Ha megharapott egy kutya az utcán lesz következménye a kutyára nézve?
Egy közepes méretű keverék kutya mindig az utcán mászkál egyedül, a gazdáját már többször figyelmeztették. Tegnap este sétáltattam a kutyámat és ő odajött hozzánk, én megpróbáltam eltolni magunktól, de ez nem tetszett a kutyának és megharapott.
A kutya nincs beoltva, voltam orvosnál és az orvos értesítette az ÁNTSZ-t. Ilyenkor a kutyát elveszik a gazdájától? Ha igen magamhoz vehetem? Ugye nem altatják el?
Szegény :((
Én nem ezt akartam és nem is szóltam volna az ÁNTSZ-nek, csak az orvos kérdezte, hogy hol történt és kinek a kutyája én válaszoltam, ezután hívta az ÁNTSZ-t. Nem is tudtam, hogy ilyenkor hivatalból értesíteniük kell, ha tudom nem mondom meg milyen kutya harapott meg.
Ellenőrzik az oltási könyvét, ha nincs akkor karantén.
Hogy innentől hogyan tovább azt nem tudom. A gazdát egy szép összegre megbüntetik az tuti, de hogy a kutyának mi a sorsa...passzolok.
Gazdának büntetés, kutyának karantén. Nem szoktak altatni.
Ha nem mondod meg a kutyát az orvosnak, mást is megharaphat, Plusz neked oltássorozat.
Köszönöm mindenkinek.
Mennyi idő ilyenkor karantén? Utána örökbe lehet fogadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!