újat.
2011. júl. 19. 23:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!