Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Éreztétek ugy már...

Anyukák! Éreztétek ugy már magatokat hogy a gyerekvállalással tönkretettétek az életeket?

Figyelt kérdés
(főleg olyanok érdekelnek akik ezt a szülés utáni 1-2 évben érezték) Mikor mult el ez az érzés?Elmult egyáltalán???Mi ez,depresszio,vagy mi?Nem mindig,de nagy százalékban nagyon rosszul érzem magam a abőrömben,két 2 év alatti gyerekem van.
2011. jún. 6. 08:56
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
Szia,nem te vagy,akinek a pici 9 hónapos és a "nagy" másfél éves?Aki írt már ki problémái miatt a múlt héten kérdést?Na mert akkor nem csoda,hogy ki vagy!Akkor is leírtam neked,hogy a nagy is pici még,lesz még egy nehéz egy,másfél éved,de utána könnyebb lesz minden.A pszichiáterhez menj el,de a kinezológus tényleg jobb lenne.A gyógyszerről nehezebb leállni és az az igazi siker,amikor a saját akaratodból állsz talpra,amikor rájössz arra,hogy ez így tovább nem mehet.Én édesapám halála után kerültem gödörbe és kellett szednem a pszichiáter által előírt gyógyszereket,hát nem sok jó tapasztalatom van erről.Állandó végtag fájdalmaim voltak,állandóan aludtam volna,ill. mikor rájöttem,hogy nem megoldás a bajomra,akkor meg elvonási tüneteim voltak,pedig azt mondják,hogy nem lehetett volna.Szóval ez agyban dől el,eldöntöm,hogy ennél mélyebbre már nem kerülök,nem sajnáltatom magamat,hanem erős leszek és találok magamnak megoldást.Keress anyukát hasonló korú gyerekkel,menj sétálni,a játszótérre,beszélgess anyukákkal.Ne ess kétségbe,ha egyszer-egyszer a gyerekek bébiételt esznek és ti hideg vacsorát.Már az is sokat segít,ha nem törődsz egy napig a lakással és vett kaját esztek.
2011. jún. 6. 12:53
 32/50 A kérdező kommentje:

De igen,én vagyok,mostanában több hasonló hangvételü kérdést is kiirtam ide. Nem tudom pontosan mi az a kineziológus,de utána nézek!

Azt hogy "pihi" azért tettem idézőjelbe,mert olyankor ha valaki elviszi a gyerekeket akkor takaritok,esetleg kicsit netezek,vagy elmegyek bevásárolni,szoliba. De kiprobálom azta sétálós modszert is majd. Egyszer ha lesz időm:-) Irtam már hogy van egy időpontom hétfőre a pszichiáterhez? Most mit csináljak ha rögtön valami erős gyogyszereket akar felirni?? Az a baj hogy már ilyen "dührohamaim" is vannak.Olyankor hajlamos vagyok "vagdalozni",meg baromi csunyán beszélni,meg ilyesmik.A férjem nagyon ki tud akasztani,nem iggazán áll mellettem,meg a feszültség,meg a bezártság is nagyon betesz...barátnőzni,játszóterezni szoktam.Elkezdtem járni a babauszásra a kicsivel,de sajnos pont akkor van alvásideje,és elég nyugös...

2011. jún. 6. 13:30
 33/50 anonim ***** válasza:
Sejettem én hogy apuci nem veszimk ki a részét a dolgokból,neked nem a gyerekből van eleged,hanem a párod gyereketekhez való hozzáállásából,és ezt a dühöt "közös" gyerekre vetited ki.
2011. jún. 6. 13:35
 34/50 A kérdező kommentje:

Az okostojásnak aki szerint az ilyen nem anya,üzenem,hogy szültem két gyereket,ugyhogy biologiailag,fizikailag és mindenhogy anya vagyok.Épp ezért nem csinálom meg hogy homokba dugom a fejem,hisz van 2 gyerekem akiről a lehető legjobban szeretnék gondoskodni. Megtehetném hogy elnyomom magamban ezeket a rossz érzéseket,gondolatokat,de előbb utóbb ugyis kijönne rajtam,kit csapjak be magamat??? Vagy nincs gyereked,és azért sincs fogalmad sem miről beszélek,ebben az esetben kivánom hogy soha ne tudd meg mit élek át,mert ettől rosszabb nincs a világon. Ha van gyereked akkor pedig legyél rohadtul hálás az Urnak,hogy te ilyet soha nem éltél át!

Apuka a gyerekekkel mintaapa,csak velem nem igazán foglalkozik,és voltak nagyon csunya huzásai. Igen,valami igazság lehet abban,hogy nem is a gyerekeket bánom,hanem azt hogy igy alakult a dolog.

2011. jún. 6. 13:42
 35/50 anonim ***** válasza:
33%
Akkor viszont lehet hogy a gyerekre féltékeny vagy,mert apuka vele mintaapa,veled meg nem mintaférj.
2011. jún. 6. 14:23
 36/50 anonim ***** válasza:

jaj, előző..

Kérdező! ne szedj semmi vegyszart be!

ha gondolod, írj egy privit

és ott értekezést tartok Neked a csavargásról és annak gyógyító erejéről!

Üdv:

nagycsaládos anya, másodállásban csavargó :)

2011. jún. 6. 14:29
 37/50 anonim ***** válasza:

Én még az eleje felé írtam. Az vagyok, akinek nincs gyereke, de túljutott egy durva depresszión. Én eleinte pszichiáterhez jártam, kaptam is gyógyszert, amit eleinte jókislány módjára beszedtem. Aztán elkezdtem utánaolvasni a betegségről, gyógymódról. Leszoktam a gyógyszerekről és otthagytam a dokit. Éreztem, h ez így még mindig nem jó és kerestem magamnak egy másik orvost. Ő pszichológus volt és csak beszélgetéssel, relaxációs gyakorlattal kezelt. Hihetetlen jó volt. Ma már nem járok terápiára és azóta gyógyszert sem kellett szednem, pedig sok kemény dolgot megéltem azóta is. Kineziológusnál is jártam, de hihetetlenül drága volt, nem tudtam fizetni. Persze az 11 éve volt, nem tudom, h azóta van-e állami támogatott v olcsóbb rendelés.

Szívesen ajánlanám a pszichológusomat neked, de már nem él Mo-on.

Szerintem te rendes anya vagy, h próbálod megkeresni a megoldást. Az, aki azt mondja, h nem vagy anya valahol rejtetten van valami problémája és abban éli ki magát, h a "gyengébbnek" látszón tölti ki a fruszrtáltságát. Azért tettem idézőjelbe a gyengébbet, mert az az erős, aki mer foglalkozni a problémával, de ők ezt gyengeségnek látják.

2011. jún. 6. 14:59
 38/50 anonim ***** válasza:
Már ilyen "dührohamaim" is vannak,persze hogy vannak ha férjed nem foglalkozik veled.Te meg frusztrált vagy.Csak ne a gyerek elött dühöngj.
2011. jún. 6. 15:06
 39/50 anonim ***** válasza:
Szia,azzal,hogy elismered,hogy baj van,azzal teszel is ellene.Nem tudom,hogy hova fordulj,de akkor inkább már a pszichológushoz.A pszichiáter gyógyszert ír inkább,a pszichológus pedig beszélget veled.És igen jól emlékszem a múltkori kérdésedre.Az a baj,hogy a férjed nem áll ki melletted és azt hiszed,hogy a gyerekekre haragszol,pedig igazából nem rájuk,hanem a férjedre.Nem hiába vált el tőle a másik felesége!!!Ő csak a gyerekeket gyártja,de melletted állni az nuku.Nem tudsz szüleidhez menni legalább egy rövid időre a gyerekekkel?Anyud segíthetne,pihennél egy kicsit.Nem tudod neki elmondani a problémáidat?Kihasználja,hogy a picik mellett még dolgozni sem tudsz visszamenni és így arra sincs lehetőséged,hogy albérletbe menj.Nagyon csúnya viselkedés,kitartás neked!!!próbáld meg nem felvenni a dumáját,nem foglalkozni vele,ha pocskondiáz,akkor dúdolgass és szard le,hogy mit mond!
2011. jún. 6. 16:50
 40/50 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy nem vagy anya, annak csak azt mondanám, hogy ez egy nagyon bunkó, és éretlen, na meg lelketlen beszólás volt, de ez legyen a legnagyobb öröme az életében.

Kérdező, szerintem csupán fusztrált, és kimerült vagy, ami párszor előfordul minden egyes embernél. Nincs semmi baj ezzel. Kis pihenés, feltöltődés, és újra a régi leszel.

2011. jún. 6. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!