A visító gyerekre nem kéne rászólni?
Én írtam, hogy 3 éve hallgatom a szomszéd gyerekét. Nem hibáztatom,ismerem a szüleit (sajnos,úgyhogy nem csodálkozok..
3 éves létére annyira neveletlen,nincsen szocializálódva annyira sem mint egy egy éves,én ilyet még nem láttam.
És NONSTOP üvölt!!!!!!Amióta megszületett!Nem tud normál hangerőn beszélgetni,játszani,ordit egész nap az ablak alatt sokszor éjszaka 2-3ig kell nekem is hallgatni,mikor 5 kor kelek dolgozni.
Azért a gyereknek meg kell tanulnia az alapvető viselkedési formákat,ennyire nem kell szabadjráa engedni és nem is válik javár,ahogy üvöltözik,verekedik,káromkodik mint egy kocsis három évesen.
Nekem meg kezd elegem lenni,természetesen egy ujszülöttnek nem lehet azt mondani,hogy ne sirjon,egy totyogonak,hogy ne rohangáljon (az más kérdés,hogy a játszótérre le lehetne vinni) ,én tényleg toleráns embernek tartom magam,de az,hogy én 3 évig hallgassam más neveletlen ygerekének a FOLYAMATOS hisztijét az már picit sok.Az ő gyerekének szabad,és különben is mit képzelek én,hogy belepofázok abba amit ő csinál.JOGA VAN üvöltözni ,és amugy se tud vele semmit csinálni.
Imádom a gyerekeket,de úgy gondolom egy embernek nem csak jogai hanem kötelességei (megnevelni a gyereket) is vannak.Ha már itt tartunk nekem meg jogom lenne végre (szeretnék) egy nap úgy pihenni itthon,hogy nem szakad a mennyezet a fejemre.
Szóval én rájöttem,hogy az ilyen szülők ezerszer jobban idegesitenek mint a gyerekek. Tudom,hoyg nem ő tehet róla,hogy iylen lett de néha már szivesen felmennék és pofánvágnám,az anyjával együtt..:)
ja és még valami: a játszótér azért van,hogy rohangáljanak és sikitozzanak a gyerekek! A hangos gyerekkacajjal sincs semmi gondom,sőt.Alapjában véve alkalmazkodó tipus vagyok,csak azt nem szeretem ha ez mindig egyoldalú!
De mindegy,én nem akarok magyarázkodni.Majd ha valaki évekig hallgatja a hisztit,megtudja miről beszélek.
Látom le lett pontozva az a hsz ahol a lényeg az volt hogy nevelni kell a gyereket és itt elbeszélnek egymás mellett a nők a nagy vita hevében.
Hát igen, a káráló tyúkok a tyúkólban, az értelmes választ lepontozzák és kotkodácsolnak tovább.
Jaj, a hidegzuhany! De rég volt.:D
Velem is megcsinálta anya. Emlékszem, nagyon hisztiztem, már majdnem hánytam, úgy belelendültem. Anyu mondta, hogy ha nem hagyom abba, bedugja a fejem a hideg zuhany alá. Nem hittem neki, vertem magam a földhöz. Aztán felkapott, berakott a kádba, és képen küldött hideg vízzel. Úgy lesokkolt, hogy utána elég volt annyit mondania, hogy "jön a zuhany", és rögtön kisangyal voltam.
Szerintem az a baj, hogy sokan gyereket vállalnak, de ők maguk nem válnak szülőkké.
Ajánlom Amy Chua Battle Hymn of the Tiger Mother c. könyvét.
Rá lehet szólni a gyerekre, persze.
De érdekes módon, amint valaki szülő lesz, hirtelen tudni fogja a tutit. És lehet, hogy ez merőben más lesz,m int pár évvel ezelőtt.
Hiába pontoztok itt fel és le akárkit, hiába estek egymásnak, hiába hoztok fel pro és kontra eseteket, agyerekek attól még kiabálni, sikítozni, hangoskodni fognak,mert gyerekek. Attól, hogy néhányra rászólnak, néhány popsijára rávernek, néhányra meg ráhagyják, nem fog hirtelen csend lenni.
Aztán meg az hiányzana...az egészséges gyerekzsinat. Mind felnő, ki így, ki úgy, és jön az új generáció.
Aki azt mondja, hogy ő bezzeg soha nem visított, meg az ő gyere mindig csendben volt nézzen magába, 5-10-15 év távlatából nem lehet ilyenre emlékezni. Ő is biztos, hogy idegesített valakit!
Tolerancia, és tanulj meg mosolyogva átsiklani ezeken, mert ez a hosszú - és nyugodt - élet titka.
Üdv!
37, egy 5 és egy 2 éves gyekőc anyukája, aki úgy érzi, hogy neveli - és egészséges határok között kordában tartja - a gyerekeit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!