Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Éreztétek ugy már...

Anyukák! Éreztétek ugy már magatokat hogy a gyerekvállalással tönkretettétek az életeket?

Figyelt kérdés
(főleg olyanok érdekelnek akik ezt a szülés utáni 1-2 évben érezték) Mikor mult el ez az érzés?Elmult egyáltalán???Mi ez,depresszio,vagy mi?Nem mindig,de nagy százalékban nagyon rosszul érzem magam a abőrömben,két 2 év alatti gyerekem van.
2011. jún. 6. 08:56
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs gyerekem, de a testvéreméknek van egy 9 hónapos kislányuk. Nem tudom, hogy te milyen helyzetben vagy, elérhető közelségben vannak-e a nagyszülők vagy más rokonok, ha igen, akkor néha bízd rájuk a gyerekeket, akár csak 1-2 órára. Ha nincs akkor próbálj összebarátkozni más kisgyerekes anyukákkal. Az idősebbik gyereknek már biztos vannak kis barátai, próbáld meg megkérni az egyik anyukáját, hogy hagy legyen ott egy kicsit a gyereked, majd később hasonlóval viszonzod. A kicsit meg vidd el olyanhoz, akivel jóban vagy és szintén van hasonló korú gyereke. Ha nincs ilyen barátnőd, akkor próbálj ismerkedni. Ráadásul akire bíznád, kevesebb gondja lenne a saját gyerekével is, ha kedvelik egymást a kicsik. Akkor olyan jól el tudnak lenni egymással játszadozva. Később szintén átvállalnád az ő gyerekét 1-2 órára. Bátyámék ezt szokták csinálni, mivel messzi laknak a családtól. A sógornőm is kezdett befordulni attól, hogy a nap 24 órájában össze volt zárva a gyerekkel, de megoldódott a probléma, amint megismerkedett 1-2 fiatal anyukával és elkezdtek egymás gyerekére vigyázni 1-2 órára. Persze nem minden nap, hanem 1-2 hetente 1x.
2011. jún. 6. 10:00
 22/50 anonim ***** válasza:
Nincs vas hiányod?Nekem olyankor vannak ilyen tüneteim.Meg egy kis magne B 6 sem ártana.Komolyan,nem hiszed el mennyit tud ártani,ha hiány van valamiből.Nekem 3 gyerekem van,és tud javulni a helyzet,ha rájössz mi a baj.2 kicsivel nem lehet könnyű.Én ezért hagytam 5-10 éveket köztük.Egy év és jobb lesz.Sokat számít,hogy a nagyobb,kicsit önállóbb lesz.
2011. jún. 6. 10:17
 23/50 anonim ***** válasza:

Én nem éreztem így soha.Pedig 17 évesen szültem.

Azt érzem, hogy nem is tudom, mi lenne a fiam nélkül.Én már nem is emlékszem az az előtti életemre, az anyaság teljesen kitölti a mindennapjaimat, pedig már 18 éves lesz.Csuda jó fej kamasz fiú, soha gond nem volt vele, kicsinek sem.Fénykép csak olyan van róla, ahol mindig teli szájjal kacag.Nekem nem kellett soha leülni vele tanulni, szorgalmas még a mai napig is, ugyanakkor vagány, de tudja, hol a határ.

Ha belegondolok, hogy most itt ülnék, és nem lenne gyermekem, nagyon rossz lenne.

Persze, teljesen más egy beteg gyermeket nevelni, mint egy olyat, akivel semmi probléma sincsen.

Nem tettem tönkre az életemet, hanem akkor teljesedett ki, amikor anya lettem.És valahogy a munka terén, meg a tanulás terén sem volt soha hátrányom belőle.

2011. jún. 6. 10:28
 24/50 A kérdező kommentje:
Vas hiány? Mindkét terhességem alatt szedtem vasat,világ életemben vashiányom volt....most csak centrumot szedek. Magne b6-ot nemrég kezdtem el szedni,általában napi 1et veszek be. Nem tul jo,mert ugy leviszi a vérnyomásom,hogy multkor a parkolóban szarrá törtem egy 607-est mert nem láttam:-) Van időpontom pszichiáterhez jovő hét hétfőre.Csak kicsit félek attól ha kiir tablettát,annak milyen mellékhatásai lesznek???
2011. jún. 6. 10:35
 25/50 anonim ***** válasza:

Én is voltam igy. 15 hónap van a gyerekek között, és az nagyon kevés. Nem igy terveztem, de igy alakult. Az első évben nagyon kivoltam. Aztán, ahogy elindult a kicsi, jobb lett valamivel, de persze nem sokkal. Egész nap otthon, csak a 2 gyerekkel, sok volt nekem, és türelmetlen lettem, fáradékony, ingerült. A fordulópont nekem az volt, mikor egyszer hivtam a gyereket, és azt mondta, hogy nem jön, mert fél tőlem. Ez már az 5. otthon töltött évben volt. ekkor leültem, és elgondolkoztam. Jó ez igy? Nem. Kell ez nekem ? Nem. Ilyen anya akarok lenni? Nem .

Tehát, meg kell nyugodnom, mindegy, hogy hogyan. Másnap a férjem beteget jelentett, és én elmentem a háziorvoshoz. Elmondtam neki a nyűgömet, és kértem, hogy irjon fel nekem nyugtatót. Felirta, de persze elmondta, hogy nem szedhetem be az egészet egyszerre, meg ilyenek. Ezután nekem jobb volt, mert ott volt a tudat, hogy ha túl sok nekem valami, és úgy érzem, hogy ki kell kapcsolnom magam, akkor ott van a gyógyszerek közt a megoldásom.

Ennek már 8 éve, azóta rendben vagyok, a tabletta, ugyanaz a doboz megvan a mai napig is, mindössze 1 szem hiányzik belőle, amit a férjemnek adtam be az édesanyja halálakor.

Nekem maga a tudat is sokat jelentett, hogy ott van, és kilábaltam a gödörből. Kivánom neked is ugyanezt.

2011. jún. 6. 10:43
 26/50 anonim ***** válasza:

Nekem még nioncs gyerekem,de elhiszem h. nehéz a nap 24 órájában készenlétben lenni és megfelelni mindennek.Főleg ha nevelni akarod a gyereket,de nem úgy siekrül ahogyan szeretnéd,mert nem érti meg, szófogadatlan, vagy egyszerűen nem érdekli az amit mondasz és teszel.Őszintén szóval én ha együtt vagyok a nővérem kisfiával aki már 3,5 éves, egész elejétől fogva úgy voltam vele, h. jó-jó aranyos,de egyáltalán nincs türelmem hozzá.Amíg bébi volt az volt a baj, h. sír,amikor mászkált az volt a baj, amikor már futkosott akkor meg az.Lehet mindig tanul vmi újjat,de tény h. az ember bele tud fáradni.

Egy ismerősöm pl.most mondta h. már nagyon elege van, bár nem cserélné vissza,mert szereti a babát,de annó jó munkahelye volt és örül h. fiatalon lett terhes,de egyáltalán nem gondolta h. ez ilyen nehéz(főleg h. az apa csak dolgozik,de nem veszi ki a részét a gyereknevelésből)

2011. jún. 6. 10:43
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül pszichológus kellene neked, hanem kineziológus. Azok alapján, amit leírsz, súlyos stresszek lehetnek a tudatalattidban. Keress egy jó kineziológust a környékeden!
2011. jún. 6. 11:18
 28/50 anonim ***** válasza:

25 éves anyuka vagyok,2 és fél éves kisfiúval.

Nem ítéllek el,azt gondolom,hogy a leírtak alapján valóban szakember segítségére lenne szükséged.Nagyon kimerültél!!! A mókuskerék,amit minden nap hajtasz,bizony monoton és bármenniyre is szereted a gyermekeidet,előjön ez a fránya érzés...Nagyon rossz lehet,sajnállak.

Lehetséges,hogy a gyermekeid még túl picik és túl sok energiát kell rájuk fordítani,ami felőröl.Ha nagyobbak lesznek,önállósodnak,meglátod,hónapról hónapra változik majd.

Addis is,keress fel egy orvost,aki segít neked.De ne gondolj rögtön gyógyszeres kezelésre,egy-egy beszélgetés sokat segíthet,hidd el.A szakember feladata lesz felmérni,hogy mi a pontos probléma és mi a megoldás,de neked is segítened kell kicsit magadon.

Remélem jobban leszel és élvezed majd a kicsikkel töltött idődet.

2011. jún. 6. 11:36
 29/50 anonim ***** válasza:

"És hetente 1-2 óra "pihi" is összejön"

-Kérdező! de olyankor kimenni - és egyedül lenni - és csak csavarogni - érzékelni, ami ér!

úgy mész,határozottan, mintha valahová mennél, de nm mész, mintha sok dolgod lenne, de nincs semmi! Jól becsapni a világot! :)))

próba!

2011. jún. 6. 11:42
 30/50 anonim ***** válasza:
0%
Aki ezt gondolja az nem anya
2011. jún. 6. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!