Tönkretettétek már azzal a karácsonyotokat hogy elfuseráltátok a kaját, de totál?
Étellel még nem történt ilyen. Mi minden évben hagyományosan ugyanazt a karácsonyi menüt esszük, nem is örülne a családom, ha valami újdonságot tennék az ünnepi asztalra, nekünk ez is az ünnep része.
Tavalyelőtt azonban meg akartam őket lepni a megszokott sütik mellett egy mandulás kockával - a tésztájába is kell tetemes mennyiségű darált mandula - és az nagyon gyengén sikerült, morzsálódott az egész. De a sok bejgli, kókuszkocka, linzer mellett csak jót nevettünk ezen a balszerencsés morzsahalmon.
Nagyobb, különlegesebb alkalmakkor csak kipróbált recepteket készíts el, abból nem lehet baj.
Nem tudtam főzni, de a férjem miatt elkezdtem kísérletezgetni. Anyámtól (nagyon jól főz) elkértem recepteket és azokat kicsit átalakítgattam. A töltött paprikám nagyon jó lett.
Apámnak egyik kedvenc kajája, gondoltam egy otthoni látogatás alkalmával kedveskedek. Kértem edényt, nekiálltam. A kaja nagyonf inom lett, apám kezet csókolt, anyám is mondta, hogy akkor most ő kérné a receptet.
De. Az aljaodakapott, a drága cserépedényből meg nem jön ki a szénréteg :)
A kaja öröm volt, de anyám két nappal később zihálva hívott fel (mire az aljára értek), hogy dobhatja ki az edényt.
Null-null lett a mérkőzés eredménye.
Ez nem velem történt meg, de azt hiszem, elég vicces.
A barátomék minden évben az apai nagymamájánál töltik a szentestét. Tavaly a mama sóban sült csirkét készített, igen ám! de nem a nagy, durva szemű sót használta fel, hanem a finomabb, ízesítésre való sót. A vége az lett, hogy sóban sült sós csirkét tálalt, amit nem lehetett megenni.:D Nálunk nincsenek ilyen bakik, egyedül engem nem enged anyukám a konyha közelébe, mert spontán odaégetek mindent. Még a mirelit kaja sütését is elrontom, tegnap elégettem 2 db húsos palacsintát.:D Az egyetlen dolog, amit meg tudok csinálni, az a krumplipüré...
Most ezzel tanultál egy jó leckét. Fontos alkalmakra nem kísérletezünk, mert megjelenik Murphy. :)
Bevált, de ízletes ételt készíts, a puccos kaja sem finom, ha rossz kedvvel tálalják.
Nem sikerült, hát nem sikerült. Van ilyen. Ezen már kár keseregni, ne ez határozza meg a karácsonyod többi részét.
Nekem a tiramisu tortám akar szétesni, de nem érdekel, majd kilapátoljuk a formából, az íze így is fincsi. A családomban lévő édesszájú sáskáknak úgyis mindegy. :)
Egy rossz kaja nem teheti tönkre a karácsonyt!
:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!