Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg a párom,...

Hogy győzzem meg a párom, hogy a kutya igenis marad?

Figyelt kérdés

3 éve élünk együtt, most 16 hetes várandós vagyok. Van egy pitbull kutyusom, akit a párom ki nem állhat, de rám való tekintettel "eltűri". Most viszont, hogy jön a baba szeretne megszabadulni a kutyától, mert szerinte később bánthatja a gyereket. Nagyon jól nevelt, okos kutya, biztos, hogy nem bántaná a picinket sem. Rengeteget sírtam ez miatt, én minden áron szeretném megtartani a kutyusomat is, de a párom állandóan a hülyeségével jön... Mit tennétek?

N/21

2011. jún. 17. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
34%

pitbull ide pitbull oda, akárhogy is van nevelve, nem tudhatod mit vált ki belőle a gyermek jelenléte a sírása, a gyerek úgy is piszkálgatni fogja. Én eltüntetném a kutyát a gyermek közeléből.

Nekünk kint van kettő nagyobb testű kutya, a felnőt emberekkel nincs bajuk észre se veszik őket, de mikor jön hozzánk egy kisbabás család azt azon nyomban meg akarják támadni.

2011. jún. 17. 15:41
 42/83 anonim válasza:
52%
Nem csak a támadásra kell gondolni, hanem arra is, hogy bármennyire is betartjátok a higiéniai szabályokat, a kutya mindig magában hordozhat olyan fertőzéseket, amik ártalmasak lehetnek a pici számára.
2011. jún. 17. 15:42
 43/83 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk egy törpe tacskónk van, már 10 éves. Mikor a baba született, 8 volt. A párom is szereti, 3 éves volt a kutyus, amikor mi megismerkedtünk. A családban sokan mondták, hogy szabaduljunk meg a kutyától, mert nem jó, hogy a lakásban együtt vannak stb. De én úgy vagyok vele, én gondozom a kutyát, mindent megteszek, hogy betegséget ne kapjon el tőle. Másrészt, azért változtatásokra volt szükség. A szobából a folyosóra költöztettük a kutyát, de már jóval a szülés előtt, hogy ne kösse össze a két dolgot. Aztán vettünk egy ajtórácsot (bababoltokban lehet kapni), és feltettük a hálónk ajtajára, mert sokszor bejárt éjjelente a blöki. Amikorra a baba megszületett, a kutya megszokta az új helyét, és a rácsot is. A baba eleinte velünk aludt, a rácson a kutya nem tudott bemenni. Azóta másik szobája van a picúrnak, azon van a rács. Eleinte egy-két játékot ellopott a kutya, de gyorsan megtanulta, hogy az nem az övé. Viszont gyereket a kutyával együtt hagyni úgy, hogy nem vagy mellettük - értem ez alatt, hogy cselekvési távolságban - nem szabad! A mi kutyánk is jámbor, de egyszer nagyon meghúzta a fülét, és majdnem odakapott. Szóval lehet kutyát és babát együtt "nevelni" csak oda kell figyelni mindkettőre. Ha a kutyával gond van, az nagyrészt a gazdi hibája. Biztosítsd a párodat arról, hogy a kutya nem kerül egy ideig a pici közelébe, később pedig folyamatosan, felügyelettel szoktatod őket egymáshoz. Mondd meg, hogy a kutya marad, akkor is ha piros hó esik.
2011. jún. 17. 15:42
 44/83 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes, én panellakásban nőttem fel kutya mellett, mégsem lett senkinek semmi baja. Nem lettem allergiás a kutyaszőrre, nem kaptam el semmi fertőzést, és sosem bántott a kutyus. Miután megszülettem, nagyon jámbor lett. Játszhattam vele, dögönyözhettem, ha megunta, elment a helyére, és békén hagytam. Tehát szerintem maradjon a kutyus. :)
2011. jún. 17. 15:43
 45/83 anonim ***** válasza:
65%

Persze, hogy jön a sok dilettáns okoskodni, aki nemhogy pitbullt, de még kutyát sem látott életében-.-'

A APTB az egyik legbarátságosabb kutyafajta, családszerető, nem egygazdás kis dög. Én senki kedvéért nem raknám ki a kutyámat. A babának ziher, hogy nem fog ártani. Nekünk boxerünk volt (majdnem olyan jó a megítélése, mint egy pitnek:/), szabályosan bemutattuk neki a kishúgomat, miután megszületett és kijött a kórházból, soha nem bántotta, jól összeszoktam, pedig benti volt ő is. Felelősséggel tartozol érte, a te kutyád, te nevelted.

2011. jún. 17. 15:43
 46/83 anonim ***** válasza:
28%
Rengetegen mondták már pont ezt,hogy milyen nagyon nyugodt,jól nevelt,jámbor,békés kutyájuk van,biztos hogy nem bántana senkit,a gyereket meg aztán főleg nem.Aztán tudjuk hogy sokszor milyen tragédia lett a vége..
2011. jún. 17. 15:44
 47/83 anonim ***** válasza:
74%

Én kutyák között nőttem fel, mindig volt nálunk, amikor még kicsi voltam, akkor még panelban laktunk és ott is volt. Nem is akármi, egy rotweiler. Nagyon okos kutya volt, soha életében nem bántott, sőt, kimondhatom, hogy ő volt mind közül a legokosabb kutya a családban.

Azóta volt még több roti, dobermann (igaz, ő nagyon buta volt, nem kölyökként került hozzánk, megharapott, mondjuk akkor sem nagyot, el is került a háztól), jelenleg van egy kuvaszunk és egy tacsink.

Szóvar a dobi kivételével soha, semelyik kutya sem bántott, még a roti, vagy a kuvasz sem. Ha egy kutya jólnevelt (én azért a pitet előtte megmutatnám egy kutyakiképzőnek, hogy mi a "diagnózis"), nem lehet semmi gond.

2011. jún. 17. 15:44
 48/83 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, tanácsot ugyan nem akarok adni neked, de leírom a mi történetünket:

Tavaly augusztusban vettünk egy tacskót, akit nem csak hogy szobatisztaságra, de amúgy is meg kellett nevelni. Kisebb nagyon sikerrel sikerült is. Párom előtte mindenképpen nagytestűt vagy tipikus 'harci' kutyát szeretett volna. Én közöltem, hogy felejtse el, főleg, ha gyerekünk lesz. Így számunkra és a lakás miatt (panel) a tacskó nyerte el tetszésünket.

Jelenleg 2-3 hét múlva születik meg a kislányunk, de nincs az a pénz, hogy a kutyánkról lemondjak/lemondjunk!

Én úgy oldottam meg, hogy a gyerekszoba ajtaja elé rakattam egy rácsot, ahová a kutyának se ki, se be járása nincsen. Valamint, ha a lakásban tevékenykedek majd, akkor is minimum a fél szemem a gyereken és a kutyán lesz, de ott hagyni a kettőt úgysem fogom.

Ahogy írta az egyik válaszoló is, a kutyák kiszámíthatatlanok. Rettentően féltékenyek, még ha észre se veszed! Bármikor bármit csinálhat, hirtelen felindulásból is. Ráadásul egy pitbull (ami harci kutya) hamarabb teszi ezt meg. Mint írtad megnevelted, akkor támad, ha te mondod ... nem biztos, hogy ez így is lesz, ha a gyerek meg lesz. Párod jogosan aggódik, bár a köztes megoldást meglehet találni.

A mi kutyánk tudja, hogy mi a 'helyzet', érzik a magzatot a kutyák, nem hülyék. Sőt! Lemerem fogadni, hogy hamarabb fog a gyerek ajtajánál ülni, ha baj van, mint ahogy a gyerek felsír!

Amit viszont nem árt ha az eszedbe vésel: Minimum 10 héttel a szülés előtt kezd el hanyagolni a kutyát szépen lassan. Próbáld beosztani, hogy mikor foglalkozol vele. Mert, ha megszületik a picur, akkor utána minden idődet ő fogja ki tenni és a kutya még emiatt is elhanyagol és féltékeny lesz!

2011. jún. 17. 15:45
 49/83 anonim ***** válasza:
79%

Na ezaz. Egyesek meg vannak áldva ezzel a higiéniával, de érdekes mód egyetlen olyan embert sem ismerek, ahol beteg lett a család az állattól.

Macsekból is lehet olyan fajtát venni, ami nem okoz allergiát, tehát allergiás mellett is tartható. Nekem van olyan kiskori fényképem, amin babakocsiban tolom a macskát úgy, hogy rátettem egy sapkát. A kutyára szintén. Soha semmi bajunk nem lett.

2011. jún. 17. 15:45
 50/83 anonim ***** válasza:
33%
Őszinte leszek, kisbaba mellé nem való kutya. Tényleg nem! Nem csak azért, mert bánthatja, de összenyálazhatja a cuccait, tiszta szőr minden, és aztán ennyit a higiéniáról... Kivéve persze, ha kertes házban laktok, mert ott aztán édesmindegy.
2011. jún. 17. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!