Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg a párom,...

Hogy győzzem meg a párom, hogy a kutya igenis marad?

Figyelt kérdés

3 éve élünk együtt, most 16 hetes várandós vagyok. Van egy pitbull kutyusom, akit a párom ki nem állhat, de rám való tekintettel "eltűri". Most viszont, hogy jön a baba szeretne megszabadulni a kutyától, mert szerinte később bánthatja a gyereket. Nagyon jól nevelt, okos kutya, biztos, hogy nem bántaná a picinket sem. Rengeteget sírtam ez miatt, én minden áron szeretném megtartani a kutyusomat is, de a párom állandóan a hülyeségével jön... Mit tennétek?

N/21

2011. jún. 17. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
64%
Mondd el neki,hogy szakemberek szerint egy gyermek érzelmi fejlődését pozitív irányba befolyásolja,ha állat is van a családban.Ezen kívül fejlettebb lesz az immunrendszere,és kevésbé hajlamos lesz allergiára.
2011. jún. 17. 23:10
 72/83 anonim ***** válasza:
81%

Hát nem tudom! A barátnőméknek egy staffordjuk van lakásban. Amikor megszületett a pici, elkerítettek mindent!

Az egyébként sem nagy helyen, még jobban korlátozva lett a kutya mozgási lehetősége! Nekem ne mondja senki,hogy ez jó a kutyának. Az első pár hétben,amíg nem vitték a picit ki, addig egész nap a kutya sem ment ki, csak este,ha apa hazaért a melóból.

Amikor nagy nehezen elaludt a gyerek (hasfájós volt), akkor a kutya valamiért elkezdett ugatni, felébredt a pici, kezdték előröl az altatást! A picivel annyi energiája ráment a barátnőmnek, hogy a kutyával szinte semmit sem tudott foglalkozni, csak apa, amikor hazaért este! Akármennyire is imádták a kutyát, belátták,hogy nem jó ez így. Nekik mákjuk volt, mert a srác szüleinek nagy kertes háza van és oda elvitték a kutyust, majd jó pár hónap múlva hazahozták, közben heti 3-4-szer mentek látogatni, amikor tudtak! A barátnőm meg egy hónapig zokogott!

Tehát nem mindenki tudja össze hozni a két dolgot, akármennyire is szereti a kutyáját.

Majd meg kell figyelni a kérdezőnek is,hogy milyen lesz. Mert nem biztos,hogy "álom" gyereke lesz, aki csak eszik-alszik!:) A férjre nem nagyon számíthat, hisz alapból nem szereti a kutyát!

Itt sokan olyanok írnak, akiknek kertes házuk van! Úgy azért könnyebb,mert ha ugat a kutya vagy bármi gond van, csak kirakod a kertbe. Egy lakásnál nem nagyon tudod hova küldeni a kutyát!

2011. jún. 18. 07:51
 73/83 anonim ***** válasza:
44%

itt a sok fanatikus kutyaszerető mindenkit lepontozz.

Nekünk is van két dobermannunk, de kint az udvaron, szobában nincs jó helye a kutyának. Még otthon laktam, volt nekünk tacskónk, palotapincsi meg még néhány keverék oda bent, de valahogy az udvaron jobban érezték magukat.

nem is beszélve arról, hogy akármennyire is tisztán vannak tartva azért van nekik egy jellegzetes büdös kutya szaguk.

Gyerek mellé meg kutyát bent tartana a lakásban kész őrület. Nem csak attól kell félni, hogy véletlen vagy szándékosan megharapja, hanem a sok fertőzéstől.

Betolakodónak fogja majd venni a kutya a kis gyereket, féltékeny lesz rá és kitudja, hogy ez mit hozz ki belőle.

2011. jún. 18. 08:33
 74/83 anonim ***** válasza:
63%
Hát én kikérem magamnak, az én kutyám egyáltalán nem büdös!!! Semmilyen kutyaszaga nincs. Havonta viszem kozmetikushoz, a lábát megmosom séta után, akkor milyen fertőzésről beszélünk? Mutass egy gyereket, aki kutya miatt lett beteg? Jah, hogy megette, szemébekente a kutyakakát? Hát az pont, hogy udvaron fordul elő, a lakásban tartott kutyák nem piszkítanak oda. Ha egy kutya rendszeresen fürdetve, ápolva, féreghajtózva, oltva van akkor nekem ne mondja senki, hogy bármi baja lehet tőle a gyereknek. Aki azt mondja, hogy igen, az NEM ÉRT HOZZÁ vagy HAZUDIK. Ennyi.
2011. jún. 18. 18:38
 75/83 anonim ***** válasza:
33%
Senki nem személyre szólóan mondta, hogy egy bizonyos válaszolónak a kutyája büdös lenne. A büdös alatt sem hiszem, hogy azt értették, hogy bűzlik a kutya, hanem, hogy jellegzetes kutya szaga van, ami nem pejoratív és ledegradáló, viszont valakinek egyáltalán nem kellemes. Például nekem sem. Tudom milyen a büdös kutya szag, és tudom milyen az ápolt, tisztán tartott kutya szaga, de lehet egy kutyát akárhányszor kozmetikushoz vinni, és mosdatni, a jellegzetes (számomra kellemetlen) kutya szagot nem lehet eltüntetni. De nem is kell. Akinek nem kellemetlen, annak legyen a lakásában kutya, ezzel semmi baj nincsen. De be kell látni, hogy pici babát nem lehet kutyával együtt probléma nélkül nevelni. Persze nagy odafigyeléssel mindent meg lehet oldani, de nekem senki ne mondja, hogy a kérdező pitbullja annyira örülni fog az új jövevénynek, úgy hogy a figyelem totál elterelődik róla, sétáltatni is kevesebbszer lesz, babusgatva is, hiszen nyilván a baba lesz az első. Aztán mindenhonnan ki lesz zárva, el lesz kerítve, le lesz szidva. Bármennyire is okos a kutyus, mégis csak ösztönlény, lehetetlen megtippelni hogyan fog a mellőzésre és az új szabályokra reagálni. És csak ez számít. A kiszámíthatatlanság.
2011. jún. 18. 20:14
 76/83 anonim válasza:
Miért kell lepontozni a véleményeket?
2011. jún. 19. 10:12
 77/83 anonim ***** válasza:
30%
Elnezest, kinti vagy benti kutya, egyszer egy honapi furdes nem eleg. Van kutyam, es igenis, van egy jellegzetes kutyaszaguk. Te sem egyszer egy honapba jarsz furodni, nem de?
2011. jún. 19. 10:54
 78/83 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem, hogy van kutyád, mert ha lenne, tudnád, hogy nem szabad többször fürdetni, mint havonta egy alkalom, tönkremegy a bőre és a szőre. És nem büdös. Ha poros lesz lezuhanyoztatom csak vizzel, vagy átfésülöm száraz kutyasamponnal és egyáltalán nem büdös, nincs semmilyen kutyaszaga. Lehet jönni szagolgatni. És még ha lenne is, attól se lenne a gyereknek semmi baja. Én 2 kutya közt nőttem fel, lakásban, és itt vagyok, élek, virulok, semmi bajom nincs, csak annyi hatással volt rám az egész, hogy most se tudok kutyák nélkül élni.
2011. jún. 19. 11:11
 79/83 anonim ***** válasza:
30%
Ha hiszed, hanem, nekem nem szamit, de miert hazudnek? Van egy 2 eves fiu rottim. Kinti kutya, es igen, havonta egyszer megy a "kozmetikaba" vagyis furdeni, de neha 3 hetenkent. Tudom nagyon jol, hogy nem szabad, nem kell tobbszor. Amit irtam, azert irtam, mert egyetertek az elozo hozzaszoloval, hogy igenis minden kutyanak van egy jellegzetes szaga, amit rogton megerez minden ember, ahogy a lakasba lep. Te nem erzed, mert ebben elsz.
2011. jún. 19. 14:21
 80/83 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:52

Hol olvastál olyat, hogy elítélem az egygazdás kutyákat? Nekem az égegyadta világon semmi bajom velük. Tanulj meg szöveget értelmezni.

2011. jún. 19. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!