A visító gyerekre nem kéne rászólni?
Inkább az a kérdés: miért visít? :)
Az én kislányom (10hós) is szokott visítani, amikor valami nagyon-nagyon vicces van, mert olyankor visítva nevet. És nem szólok rá, miért tenném?
Ha azért visít,mert hisztizik, akkor rászólok. Ha azért, mert nyűgös, akkor magamhoz ölelgetem. Mindkettőnél abbahagyja :)
Akkor lehet engem sem csíp a szomszéd :D
Sokszor veszem ezt én is észre és frusztráló.Valóban ennyire nem törődnek a szülők a gyerekekkel?
Mi hárman vagyunk testvérek(18,16,1)és egyikőnk sem (volt) az a visítozós fajta.Az 1 éves húgom is felfogja hogy nem kell mindenért ordítani, sikítozni.Viszont a szomszédunkban ahogy 4 gyerek van teljesen mást veszek észre.A három kisebb gyerek állandóan visítozik, rohangál feltett kezekkel, ordibál, sikít, beül az autóba és nyomja a dudát, ez persze a szülőket nem érdekli..Ez engem rettenetesen zavar.Vajon az anyuka miért nem törődik velük?! Hiszen van egy felnőtt(18) éves fia, őt is felnevelte-egész normális, de a többi gyerekre nem jutott ideje vagy már nem volt türelme a többit megnevelni?Amúgy a másik három gyerek(11,3,2) éves.
Egy anyának tudnia kéne irányítani a gyereket.Legalábbis szerintem.
18L
Az ilyentől nekem is égnek áll a hajam!
Gyerekkoromban eszembe sem jutott így viselkedni! Felneveltem a gyerekemet, ő sem tett ilyesmit soha. Még csak eszébe sem jutott! Mert mindig tisztán fel voltak rajzolva a határok, szabályok, a korlátok!
Egy nagyon közeli, jó ismerősöm gyerekei viszont ilyenek. Artikulálatlanul üvölt, rohangál, úgy ordít, mint egy kocsis, kövekkel dobálják egymást, de a normális játékot nem ismerik. De az anyjuk ezért egyáltalán nem is szól rájuk!!! Egyszer már kibukott belőlem, hogy "nem kellene ilyenkor rászólni a gyerekekre, mert ez szerintem nem normális viselkedés?". Erre a szülő reakciója az volt, hogy beduzzogott, kikérte magának, hogy ő hadd nevelje úgy a gyerekét, ahogy ő akarja. és ő nem akar nekik korlátokat, szabályokat állítani, mert így is van elég gondjuk a gyerekeknek. Kérdezném erre én: MI LESZ AZ ILYEN GYEREKEKBŐL???? Mert erre nem gondol az ilyen szülő, arra a nyakamat teszem! Csak arra gondol, hogy most, pillanatnyilag a kicsi kis tündér nyemenyuma gyerekének a lelki világát meg ne karcolja valaki azzal, hogy rászól!!!
35f
A fő gond az,hogy egyre kevesebb figyelmet kapnak a gyerekek. Régen még az anyagi helyzet megengedte, hogy több gyereket vállaljanak a családok és ez esetben előfordult, hogy az anya több, mint 3 évig otthon volt a gyerekkel. Na most 3 évet manapság nem igen marad otthon senki, önhibán kívül legtöbb esetben, mert muszáj pénzt keresnie.
Persze ezzel senkit sem akarok védeni, mert ismerem azt a kategóriát, aki életében nem dolgozott, csak szült pár gyereket,akiknek életében nem olvasott mesét, nem játszott velük, csak berakta a tv és számítógép elé. Jóhogy hisztis egy ilyen gyerek.
Egyébként pedig illene rászólni a visító gyerekekre, szerintem nincs olyan ember, akinek nem sérti a fülét a visítás.
Ha egy gyerek megmakacsolja magát, hiába szólnak rá.
Néha a szülők is úgy lehetnek ezzel, hogy mondtam már 100szor, 101-dikre nem tépem a számat, majd abbahagyja a gyerek.
Valahol ez is érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!