Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom albérleti díjat kér...

Párom albérleti díjat kér összeköltözés elött? Mi a véleményetek az ilyen gondolkodásról?

Figyelt kérdés
Párommal most tervezzük az összeköltözést,ő hitelképes csak házat vesz.Azt mondta aláirattat velem olyan papírt hogy x év után sem jár nekem semmi.ha jó akkor menjek(ja van 2 gyerekem és tul vagyok egy váláson ,ő jó pár évvel fiatalabb)vagy maradjak ahol vagyok.Én csak annyit kértem tőle,hogy írjunk egy olyan papírt,ha megun,vagy bármi történik,akkor közös a hitel visszafizetése(ő is be lenne biztosítva)és magyarul nem tehet utcára.Teljesen el vagyok keseredve,mert ez már milyen kapcsolat igy??Családot szeretnék,ahol a pénzem megy a tatrozásba,és érezném enyém is a fészek.szerintem nem kérek sokat:(Én jobban keresek nála kicsivel.Megmondta nem bízik bennem a multam miatt.(kicsit zavaros a válás miatt)ezért nem akarja bármi is járjon nekem.Várom őszinte véleményeket.Köszönöm.
2011. máj. 7. 07:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
ANNYIT MÉG AZ EGYIK VÁLASZÍRÓNAK,HOGY SOSEM TARTOTTA EL A GYEREKEIMET,NEM IS KÉRTEM TŐLE 1 FT-OT SEM.MÉG Ő IS KERÜLHET OLYAN HELYZETBE HOGY ZŰRÖS LESZ AZ ÉLETE.ÉS AKKOR ITÉLJEM EL MERT VÉLETLENÜL ROSSZUL DÖNTÖTT??NEM ANYAGIAS VAGYOK,CSALÁDRA SZERETETRE VÁGYOM,ÉN ÉVEK OTA NEVELEM EGYEDÜL GYERMEKEIM,ÉS GYEREKTARTÁST SEM KAPOK.
2011. máj. 7. 09:48
 22/62 anonim ***** válasza:
88%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:10

vagyok, és így már kissé árnyaltabb a helyzet.

Keress valami értelmesebb, kevésbé gyanakvó férfit, aki korban is közelebb van hozzád.

Úgy fest a dolog, a "párod" vár egy másik kapcsolatot, szerintem?! Esetleg majd egy saját gyereket, akinek nem kell osztoznia másik gyerekekkel? Lépj az ügyben szép csendben, mert ketyeg az óra.

2011. máj. 7. 09:50
 23/62 A kérdező kommentje:
A VOLT FÉRJEM??Ő SEMMIZETT KI!ÁRVEREZIK A HÁZAT MERT LETERHELTE 2 MILLIÓ APEHEL.VETETTET VELEM EGY AUTOT AMIT SZINTÉN NEM FIZET,ÉS AZT IS VISZI A BANK.A GYEREKEM AZT MONDTA MÁR NEM EMLÉKSZIK AZ APJA ARCÁRA.:(2 ÉVE FELÉJÜK SEM NÉZETT.
2011. máj. 7. 09:52
 24/62 anonim ***** válasza:
77%

Én csak példaként írtam, bocsi.

Mindenesetre ez a kapcsolat nem valódi párkapcsolat. Én hagynám az egészet.

2011. máj. 7. 09:53
 25/62 anonim ***** válasza:
88%

Más dolog az albétrleti díj, és más a ház tulajdonjoga.

A saját holmijaidra neki nem lehet igénye, szóval ilyen fel sem merül, hogy ott maradnak a ruháid. A semmit nyilván úgy értette, hogy semmi abból, ami az övé, nem pedig úgy, hogy ha szétmentek, akkor minden vagyonod az övé lesz. De ezt szerintem te is érted.

A hitellel kapcsolatban: ha ő vesz fel egyedül hitelt, és azt egyedül is fizeti, akkor nyilvánvaló, hogy a ház egyedül az övé. Megmondom őszintén, én sem dobnám be a közösbe a lakásomat, csak mert összejöttem valakivel. Tehát ez korrekt szerintem.

Az elbérleti díjjal kapcsolatban: egy normális párkapcsolatban ez szerintem nagyon gáz. Ezt biztos, hogy nem fizetném. Az más kérdés, hogy együtt lakunk, és akkor együtt fizetjük pl. a rezsit is, vagy megosztjuk a költségeket, de a saját páromtól a saját lakásomban albérleti díjat kérni szerintem nagyon gáz. Albérleti díjat kérek egy idegentől, akinek kiadok egy szobát, esetleg, de nem az élettársamtól. Ilyen alapon jogos a kérdésed, hogy akkor ő meg fizessen neked napidíjat, amiért főzöl, mosol, takarítasz. De ha már ilyen szontr elfajul a dolog, akkor az m ár nem egy normális kapcsolat, sőt, nem is tudom, mindek nevezzem az ilyent. Biztos, hogy nem költöznék össze egy ilyen emberrel, de még csak nem is járnék vele, hanem azonnal szakítanék, és keresnék egy normális embert magamnak.

2011. máj. 7. 09:53
 26/62 A kérdező kommentje:
EDDIG CSAK ÉN ADTAM A KAPCSOLATBA,ÉS MOST HOGY JÖN A KÖZÖS,MERT Ő MEGTEHETI HOGY VESZ HÁZAT,HIRTELEN MINDEN MEGVÁLTOZOTT.
2011. máj. 7. 09:54
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

Az még, hogy papírt íratna alá az egy dolog, engem jobban felhúz az, hogy bérleti díjat kérne, amikor ő ingyen élt a te albérletedben (amihez ugye ő is kellett volna pótoljon). Ha hozzá költözöl ugyanúgy albérletben lennél mint most, sőt a pénzed is beleölnéd, majd ha úgy jön akkor semmi nélkül kerülnél ki belőle. Ha ő ilyen anyagias akkor légy te is az, s számold fel rajta az elmúlt fél év bérét stb.

Szerintem küldd el a fenébe minél hamarabb, úgy van ahogy írták előttem, miért van veled, ha nem bízik benned? Szabadulj meg tőle, ennél már az is sokkal jobb ha egyedül vagy.

2011. máj. 7. 09:55
 28/62 anonim ***** válasza:
91%

Tehát van egy férfi, aki eddig semmit nem adott a kapcsolatba, most házat vesz, tőled albérleti díjat kér, semmi nem lesz közös.

Ezek után mi a kérdésed????

2011. máj. 7. 09:56
 29/62 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólók már kivesézték a jogi kérdések tömkelegét, mert az együttélés valóban élettársi közösséget eredményez, el sem tudom képzelni, hogy milyen papírt írattatna alá. Másrészt én inkább lelki oldalról szemléltem ezt a kérdést, és én ha a helyedben lennék azt hiszem hogy sürgősen mérlegelnék. Ér-e ennyit ez a pasi, vagy fontosabb a nyugalmad és hogy békében, mindenféle felhánytorgatás vagy rossz szájíz nélkül nevelheted tovább a gyermekeidet. Én azt gondolom, hogy ez a kicsit igazságtalannak tűnő döntés/kérés mindkettőtök hangulatára rányomja a bélyegét. Ez itt már rég nem a szerelemről szól és ő nem is a monacói herceg mondjuk, hogy hatalmas vagyonról kellene szövevényes jogügyletek révén gondoskodnia.

Az albérleti díj pedig a legnagyobb pofátlanság, amit valaha is hallottam... (Bevallom, nekem soha a büdös életben nem jutott volna ilyesmi eszembe.)

Jól gondold meg, nem hiányzik még egy zűrös "válás".

2011. máj. 7. 09:58
 30/62 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A KEDVES VÁLASZOKAT ÉS A NEM KEDVESEKET IS.ELNÉZÉST HA BÁRKIT MEGBÁNOTTTAM,DE EZ TEGNAP ESTE TÖRTŐNT,ÉS MÉG NAGYON PADLÓRA KERÜLTEM.2 ÉV UTÁN EZ HOGYAN FAJULHATOTT IDÁIG?KARÁCSONYRA ANYUKÁJÁNAK VITTÜNK AJÁNDÉKOT A SAJÁT SZÜLEIMNEK SEMMIT PL.IGEN VÉGET VETEK,DE AZÉRT MERT HATALMAS A CSALODÁSOM AZ ALBÉRLET SZÓ MIATT,ÉS MERT FJEMHEZ VÁGTA A MULTAM,AMIKOR ÉN MEGBÍZTAM BENNE,ÉS ELMONDTAM NEKI.GONDOLOM NEKTEK IS ROSSZ LENNE HA VALAKI FEJETEKHEZ VÁGNA BÁRMIT AMIT MULTADBAN ELKÖVETTÉL.MINDENKI HIBÁZIK,CSAK Ő TARTJA MAGÁT OKOSNAK,TÖKÉLETESNEK,MERT Ő VELE MÉG SOSEM BÁNT EL SENKI.OTTHON ÉL,ANYJA ADJA HÁZÁT FEDEZETKÉNT,ÉS ÉN NEM A HÁZAT KÉRTEM,CSAK HOGY HA MENNEM KELL,FIZESSE KI ANNAK A FELÉT AMIT BELEÖL A HÁZBA.MERT A 70EZER FTBOL NEM FOG TUDNI TETŐT,VAGY BÁRMIT CSINÁLNI,MEG FIZETNI A HITELT,ÉS ÉN AZ UTOLSÓT IS BELEADTAM VOLNA.EZT MONDTAM IS NEKI.DE IGY HOGY NEM ÉREZHETEM MAGAM CSALÁDBAN??:( EZ A FÁJO,AKKOR MARADOK AZ ALBÉRLETEMBEN,NEM AKAROK ÉRDEK KAPCSOLATOT.
2011. máj. 7. 10:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!