A visító gyerekre nem kéne rászólni?
16:34
Szerintem nem is az egy-két hisztivel vagy egy-egy síró gyerekkel van baj, hanem a tényleg neveletlen kölykökkel, akikre nem képes rászólni a szülő.
Pl. amikor egy gyerek a játszótéren olyan tombolva játszik és rugdossa a többire a homokot, buszon/villamoson szaladgál, a sáros cipőjével feláll a plüss ülésre és visítva ugrál és hasonlóak.
Pandamacinak:
Olvasd el az utánam levőt aki előtted írt. Máris általánosít :)
Holott az enyém még 2 éves sincs és ez élettani sajátosság. Akar valamit, de nem teheti meg, mert vagy nem tudja, vagy nem érti miért nem. Tehát frusztrált. Mégis rögtön általánosítanak, hogy hallgatni kell az én gyerekem hisztijét.
Igen, kell! Mert nem zárhatom be úgy 3-4 éves koráig hogy jaj nehogy valaki meghallja milyen hisztis vagy drágám...vagy jaj nehogy meglássák a kék-zöld foltokat, mert jól meg kell verjelek, mert óóó szegény ideges emberke nem bírja elviselni :)
A neveletlen gyerek az, amit te is írtál. Viszont végigolvasva a válaszokat nagyon elkezdődött az általánosítás. Mert visítás és visítás és hiszti és hiszti között is van különbség.
Vajon akit idegesít a gyerek visítása vajon vele minden rendben van? Vajon ő nem idegesít esetleg másokat?
" Mert visítás és visítás és hiszti és hiszti között is van különbség. "
Egyetértek... Más kérdéseknél is megy ez, pl. a repülőgépen alapból azt hiszik, hogy csak a gyerekekkel van baj, mert azok visítanak és hisztiznek (igen, van ilyen is), és a többi utassal (részeg, kötözködő vagy hittérítő aki 2,5 órán keresztül szónokol a Bibliáról) ááá nincs is gond.
én pl. azokkal nem értek egyet, akik nehezményezik hogy a játszótéren kiabálnak meg rohangásznak a gyerekek. Mégis hol tegyék???? Egy fórumon panaszkodtam, hogy nálunk a pici játszótér egy részére szúrós-bogyós növényt telepítettek. Erre le lettem hurrogva, hogy az így jó, legalább a sok kis hülye megtanul viselkedni, meg hogy ne szaladgáljanak össze-vissza. Nem veszik észre, hogy a játszótér, az ovi-bölcsi udvara a gyerekek sportpályája, gondolom azt mindenki ellenezné, hogy a Fradi pályát ültessük körbe muskátlival és folyton lehurrogjuk a játékosokat, hogy csendesebben legyenek.
En azt birom, hogy a gyereknevelesrol mindenki osztja az eszt, semmirol nincs 1 fele allaspont. Ha meg valaki raszol a gyerekere, akkor mas oda szol neki, hogy "gyerek, hagyni kell, termeszetes dolog". Nekem is volt, aki szolt, hogy minek fogom ot olyan kemenyen.
A masik meg, hogy a gyerekek sem egyformak. Van, amelyik nagyon eleven piciken, mas meg nem. Es en orulok, hogy a fiam nagyon beszedes, eleven, mert en nem ilyen voltam es vegig szenvedtem az iskolaban is, mert egy nyuszi, halkszavu voltam es mindenki szivatott. Orulok, ha nem huzodik meg, mert en tudom azt, hogy milyen rossz, mikor mindenki atgazol rajtad. Ugy vagyok vele, hogy tartozzon a "menok" koze, ne a loserek koze (a gyerekeknel elkerulhetetlenul van klikkesedes). Ettol meg lehet jo tanulo, jo gyerek osszesegeben. Nem azt mondom, hogy torjon-zuzzon, de kell egy kis elevenseg, ne legyen az a nagyon tipikus jo gyerek, mint en, mert annak tobb a hatranya, mint elonye. Nem robotok vagyunk, hanem emberek.
"Nekem is volt, aki szolt, hogy minek fogom ot olyan kemenyen. "
Buszon beszólt egy öregasszony a barátnőmnek hogy hagyja már békén a gyereket, mert rászólt a saját lányára, hogy ne nyalogassa a kapaszkodót.
Ha a gyerekek reakcióit nem szabad általánosítani akkor a nevelés eredményét sem. Engem és a férjemet ugyanúgy neveltek (tudom vicces, de tényleg ugyanúgy, mindketten kaptunk hideg vizet a képünkbe fulladós hisztinél kiskorunkba egyszer, utána csak említeni kellett és lenyugodtunk, de minden másban is tök egyformák a szüleink és a nevelési technikájuk). Ő egy iszonyú halkszavú, magának való ember lett (nem mellesleg programozó, igazi antiszoc :D) és ellenben baromi nyitott, barátkozó típus, aki imád kezdeményezni és nagyon könnyen elbeszélgetek idegenekkel is. Vagyis a "szigorú" nevelés nem eredményez csak zárkózott gyereket. Nem lehet azért kiiktatni a szigort és a nevelést a gyerek életéből, hogy majd emiatt csöndes kis szerencsétlen lesz belőle. Mert van ismerősöm aki erre hivatkozik a gyerekénél, hogy ezért nem szól rá, ezért (mondjuk ki) nem hajlandó nevelni a gyerekét.
Szerintem a gyerekteleneknek is meg kéne ismerni a gyerekek "működését" és a gyerekeseknek is meg kell ismerni a gyerektelenek ingerküszöbét.
Az nem lehetséges, hogy egy gyerek a játszótéren tök kussban sakkozzon, mert hát elég vicces lenne, ott csúszdázni, hintázni, futkosni, labdázni, viháncolni kell. Erre van a játszótér, hogy játszanak, ami bizony hanggal jár.
A gyerekeseknek meg sajnos oda kell figyelni, hogy pl étterembe, áruházba, cipőboltba, stb miként viselkedik a gyerekük, és megpróbálni elérni, hogy a gyerek ne zavarja a többi embert, most ha szegényke elesik, vagy éhes, vagy fáj a hasa, vagy ilyesmi miatt sír azzal nem lehet mit kezdeni ez sírás, de a hiszti a valódi hiszti mögött általában annyi van, hogy nem érte el a gyerkőc amit szeretett volna és ilyenkor szerintem igenis igyekeznie kéne a szülőnek beszüntetni a hisztit. Nem is az a legnagyobb baj, hogy a gyerek hisztizik, lehet az élete első és utolsó hisztije nem tudhatjuk, hanem az, ha anyuka-apuka úgy tesz mintha a gyerek nem is hisztizne, sőt úgy tesz mintha nem is az ő gyereke lenne. Hogy még annyi se történik ilyen esetben, hogy legalább egyszer megpróbálnák kezelni a gyerek viselkedését, valamilyen intelemmel, ami után lehet akár alkalmazni, hogy jól van édes gyerekem hisztizz csak akkor se kapsz gumicukrot. De sok szülőnél semmilyen próbálkozás sem jelenik meg, hagyják bőgni, földön vergődni és igyekeznek úgy tenni mintha a gyerekhez nulla közük lenne, és nem is hallanák, hogy a "nemlétező" gyerekük üvölt mint a sakál. Engem sajnos ez igenis zavar és nem érzem úgy, hogy ilyenkor nekem kéne szégyellnem magam mert zavar.
Nem tudom...minket is egyforman neveltek a szuleink tesommal es hasonloak lettunk. Szemelyisegtol is fugg persze. Biztos, hogy bele jatszik, de a neveles is. En csak azt tudom, hogy tobbet meg fogok neki engedni bizonyos dolgokban, mint az en szuleim nekem, nem fogom nevetsegesse tenni ot.
En csak azt nem ertem, hogy ha valaki felnott ember es nincs gyereke, miert megy a jatszoterre? Azt irjatok, hogy zavarja oket a gyerekek hangoskodasa a jatszoteren. Van park is, ahova lehet menni setalni, leulni. A jatszoter nem a felnotteknek van.
"En csak azt nem ertem, hogy ha valaki felnott ember es nincs gyereke, miert megy a jatszoterre? "
Igen, a szomszédom udvarából hallatszik fel a visítás. Valószínű játszótéren lakom, de eddig nem vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!