A visító gyerekre nem kéne rászólni?
Ahogy olvasom a válaszolók sosem csináltak ilyet gyerekkorukban és a gyerekeik sem csináltak ilyet soha. Nem értem akkor hogy honnan a sok visító gyerek, ha senkinek a gyereke nem olyan, lehet hogy csak azoké visít akik nem írnak a gyakorira? :) Ez mindig így van, mindennel :)
Egyébként a két pólus fantasztikusan elbeszél egymás mellett mert a két végletet ismétlik mint papagáj, holott egy a fontos: arany középút! Mindig, mindenben.
Nem baj ha a gyerek visít , ha:
-ezzel nem zavar másokat
-nem hisztizik hanem örömében teszi
De ezeken túl már igenis NEVELNI kell a gyereket, rá kell szólni ha másokat zavar és akkor is, ha nem vidámkodásból kiabál hanem mérgében.
Ennyire egyszerű. Meglep hogy valaki nem érti.
hanem a neveletlen visító, ordító, rohangászó gyerekkel van a baj.
Elnézést lemaradt a mondat vége :)
Engem a dackorszakos hiszti nem zavar, tudom hogy arra nincs "gyógyszer", annak a végét ki kell várni. A játszótér pedig az üvöltözve rohangászás legmegfelelőbb helyszíne (az egyik könyvben olvastam is, hogy ez KELL a gyerek fejlődéséhez, nagyon szépen meg volt magyarázva a tüdő fejlődése meg az agy oxigénellátása).
De szülőként én sem bírom a neveletlen kis hülyéket, akik vadállatként tombolnak és a kedves szülő meg rá se szól. Múltkor láttam, hogy a metró peronján két gyerek összecsimpaszkodva birkózott a földön. Anyukánál másik gyerek + egy még rákötve kendőben. Basszus, aztán ha beesnek a gyerekei a sínek közé, akkor persze mindenki hibás lesz, csak ő nem, aki oda se böffentett a két gyereknek, hogy nem a játszótéren vannak, másrészt ez baromi veszélyes.
Az én gyerekeim se mindig úgy viselkedtek, mint valami kisangyalkák, de legalább próbálom őket terelgetni, hogy hol a helye a hangoskodásnak és a szaladgálásnak, és hol kell visszafogniuk magukat.
Ja, múltkor játszóházban voltunk, ahol egy kisfiú nem épp megfelelően viselkedett, már a többi gyereket is zavarta. Anyuka párszor rászólt (a gyerek magasról tett rá), majd amikor pár gyerek szólt neki, hogy állítsa már le a fiacskáját, akkor széttárta a kezét, hogy de hát nem tud mit csinálni. Fasza gyereknevelés....illetve ez épp hogy nem nevelés...
de, szerintem igen. pláne, hogy ez másokat is iszonyatosan zavar.
egy óvoda és egy bölcsőde közelében lakom. na, ne tudjátok meg, h néha hogy üvöltenek. egyik rákezdi, 6 másik folytatja. de mintha nyúznák őket. tudtommal az óvónők feladata a nevelés is egy bizonyos szintig. nem csak megetetni kell a gyereket ebédidőben, hanem szankcionálni, ha nem tud viselkedni, különben sosem tanulja meg.
már jó párszor megfogadtam, hogy ha az én gyerekem ezt csinálja, akkor szépen le fogom róla szoktatni. a neveletlen gyerek a szülő szegénységi bizonyítványa...
A lányom most került a hisztis korszakába. Hisztizik, visít, üvölt stb.
Hiába szólok rá, folytatja ... szerinted akkor agyon kéne vernem, hogy hallgasson már el?
Egyébként pedig a legjobb módszer ha nem vesszük (mi szülők) figyelembe ilyenkor a gyereket. Ugyanis ha nincs közönség (beszólogatók, jó alaposan odanézők, sajnálkozók és fintorgók stb stb) sokkal hamarabb abbahagyja.
Ha ilyesmi idegesít akkor ne vállalj gyereket, mert ez még apróság ahhoz amit művelni képesek :)
Utolsónak:
Attól függ: mert ha az udvaron, játék közben kiabálnak, az normális. Vagy vegyél rá egy csapat focistát, hogy néma csendben játszanak le egy meccset.
De ha már az utcán üvöltöznek, azt én sem szeretem.
Pedig előfordul az is :)
Nem arra megyünk nem oda ahova ő gondolja akkor már borul is a bili :) Földhöz dobja magát stb. Eleinte én is elképedtem, mert én nem voltam ilyen és a férjem sem.
De mi annak idején kaptunk is verést rendesen! Pont ezért!!! nem akarom félájultra verni a kölyköm, hogy "jólnevelt" benyomást keltsen.
Mert nem jólnevelt lesz, hanem a tehetetlenségét a frusztrációját nyomja el. Arról nem beszélve, hogy felnőve az ilyenek válnak nyámnyilákká, vagy épp akkor kezdik kitombolni magukat, drogoznak isznak stb.
Köszi szépen, napi egy-két hisztit kibírunk az utcán-boltban :) Legalább előreengednek az öt kilométeres sorban.
S még mindig azt mondom, ha valakit ilyesmi zavar, pláne közterületen, középületekben, ne vállaljon gyereket. Nekem van, és én mondom, hogy az első három hónap maga a pokol! Na akkor az ilyen nagy "nevelők" mit tennének? Kidobnák, megsütnék?
Majd elnövi, addig is próbálom a lehető legkevesebb konfliktushelyzetet teremteni neki. Engedékeny, de szigorú (férjem szerint túlságosan is) terelgetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!