Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vőlegényemnek olyan normális...

A vőlegényemnek olyan normális feltételei vannak, amiknek nem tudok megfelelni. Mit tegyek, mit mondjak?

Figyelt kérdés

azok a feltételek:

-szokjak le a cigiről - sokszor próbáltam kudarc, kudarc hátán, napi 10 szál kell, mert annyira feszült leszek, hogy halálkomolyan nem találom a helyem, nem érzem jól magam, mint aki hülye.

- legyen bejelentett munkaviszonyom - min.béren sínylődöm, rugalmas akarok maradni, ha lesz kilátásban interjú, vagy alkalmi jobban fizető munka - ne legyek szabadsághoz kötve

-anyagilag nem fog segíteni - mindenki tartsa el magát alapon, sokszor élek kölcsönökből

-havernőivel jól kell éreznem magam - gyakran flörtöl velük

jelenleg beszéltem vele arról, hogy annyira nincs mellette biztonság érzetem, és annyira kisebbségi komlexusom van, hogy ezt szerintem egy párkapcs-ban nem szabadna érezni és lehet abba kellene hagyni az egészet.

válasza: szeret, nem akarja a végét, stb.

kérlek ne olyan válaszokat írjatok, hogy szokjak le, meg jelentessem be magam, mert akkor ugyanott leszek a kérdésemmel.

előre is köszi

2011. máj. 31. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
31%
Ha ő a hibás azért,mert egy csőd az életed,akkor miért áldozat elhagyni? Most úgy gondolod ő nem fog lelépni.Erre azért ne vegyél mérget.Nem fog rád örökké várni,rá fog jönni,hogy előbb fog ő vizen járni,minthogy neked legális munkahelyed legyen és el is tartsd magad belőle.
2011. máj. 31. 21:18
 42/80 anonim ***** válasza:
31%

minimál béren sínylődsz a kedvéért? Te miről beszélsz? Nem épp az a gond,hogy ő szeretné,ha jobban fizető állásod lenne legálisan,csak te épp a főnöki állás pozícióra vársz?

Köszönsz a barátnőinek? :D Ez mekkora áldozat,te úristen.

Háttal alszik? A szemétláda.

2011. máj. 31. 21:21
 43/80 anonim ***** válasza:
50%

Én is dohányzom, ha le akarok szokni, magam miatt, saját, BELSŐ motivációból fogom (tudni) megtenni, nem azért, mert b...gatnak miatta.

Ez olyan, mint a fogyókúra, amikor állandóan mondogatják, hogy ne egyél, csak a kaján jár az eszed.

Tudjátok, "ne gondolj a rózsaszín elefántra!"

Nem az a gond, amiket kér, hanem ahogy. Nem kér, feltételeket szab. Ha lenne is hajlandóság az emberben, ettől mindenki bekeményedik és csakazértse.

Az, hogy legyen bejelentett munkahelye még normális kérésnek is felfogható lenne, de miután a srác visszarángatta a külföldről, majd mellétette, hogy anyagilag soha nem segít neki - ezekkel együtt már inkább zsarolás/uralkodás szaga van, mint kérés.

Ha beteg lesz, önhibáján kívül elveszti a munkahelyét, vagy otthon kell maradnia a gyerekkel, akkor a vőlegény pattogva osztogatja a parancsokat? A kérdező meg jön majd az olyan kérdésekkel, amik itt időről időre feltűnnek és panaszkodnak, hogy egy fityinget se kapnak és még a pelenka se jön ki a gyesből/gyedből?

Ráerőltetni a másikra olyanokat lehet, ami csak egy rossz szokás, pl nem pakolja el a tányérjait. Igen, ilyen esetben lehet ultimátumot szabni és kényszeríteni, bár még ilyenkor is jobb, ha kérik.

A kérdező gondolom akkor is dohányzott, amikor összejöttek. Öt év után jön rá, hogy neki ez nem tetszik? Akkor nem jövök össze dohányossal. Ennyi erővel a kérdező is kérhetné a pasit, hogy szokjon rá és együtt cigizhessenek. Igen, egészségtelen, de elmúlt 18 és az önrendelkezésbe ez is beletartozik.

A barátokat nem muszájból kell szeretni, hanem azért, mert szimpatikusak. Ha nem azok, akkor nem döntés kérdése.

A leírt szituációban azt érzem, hogy a pasi nagy ívben tojik a kérdező lelkivilágára, diktálja a tempót, de segítő kezet nem nyújt, csak írja a listához a teljesítendő tételeket. Ha így van tálalva, akkor még egy amúgy normális kérés is érthető módon ellenállást vált ki a másikból.

2011. máj. 31. 21:23
 44/80 A kérdező kommentje:

ne mondtam hogy ő lenne a hibás, csak hogy minden egyes elvárása valahogy visszafelé sül el

lásd előző oldalon, ahogy levezettem, én a feltételek irányába lépkedek tulajdonképpen!

2011. máj. 31. 21:23
 45/80 A kérdező kommentje:

kimradt egy szó:

miatta haza kellett jönnöm, ÍGY min.béren sínylődök - a kedvéért jöttem haza

2011. máj. 31. 21:24
 46/80 A kérdező kommentje:
pont ilyesmit írtam, hogy teljesen más másnak az ambíciói szerint élni, mégha az egyezik is a sajátunkéval, csak nem ment el
2011. máj. 31. 21:26
 47/80 anonim ***** válasza:
38%

Egy normális felnőtt ember dacból nem keres munkát? Ne röhögtess. Én elsüllyednék a szégyentől,ha a páromnak kellene figyelmeztetnie arra,hogy éljek már felnőtt ember módjára és legalább a saját szükségleteimet képes legyek fedezni. Tényleg borzasztó kérés és a legborzasztóbb,hogy ez kérni sem kellene,ennek alapból meg kellene lennie.

Ki mondta,hogy nem fogja anyagilag támogatni,ha beteg lesz vagy ha szül? A mostani helyzetről beszélünk,ahol nagyon is jogos ELVÁRÁS,hogy ne ő költse el,amiért a párja dolgozik meg.Mindezt úgy,hogy inkább besértődik csak ne kelljen rendesen dolgoznia.

2011. máj. 31. 21:28
 48/80 anonim ***** válasza:
46%
Tény,hogy ez a srácnak az ambíciói,mivel neked olyanok nincsenek.A rendes munkára nem azt mondtad eddig,hogy nincs,hanem,hogy te a legjobbra vágysz.Az teljesen más.Senki nem kényszerít,hogy feketézz,te akarsz így dolgozni,ezt le is írtad.
2011. máj. 31. 21:31
 49/80 A kérdező kommentje:

21:28, 21:31

én keresek munkát, soha nem voltam léhűtő

a páromat utálom, hogy ezzel nyaggat engem, nem kellene szólnia, szabályoznia, mert tudom SAJÁT magamtól, hogy mit kell tennem, mit nem

nem tudom te mit szólnál, ha dirigálnának neked otthon, amikor pl belenyúlsz a mosogatóba, hogy azonnal kezdj el mosogatni

21:23-asnak köszönet, hogy az én szemszögemből is vizsgálja a dolgokat

2011. máj. 31. 21:36
 50/80 A kérdező kommentje:
betegség esetén, egy orrcseppet nem vett nekem amikor gyógyszertárban volt magának venni tökmagolajat meg hasonlók
2011. máj. 31. 21:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!