Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsátanátok egy megcsalást?

Megbocsátanátok egy megcsalást?

Figyelt kérdés

Megcsalt a párom, rájöttem és kérdőre vontam. Nem tagadott, bevallott mindent, állítólag megbánta és azt hozta fel mentségének, hogy "amíg velem szeretkezni szokott, addig azt a nőt csak d.ugta, mivel engem szeret, iránta meg nem érez semmit".

Nagyon szeretem őt, de nem tudom, mennyire tudnék vele harmonikus kapcsolatban élni ezután is és mennyire tudnék benne megbízni..

2011. jún. 2. 15:52
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
39%
a megbocsátáshoz erő kell nem kevés.de persze, aki saját tulajdonának tartja a másik embert, azt előbb-utóbb megcsalják, ha másért nem is legalább annak bizonyítására, hogy"nem vagyok a tulajdonod".Gondolkozni is kellene néha, vannak dogok, amik nem ellenünk történnek, minek akkora ügyet csinálni belőle.
2011. jún. 2. 16:28
 32/66 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudnám megbocsájtani(még csókot sem),mert nem bíznék benne többet. Ha egyszer megtette máskor miért ne tenné?
2011. jún. 2. 16:30
 33/66 anonim ***** válasza:
68%

Soha.

Ha megbocsájtasz, megteszi még egyszer. Te életed, te kapcsolatod úgy b*szod el, ahogy neked tetszik.

2011. jún. 2. 16:30
 34/66 anonim ***** válasza:
45%

Ha ennyire érzékenyek vagyunk, mint sokan a megbocsátás nélküli verzióra szavaznak, akkor ne is legyünk emberek.

Most nem azért, de ha valakit megsértenek (direkt, nem direkt) megbántanak, félreértenek, félrelépnek stb stb. soha nem bocsátanánk meg mi lenne velünk ? Ugyan már !

Egyébként nem mondom, ha házasok vagytok, akkor ott már erősebb a kötelék, nagyobb a fájdalom, de ugyanazért a kiíváncsiságért csinálta, amiért előtte csinálná, de mégis van különbség. Házasságban az ember nem úgy ugrál, és ad fel dolgokat, meg kell adni esélyt a megbocsátásra, ha úgy érzed megtudod tenni idővel és mégis érzed, hogy erős a kapcsolatotok, ezt neked kell tudnod. Ha még nincs házasság, akkor könyebb mást keresni, találni, bár senkinél nem lehet tudni nem e ugyanezt fogja tenni veled.

Megnéznék egy statisztikát, hányan csalnak ? Tud valaki ilyet ? Én nő vagyok, nem csalnék, és férjem sem. Szerencsémre inkább a videójátékot választaná :-) Persze lehet naívnak hangzik.

2011. jún. 2. 16:38
 35/66 anonim ***** válasza:
62%
Míg nem voltam ilyen helyzetben nem tudom... Attól függ, kiről lenne szó, mi lenne a megcsalás oka, körülményei, stb... Megbocsátani nem tudnám, maximum évek múlva, és csak úgy, ha maximum teljesít.. de ha oktalan lenne, és megalázó, és többszöri, de visszakönyörögné magát, el tudom képzelni, hogy én is félremennék még párszor, vagy minimum egyszer.. megvárnám, míg visszakönyörgi magát, biztonságba érzi mindenét, utána az arcába dörgölném, és kidobnám.. :)
2011. jún. 2. 16:45
 36/66 anonim ***** válasza:
88%
En sem tudnek megbocsatani neki ,mert ha egyszer eljtszotta ezt veled elfogja tobbszor is.azzal a hittel hogty ha egyszer megbocsatottal neki megfogsz tobbet is.,
2011. jún. 2. 16:46
 37/66 anonim ***** válasza:
89%

TALÁN akkor bocsátanék meg egy megcsalást ha hosszú évek óta együtt vagyunk és gyerekeink vannak,na meg persze ha nagyon szeretem. De mindenképp átbeszélném hogy mit rontottam el hogy meg kellett csalnia,miért tette,stb..

De persze csak is akkor gondolkoznék el hogy megbocsássak-e neki ha egyszeri alkalom volt biztosra tudnám hogy nem volt köztük érzelem.

"amíg velem szeretkezni szokott, addig azt a nőt csak d.ugta, mivel engem szeret, iránta meg nem érez semmit"-ezt mondja minden pasi ha félrelép.

Egyszer megbocsátottam az akkori pasimnak hogy elhagyott más miatt és persze minden volt közöttük csak szex nem. Annyira szerettem hogy amikor a csaj pár hét után dobta és vissza akart jönni hozzám visszafogadtam. Jó nagy hülye voltam. Utánna amikor hozzámért mindig az jutott eszembe hogy a másik nővel mit hogy csinálhatott. A rosszabb napjaimon eszmebejutott és mindig a fejéhez vágtam a történteket.

Alaposan gondold át hogy túlélné-e ezt a dolgot a kapcsolatotok. És gondolj arra is hogy ha egyszer megtette talán később is meg fogja,mert látja majd rajtad hogy úgyis az a megbocsátó fajta vagy..

2011. jún. 2. 16:47
 38/66 anonim ***** válasza:
69%

A megcsalásnak a legtöbbször oka van. Ha harmonikus a kapcsolat, akkor eszébe nem jutna egyiknek sem.

Világ életemben elítéltem ezt, és egyszer mégis belekerültem egy ilyen helyzetbe. Pedig akkor már férjem és gyerekem is volt. Megromlott a viszony, már a válás is szóba került. És akkor jött a jó barát aki mindig meghallgatott, megvigasztalt.....

Talán soha nem derült volna ki. De nem sokkal később mindent bevallottam a férjemnek. És Ő nem dobott ki. De nem is szólt hozzám napokig. Így büntetett. Őrlődtünk mindketten csendben.

Aztán mindent megbeszéltünk higgadtan, és elkezdtük újra építeni a romokat. Nem volt könnyű!

Most ott tartunk, hogy szeretjük egymást, kertes házba költöztünk és született még egy gyerekünk. És eszembe nem jut, hogy másra akár ránézzek, jól működik a kapcsolatunk. Nem vagyok büszke a történtekre, de hozzám tartozik, és ez is segített előrébb jutnom, jutnunk.

Szerintem ez függ a körülményektől is, hogy meg tudunk-e bocsájtani. ÉS érdemes ezeket a körülményeket figyelembe venni...

2011. jún. 2. 16:50
 39/66 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ezekkel az "egyszer történt meg, és soha többé nem fog" ügyekkel az a baj, hogy az ember, másik iránt érzett bizalmát totálisan lenullázzák. Neked sem a megbocsátó hajlamoddal lesz a gond; ha a pasidat furdalja a lelkiismeret, és tényleg szeret, eléri majd, hogy azt mondd: "Oké, megtörtént, megbántad, tegyük túl magunkat rajta!"

Csak éppen többé nem lesz már olyan, mint korábban. Ha nem veszi fel a telefonját, ha késik, ha kicsit szórakozottabb, ha rosszkedvű, ha fáradt a szexhez...stb., szinte biztos, hogy elsőre az ugrik majd be: mi van, ha megint mással van, ha megcsalt, ha másra gondol éppen. Ha nem akarod, akkor is figyelni fogod, számonkéred, ellenőrzöd majd, ami ritkán tesz jót egy kapcsolatnak.

Ne azt latolgasd, hogy 1 db kóbor numerát el tudsz-e nézni, hanem azt, hogy meg tudsz-e bízni majd benne ezek után? A kettő ugyanis nem ugyanaz. Bizalom nélkül semmi értelme az egésznek.

A "veled szeretkezem, mással csak dugtam" típusú duma amúgy tényleg nagyon gyenge érv, ha komolyan gondolta, akkor főleg.

2011. jún. 2. 16:58
 40/66 anonim ***** válasza:
46%
pont ez a lényeg: meg KELL bocsájtani,ha ezt akarja,és akkor nincs gyanúsítgatás,ellenőrzés,féltékenység. mert addig nincs megbocsájtva. ez egy hosszú folyamat,gondold át,neked ez a pasi megér-e ennyit?
2011. jún. 2. 17:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!