Párom albérleti díjat kér összeköltözés elött? Mi a véleményetek az ilyen gondolkodásról?
ez igy elég zavaros, de ha többet tudnánk arrol hogy MIÉRT nem bízik benned... másfelől irigylem az ilyen józangondolkodásu embereket mint a párod...
Ugyanakkor elég gáz és kiszolgáltatott érzés lehet.
Egyrészről korrekt (mert megmondta hogy mit akar), ráadásul ha fordított helyzetben lennél, lehet hogy te is így cselekedtél volna?
Másrészről ami elég szomorú, kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz...a fejemet tenném rá, hogy sokszor meg fogod kapni azt, hogy ez az én házam és bármikor kitehet, ráadásul kénytelen leszel rá sütni főzni...(gyerekek miatt pedig ez elég gáz szitú)
HArmadrészről
Az albérleti díj az mire menne, vagy mit tartalmazna? Mert ha csak a közös költséget (víz gáz, kaja stb) akkor korrekt, de ha egy fix elem is van a pakliban (pl csak úgy 20-30e Ft) akkor nem korrekt.
Azzal tudsz visszavágni ha azt mondod neki, hogy "bocsi, de ennyiért nem áldozom fel a személyes szabadságomat. Ennyit nekem nem ér. Majd kíváncsi leszek mit fogsz magaddal és a házaddal kezdeni, ha majd 20 év múlva már túl öreg leszel? Talán a hajadra kened?"
Amúgy ez egy intő jel, -szerintem - hogy menekülj tőle, szakíts vele...
Lemaradt:
Ha jól sejtem és ha már együtt vagytok x éve, akkor elvileg a közösen fizetett költségek (hiába álcázza azt albérleti díjnak) egy idő után beszámítanak a tulajdoni részbe...javaslom keress egy ügyvédet vagy egy jogi fórumot, mert ez elég érdekes szitukat tud ám eredményezni!!!
Igaza van,hogy ebben a kérdésben nem bízik meg benned,főleg egy zűrös válás után. Segítsen eltartani a gyerekeidet és még a fél házát is adja neke? Nem vagy te egy kissé anyagias?
Ha ő veszi a házat,ahhoz neked nem lehet semmi közöd. Ha a hitelt közösen törlesztitek,annak a felére tarthatsz igényt,de ez a tulajdonjogot ez alig fogja befolyásolni.
Ez a kapcsolat eléggé necces,ha sokkal fiatalabb is nálad,és van két gyereked is.
Vagy neveld egyedül a gyerekeidet,ha a válás mellett döntöttél. Vagy keress korban hozzád illő pasast,aki toleránsabb az igényeddel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!