3-4 éves koromban megharapott egy kutya és azóta a saját kutyánktól is félek. Hogyan győzzem le a félelmem?
gondolj bele, hogy nem fog bántani !
ha eddig nem tette ez után sem fogja..persze ha nem vagy vele agresszív ..
meg nem veszett..
meg az a ti kutyátok.. szeretitek, gondoskodtok róla, akkor ő ezt nem úgy hálálja meg,hogy megharap !
Szija!
Engem 5 és fél évesen harapott meg egy kutya az arcomon. Most 14 éves vagyok,2 kutyánk van, és soha még csak eszembe se jut, hogy egy kutya bánthatna. (Csak a tűk és a kórházak zavarnak kicsit)
Szóval lényeg ami lényeg én pszihológushoz jártam, és neked is nagyon fontos lenne, mert nagyon nagy hatással lehet az életedre a félelem... Sok sikert:D
A kutyák viselkedése nagyon egyszerű: mindent okkal tesznek, azaz minden okra ösztönösen jön a szükséges reakció. Tehát nincs más dolgod, mint tanulmányozni az ezzel kapcsolatos irodalmat, majd a tudást alkalmazni és meglepődni: jé, ez tényleg működik.
Az nem működik, hogy elvárjuk a kutyától: nézzen minket és a sok nézelődés közepette jöjjön rá, hogyan kell emberi módon viselkedni (nem is hiszem, hogy a nyílt és őszinte - amit diktál az ösztön, azt teszi rögtön - kutya vágyna az emberi alakoskodásra, ha választhatna), tehát mint magasabb értelmű lény, bizony rád hárul ez a feladat, ha már kutyákkal kívántatok együttélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!