Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy maradjon otthon a 2 gyerekkel?
Eddig sikerült meggyőznöm róla, hogy az a jó családnak, ha ő otthon marad vezetni a háztartást meg nevelgetni a 2 gyerekünket, még úgy is, ha délelőtt oviba járnak. Szerintem ez jobb így a gyerekeknek. Én is nyugodtabb vagyok. Tiszta a lakás, van főtt kaja, a gyerekre mindig van idő.
Ő viszont egyre többször hangoztatja, hogy alig várja, hogy visszamenjen dolgozni. Igaz, nem keresek túl jól, de 4-en megvagyunk belőle, szűkösen igaz, de nem nyomorgunk. Az ő fizetésével csak kicsivel lenne jobb a helyzet, akkor meg minek rugjuk fel a kényelmet?
Szerintem önzőség tőle, hogy vissza akar menni, nem a család szempontját veszi figyelembe. Hisz sokkal több pénzünk nem lenne, viszont már biztos nem tudna úgy foglalkozni a gyerekekkel mint korábban és főtt étel sem lenne.
De hogyan ébresszem erre rá?
Veled annyi a baj, hogy meg se próbálod megérteni a feleséged helyzetét, meg se próbálod beleképzelni magad, még azt se próbálod meg, hogy ugyan nem értesz vele egyet, de támogatod, hiszen a feleséged és csak el tudja dönteni, hogy mi a jó neki.
Nem, te csak a magadét szajkózod. Ez a baj veled.
De az a baj, hogy a TE ötleted.
Nem neked kell arról dönteni, hogy a feleséged hogyan éljen. Hanem NEKI.
Ha otthon akarna maradni abban kéne támogatnod.
Ha dolgozni akar akkor abban.
Az Ő élete, az Ő döntése
Mitől ingerszegény 2 gyereket nevelni? Hiszen 2 ember, és nem unalmas munka. Emberek közé is el lehet (sőt kell is) járni.
??????????,
Nem unalmas? Semmi gond csináld 2 hétig.
És megint az alavető hiba.
Ő gondolja unalmasnak. Tök mindegy, hogy te mit gondolsz erről, NEKI nem jó.
Ennyire nem lehetsz sötét, hogy nem fogod fel, hogy te nem dönthetsz erről.
Én nem dönteni akarok helyette.
Egyszerűen nem látom be hogyha megteheti hogy otthon legyen, és a gyerekeknek is az a kényelmesebb, akkor mért akar egy rosszabb, kényelmetlenebb helyzetet előteremteni, a többi 3 kárára. Csak mert neki egyedül a 4-ből ez a jó (???)?
Igen. (bár a gyerkeeket ne számitsd ide, nekik szerintem mindegy)
És te rohadt önző vagy, hogy nem támogatod.
Engem az meglep hogy mindenki ennyire kiakad a kérdésen!
Nálunk pl apukám hoz igen nagy áldozatot, azzal hogy olyan munkája van, amit utál de így tartja el a családját.
A kérdezőről tudjuk, h mit dolgozik és szereti-e?
Amit leír, lehet jó modell. Más kérdés, hogy ha a felesége másra vágyik, azt össze kell egyeztetniük.
és megjósolom előre, erővel elérheted, hogy otthonmaradjon. de rá fog menni a házasságod. Meg fog változni (szerintem, ha rendesen belegondolsz,akkor tudod, hogy már most sokat változott) és vagy rezignációba menekül és párkapcsolatra alkalmatlan lesz, vagy kitör belőle.
És akkor majd kérdezd, hogy mi a jó a gyerekeidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!