Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Éreztétek ugy már...

Anyukák! Éreztétek ugy már magatokat hogy a gyerekvállalással tönkretettétek az életeket?

Figyelt kérdés
(főleg olyanok érdekelnek akik ezt a szülés utáni 1-2 évben érezték) Mikor mult el ez az érzés?Elmult egyáltalán???Mi ez,depresszio,vagy mi?Nem mindig,de nagy százalékban nagyon rosszul érzem magam a abőrömben,két 2 év alatti gyerekem van.
2011. jún. 6. 08:56
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%
Na nálam szintén ugyanez a helyzet. Lányom most múlt 1éves. Van, hogy olyanon is elbőgöm magam ami egyáltalán nem sírni való. Irigykedem másokra, hogy ide mennek, oda mennek, ezt csinálják, azt csinálják.
2011. jún. 6. 09:29
 12/50 A kérdező kommentje:
És milyen orvos segitett rajtad kedves utolsó?Én kit keressek fel,pszichologust vagy pszichiátert? Az autosta kisgyerek anyukájának: Nagyon sajnálom,meg tudom érteni milyen nehéz helyzetben vagytok! Mennyi idős a kicsi?
2011. jún. 6. 09:30
 13/50 A kérdező kommentje:
És igen,örülök anank ahogy nyilik a kis tudatok,amikor uj dolgot tanulnak,stb. Azzal nincs is baj,igyekszem nem gondolkozni,de sajnos amellett hogy semmire nincs időm egész nap a gyerekek és a háztartás meleltt,agyalni azért csak agyalok.
2011. jún. 6. 09:32
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan kicsi már, hét éves.

Az autista gyerek anyja.

2011. jún. 6. 09:39
 15/50 anonim ***** válasza:
79%

"azért csak agyalok" -kedves Kérdező, most már biztos vagyok, hogy ráéreztem megoldásra:

igenis old meg, hogy 1-2 szer KI TUDJ OTTHONRÓL MOZDULNI

egyedül

csavarogni

rendbe fogsz jönni!

2011. jún. 6. 09:49
 16/50 anonim ***** válasza:
70%

Próbáld meg néha legalább a nagyobbik picit lepasszolni nagymamának, vagy keresztszülőnek, vagy bárkinek.

Nekem még nincs gyerekem, csak tervezem: de a nővérem jól megkapta.

A férje egy szalmaszálat se tesz keresztbe se a konyhában, se a gyerekek körül, úgy gondolja az az asszony dolga.

Így hát nővérem a 2éves fiúval a kezében főz, mos, takarít - mert ahhoz már elég nagy hogy szétszedjen mindent, vagy a picit püfölje amíg nem figyel rá - emellett folyton rohan a 7hós babához.

Férje hazajön, főtt ebéd, vacsora, fürdővíz.

Nővérem mégis imádja a gyerekeit, mert hétvégente legalább elküldi a kisfiút a férjével együtt anyóshoz, a pici ilyenkor nyugodtan alszik egész nap, ő meg hátradől végre és lazít kicsit.

2011. jún. 6. 09:51
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Nincs nekem még gyerekem, de ismerősőm is közbe mondja, hogy milyen más volna az élete ha még nem volnának stb... Fiatalon férjhez, nincs ideje semmire, fáradt, éjszaka nem alszik , ment meg ilyenek. De ahogy elolvastam az autista anyuka írását, még a szívem is összeszorult, és annyira sajnálom!! És én is ettől félek egyedül, hogy nehogy valami betegséggel szülessen gyermekem. De ezt nem lehet tudni.

Szóval, bátorítani akarlak olyan anyukák akiket a depresszió kerülget..Hogy találják meg boldogságukat csodálatos, egészslges gyermekükben, mert nem depresszió ez, csak el vagytok fáradva, merülve.Elspsorban jót tene egy pihenés, külön a családtól.

2011. jún. 6. 09:51
 18/50 anonim ***** válasza:
75%
Még nem kerestem fel senkit, abban bízok hátha a barátaim segítenek, most vettem fel velük újra a kapcsolatot. Meg mostanában kezdek eljárni megint barátokkal kvni, bulizni, ilyemik.
2011. jún. 6. 09:54
 19/50 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én sajnos elég sokszor érzem ezt, de még magamnak is szégyellem bevallani :(

Imádom őket és nem vagyok depressziós, de bizony elég sokszor eszembe jut, hogy milyen jó volt az a régi kis nyugis életem, amikor oda mentem, ahová csak akartam és legfőképpen, amikor csak akartam!

Ha pl. az éjszaka közepén megkívántam egy Túró Rudit, akkor leszaladtam a teszkóba és vettem, majd befaltam.

Most meg, nemhogy nem tudok csak úgy leszaladni bárhová, de este 9-kor már csak az ágyba kívánkozom (persze csak aludni), a teszkótól messze költöztünk (mert hogy nem jó a városi szmog a gyerekeknek) és a Túró Rudit is sajnálom már megenni, inkább meghagyom nekik :))))

A másik meg, hogy sajnos elég rossz géneket örököltem, ezért a gyerekek óta van 1-2 visszerem, kicsit lóg a mellem és olyan helyeken vagyok vastagabb, aminek semmi köze a kilókhoz (boka, váll stb), ezek már sosem lesznek vékonyabbak.

Szóval nekem ezt igenis nehéz elfogadnom, mert ezek bizony a terhességek és a szülések miatt változtak meg a testemen.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mint munkavállaló, kb. a mozgássérültekkel és a romákkal vagyok egy súlycsoportban, így 2 kisgyerekkel, segítség nélkül.

Nagyon irigylem azokat, akik a fenti dolgokat simán elfogadták a gyerekvállalás negatív oldalaként, sajnos nekem nem megy :(

2011. jún. 6. 09:54
 20/50 A kérdező kommentje:
Fél napot általában szoktam nélkülük lenni,mondjuk havonta. És hetente 1-2 óra "pihi" is összejön,de nem segit semmit. Ugy érzem ha egy hétig pihennék utána is ujra előjönne.
2011. jún. 6. 09:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!