Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom albérleti díjat kér...

Párom albérleti díjat kér összeköltözés elött? Mi a véleményetek az ilyen gondolkodásról?

Figyelt kérdés
Párommal most tervezzük az összeköltözést,ő hitelképes csak házat vesz.Azt mondta aláirattat velem olyan papírt hogy x év után sem jár nekem semmi.ha jó akkor menjek(ja van 2 gyerekem és tul vagyok egy váláson ,ő jó pár évvel fiatalabb)vagy maradjak ahol vagyok.Én csak annyit kértem tőle,hogy írjunk egy olyan papírt,ha megun,vagy bármi történik,akkor közös a hitel visszafizetése(ő is be lenne biztosítva)és magyarul nem tehet utcára.Teljesen el vagyok keseredve,mert ez már milyen kapcsolat igy??Családot szeretnék,ahol a pénzem megy a tatrozásba,és érezném enyém is a fészek.szerintem nem kérek sokat:(Én jobban keresek nála kicsivel.Megmondta nem bízik bennem a multam miatt.(kicsit zavaros a válás miatt)ezért nem akarja bármi is járjon nekem.Várom őszinte véleményeket.Köszönöm.
2011. máj. 7. 07:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Bocs de a te fizud rámegy a 2 gyerekre ő meg fizeti a saját háza hitelét és nem vagytok házasok így nem is járna neked a házból mert ami az esküvő elött megvolt az mindig is külön vagyon marad.
2011. máj. 7. 22:00
 52/62 anonim ***** válasza:

Nézd, nem vagyok pasiból :) (még szerencse) és nem ismerem a párodat, de....

de szerintem a pasik tudnak úgy együtt lenni egy nővel, hogy miközben elhitetik vele hogy ő a nagy ő, miközben éppen másfele kacsingatnak (akivel komolyan gondolják)... egy ilyen pasiról biztos tudok, pont belefutottam egy ilyenbe (sajnos) na mindegy, egy biztos van, és ha egy van akkor több is :) (na jó ezt csak viccből mondtam, de a csótányokra ezt szokták mondani, nem? ;))

De ha nyitott szemmel él(t)ed át a kapcsolatodat, akkor elvileg kapásból be kellene ugrania (visszatekintve) legalább 3-5 olyan dolognak amiből következtethet/tél/sz arra hogy ő vajon komolyan gondolja vagy sem? Pl ilyen lehet hogy a gyerekekre költött-e valamit ( nem nagy értékű dologra gondolok, vett-e játékot nekik, vagy mentetek-e el közösen valahová, ahol ő fizetett mindent -egy zokszó nélkül- stb... hogyan viselkedik velük, fintorog-e ha a közelében vannak a gyerekek, mit reagál rá, ha egyedül hagyod őket vele...stb )

2011. máj. 8. 08:24
 53/62 A kérdező kommentje:
Igen ajándékot vett nekik,sőt tortát is hozott kissebbik fiamnak amit anyukája sütött.együtt nem voltunk még sehol,ő nem szeret kimozdulni.anyagilag most segített,meg elötte egyszer.február ota van meloja.sajna a kapcsoaltunk mélyponton,mert nem enged abbol a gondolkodásbol,hogy fogjam ugy fel a pénzt amit az őházába ölök,azt bele ölöm albérletbe.így fogjam fel.de én nem tudom megértetni vele hogyan gondolkodhat igy hogy albérletként tekintsek a közös életre?mit mondjak neki felfogja?
2011. máj. 8. 08:58
 54/62 anonim ***** válasza:

Lehet hogy akkor csak egy "fejős tehenet" akart maga mellé? Akit lehet pumpolni??? Na nee.... én inkább egy másik ellenajánlatot tennék neki (ha ez neked is jó), kb olyat, hogy ha SZERETNÉ akkor odaköltöztök hozzá, de csak a közös dolgokat fogod állni (kaja, víz, gáz, villany), albérleti díjat pedig nem vagy HAJLANDÓ fizetni EGY PÁRKAPCSOLATBAN. Ha ez így jó neki akkor költöztök, ha nem akkor nem. (ha azt mondja hogy akkor ne költözzetek, -de csak miután ezt így kimondta, akkor folytathatod tovább, hogy úgy látod nincs értelme a további közös életnek, így a párkapcsolatotoknak sem. Alekoszt idézve: " ez a téma aktualitását vesztette"...

Ily módon te adsz neki választási (esélyt), és ha nemet mond, legalább még abban a percben el tudod hagyni, úgy hogy a végén ő jön ki (még az anyja szemében is!) vesztesen (feltéve ha faképnél akarod hagyni, amit persze jó lenen még jóval előtte eldönteni)! Tudod sokkal jobb választásokat kínálni, mint dönteni!

(ja igen a NAGYBETŰS SZAVAKAT jól nyomd meg, mert úgy hatásosabb :)))

2011. máj. 8. 09:26
 55/62 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm ezt megteszem.de szerinted ha könnyen kimondja hogy akkor ne menjek,akkor szerintem nem is szeret igazán?nem?
2011. máj. 8. 09:52
 56/62 anonim ***** válasza:

Na erre van egy jó kis szövegem :)))

Nézd, nem dönthetek helyetted, nem élhetem helyetted az életedet, én csak az utat mutathatom meg és te eldöntHETED hogy arra mész vagy sem :)

Remélem átment az üzenet lényege :))))

2011. máj. 8. 10:10
 57/62 A kérdező kommentje:

hát írtam neki amit tanácsoltál erre ez volt a válasz:én meg nem vagyok hajlandó csak ugy elnézni hogy bent laksz és semmi "albérlet pénz"

20 +rezsi!teljesen lehidaltam.

2011. máj. 8. 10:50
 58/62 anonim ***** válasza:
Remélem erre elküldted jó messzire valami melegebb éghajlatra!!! Ne már, hát nyilvánvaló, hogy itt se szeretet se szerelem se semmi. Hogy meg tudnám én írni neki, hogy jó, hogy az én albérletemben ingyen lakott a f@szkalap s most jön ilyen ócska cselekkel. Magadnak s gyerekeidnek teszel jót, ha megszabadulsz ettől az embertől
2011. máj. 8. 11:30
 59/62 anonim ***** válasza:

pffff.... azt hittem hogy szóban sütöd el a fegyvert (na mindegy)

Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, ( ez nem azt jelenti hogy te is csináld ezt) de én biztos, hogy innentől kezdve nem tartanám vele a kapcsolatot... ha ír sms-t nem írnék vissza, ha hív, akkor max felvenném a telefont és ha kérdőre vonna (bár milyen jogon, ugye??), akkor megmondanám neki, hogy úgy látom nem egy cél felé haladunk, így semmi értelme sincs hogy tovább RABOLJUK EGYMÁS IDEJÉT, na akkor szevasz (telefon letesz)

Zárójelben megjegyezném, hogy az milyen számító viselkedés ha arra játszott, hogy az anyját felfűtötte, hogy milyen jó lesz majd nektek ott, és neki is, hogy te beszállsz 20-al ő meg majd röhög a markába!!! Gondolom a lakáskeresési folyamata már elkezdődött, ugye? Én most állítanám le, hogy bocs, de nem, még a végén én lennék a hibás, hogy ő belemászott egy hitelbe "csak" miattam?! Na neeem. Bár ha jóban vagy az édesanyjával, azért megkérdezném tőle (személyesen ugyebár...), hogy ő hogy látja ezt a helyzetet, és mit csinálna ha ő a ti helyetekben lenne ( itt lehetne érvelni, hogy neked a gyerekeid érdekeit is szem előtt kell tartani, nem teheted meg velük hogy egyik pillanatról a másikra az utcára kerüljetek..stb... ezzel igaz semmit sem érsz el, de maximum azt hogy az anyja megért titeket -női empátia remélem működik - és talán nem fog rátok kígyót békát ordibálni, hanem azt hogy "fiam, te mekkora f@sz vagy"- és talán még valami kiderülne: hogy csak a fia hozzáállása ilyen vagy az anyjáé is... ha utóbbi beigazolódik, tudod kinek kellene ilyen anyós??? :))))

és végszóként:

Ha egy párkapcsolatban úgy működnek a dolgok mint a piacon kereslet-kínálat -ár-alkudozás, akkor van két választásod:

- beszállsz a játékba és alkudozol

- sarkon fordulsz és bemész egy hipermarketbe ahol fix árak vannak kiírva... XDDD

Amúgy szerintem csak feszegeti (vagy csak feszegette) a határokat hogy mennyire mehet el illetve mennyire hagyod hogy elmenjen!!! Kérdés az, hogy ha odaköltöznél hozzá, vajon milyen más "ajánlatokkal" állna elő?! Mert ha valaki vérszemet kap... például ha elromlik a tető?! Vagy mosógépet kell venni...stb akkor gondolom előjönne az hogy jaj szivi, most nincs pénzem, meg amúgy is törlesztenem kell javíttasd már meg a tetőt... (amúgy kíváncsi lennék, hogy mit szólna ha azt mondanád, hogy oké az ajánlat, viszont velem egy round 40.000 Ft és akkor még ő fog neked tartozni...ugye, ha már pénzről van szó az éremnek is két oldala van) Nézd ha neki nem ér meg annyit ez az összeköltözés, hogy többet együtt lehettek (mint 20.000Ft) akkor azt mondom hagyd...nem kér érte

És egy utolsó költői kérdés ami segít tisztázni az egészet:

Vajon képes lennél ezt egy életen keresztül elviselni?

2011. máj. 8. 12:26
 60/62 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM NEKTEK!EL SEM HISZITEK MENNYIT SEGÍTETEK NEKEM!SZOVAL A SZITU AZ,HOGY Ő ARRA ÉRTETTE A 20 EZRET HOGY AMIT LEADOK ALBÉRLET DIJKÉNT,ABBOL Ö BUTORT VENNE MEG SZÁMLÁBA.IGEN DE AZT IS MEGMONDTA X ÉV UTÁN SEM JÁR SEMMI NEKEM.ÉS TUDNI KELL NEKEM SOK AZ ADOSSÁGOM,EZ ÉRTHETŐ IGY NEM TUDOK HITELBE MENNI NEM LEHET KÖZÖS TULAJDON MERT ELVINNÉ A BANK EZ STIM.DE AKKOR Ö HOGY GONDOLTA HOGY ÉN ADOM A KIS BÉLRETI DIJAT ÉS HA KIRAK NEM KAPOK SEMMIT?NEM TUDOM VELE MEGÉRTETNI.Ő AZT MONDJA ÉRTEM TESZI,MEG NEKEM IGY KÖNNYEBB MINTHA ALBÉRLETEZNÉK.NEVETSÉGES.LEHET NEM IGY GONDOLJA NEM AKAR ROSSZAT,MERT MONDJA HA LEJÁR A LAKÁSROL A HTEL, VISSZATÉRÜNK A KÖZÖS DOLGOKRA.DE AKKOR IS OLYAN MÉLY SEBEKET EJTETT AMI ELVITTE A BIZALMAM,VAGYIS FÉLEK ATTOL KÉPES LENNE KIRAKNI .EZ MÁR NEM JO.JA IGEN NEM AKAROM 10EN ÉVEKEN ÁT CSINÁLNI ÉS ATTOL FÉLNI BÁRMIKOR KIRAKHAT.ÉS MEG IS MONDTA NEM BIZIK BENNEM.ÉN FORDITOTT HELYZETBEN AZ UTOLSOT IS ODA ADNÁM ÉS ODA IS ADTAM NEKI MINDIG.AZT IS MEGMONDTAM NEKI AMIKOR Ő ITT ÉLT NEM KÉRTEM ALBÉRLET DIJAT,JA ÉS AZÉRT NEM TUDOK VELE SZEMÉLYESEN BESZÉLNI MERT MESZSE LAKNAK.ANYUKÁJÁNAK ELMONDTAM FÉLELMEM,ÉS MEGÉRTETT ENGEM,Ő AZT MONDTA X A KÖZÖSBE A TÖBBUT TEGYEM FÉLRE HA FÉLEK.TUDOM SZERET A PÁROM,MERT OTTHON EL LEHETNE ANYUKÁNÁL,DE AKKOR MIÉRT GONDOLKODI KIGY EGY EMBER?ÉN MEGMONDTAM NEM FOGOK UGY ODA MENNI HOGY AZT ÉREZZEM ALBÉRLETBEN KELL ÉLNEM.MÉG HA CSAK JELKÉPESEN IS,MERT Ő UGYE ATTOL FÉL A BANK NEHOGY FOGLALJON,.DE MONDTAM NEKI CSAK AKKOR TUD FOGLALNI A BANK,HA NEVEMEN VAN!
2011. máj. 8. 12:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!