Megharapott egy kutya. Mit csináljak?
mennyire súlyosan és hol?
hogy harapott meg - milyen körülmények között, hogyan zajlott le a támadás?
mekkora a seb? vérzik, vagy csak belilult?
ha vérzik, de nem komoly a sérülés, én Betadine-t kennék rá...
kóbor kutya volt, vagy valakié?...
engem is harapott meg a kutya, vérzett, de nem volt durva, lefertőtlenítettem és kész, semmi bajom.
de ha félsz, hogy elkaphatsz tőle valamit vagy elmérgesedhet a seb, akkor irány az orvos.
"elkezdtem futni"
Öreg hiba... Ha nem ismered a kutya gazdáját és nem vagy biztos abban hogy kapott-e a kutya veszettség ellenit és nem beteg, akkor irány a kórházi ügyelet, ott majd tudják mit kell csinálni ha előadod a panaszodat.
A legrosszabb, amit tehették, hogy elkezdtél futni, ezzel csak felingerelted a kutyát...
Amúgy én elmennék dokihoz, ez azért nem játék, főleg ha csak úgy sétált utánad, akkor még az is előfordulhat, hogy nincs is beoltva. A veszettséget meg csak megelőzni lehet...
Szóval én valószínűleg megnézetném magam dokival.
Akkor lehet,hogy kóbor volt. Menj orvoshoz,mert mindenféleképpen kell a tetanusz. Minél hamarabb menj.
Futásról: elhiszem,hogy félsz,de nem harapott volna meg,ha nem futsz el előle,csak szépen elsétálsz. Máskor azt javaslom,ha ilyen környéken jársz,és van rá módod,tarts magadnál egy fél literes flakont,amiben 4-5 cm magasságig kavicsok vannak. Ha már túl közel megy,csörgesd meg,ha nem hat,próbáld úgy dobni,hogy a kutya közelében érjen földet(ne a kutyát kapja el). Tudom,hogy nehéz,de próbáld nem mutatni,hogy félsz,legyél magabiztos,és határozott. Legtöbb esetben elég,ha rákiáltassz határozottan.
1. Ülj be a wc-be gatya le.
2. Házipálesz ráönt.
3. Ügyelet, orvos.
Tetanuszt fogsz kapni, ismeretlen kutya esetén veszettség ellenit is, 3 részletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!