Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a feleségemet...

Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy maradjon otthon a 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés

Eddig sikerült meggyőznöm róla, hogy az a jó családnak, ha ő otthon marad vezetni a háztartást meg nevelgetni a 2 gyerekünket, még úgy is, ha délelőtt oviba járnak. Szerintem ez jobb így a gyerekeknek. Én is nyugodtabb vagyok. Tiszta a lakás, van főtt kaja, a gyerekre mindig van idő.

Ő viszont egyre többször hangoztatja, hogy alig várja, hogy visszamenjen dolgozni. Igaz, nem keresek túl jól, de 4-en megvagyunk belőle, szűkösen igaz, de nem nyomorgunk. Az ő fizetésével csak kicsivel lenne jobb a helyzet, akkor meg minek rugjuk fel a kényelmet?

Szerintem önzőség tőle, hogy vissza akar menni, nem a család szempontját veszi figyelembe. Hisz sokkal több pénzünk nem lenne, viszont már biztos nem tudna úgy foglalkozni a gyerekekkel mint korábban és főtt étel sem lenne.

De hogyan ébresszem erre rá?

2011. máj. 6. 16:13
 111/131 anonim ***** válasza:
69%
A kérdező megsértődött, ennyi :) Hát igen, a férfiúi hiúság, az a hííííres :)))))
2011. máj. 7. 20:52
 112/131 A kérdező kommentje:
Ti nem sértődnétek meg olyan megjegyzéseken, hogy "dög", "barom"??? Inkább ti nézzetek magatokba!
2011. máj. 8. 14:44
 113/131 anonim ***** válasza:
77%

Jólvan, cicafiú, ápolgasd csak az elképzelésedet (meg a borzasztó érzékeny lelkivilágodat), de aztán ne lepődj meg, ha a feleséged begőzöl és elcuccol otthonról.

Komolyan ennyire nem látod, nem érted, hogy ő is felnőtt ember, neki is van élete a gyerekeken kívül is? Azt meg miért nem fogod fel, hogy munka mellett is lehetséges vezetni a háztartást, sőt, TE sem halnál bele abba, ha, mondjuk, átvennéd a főzést, vagy a mosást? Te tényleg korlátolt vagy, és legalább 200 évvel elmaradott.

2011. máj. 8. 17:29
 114/131 anonim ***** válasza:
36%
Ezen az oldalon valamiért menő nem válaszolni csak kötekedni, vagy a választ is sértegetve megírni. Pl. most ezért is lepontoznak majd. Gondolom azok, akikre illik az előbbi állítás.
2011. máj. 8. 18:12
 115/131 anonim ***** válasza:
92%
Én normális hangvételben válaszoltam, de megértem azokat akik nem ugyanis a végefele már én is felhúztam magam azon, hogy egy ember ennyire nem lehet h*lye, hogy képtelen szöveget értelmezni, de hát mégiscsak.
2011. máj. 8. 18:15
 116/131 anonim ***** válasza:
54%

Kedves válaszolók!

Én bizony örömmel gondolok vissza gyerekkoromra, amikor anyukám mindig otthon volt, mert nem dolgozott, várt meleg ebéd, és nem volt agyonhajszolt. Amikor visszament tanárnőként dolgozni, sokkal rosszabb lett a helyzet gyerekszemmel, azóta minden úszik. Csak ezt mondom, hogy mindennek van másik oldala.

2011. máj. 8. 20:11
 117/131 anonim ***** válasza:
95%

A problema avval van, h nem latod be h nem minden no egyforma. Vannak olyan nok akik HTB-nek szulettek, ez minden vagyuk, ezt elvezik es nem is vagynak masra. A kornyezetemben is vannak ilyen nok, pl a sogornom, a legjobb baratnom, es a masik legjobb baratnom aki ha megtehette volna otthon maradt volna, ott a ferj nem akarta. Ok elvannak igy, igazandibol nem volt hivatasuk, nincs szakmajuk, van egy erettsegi es bumm. Ok olyan szemelyiseggel rendelkeznek, h szeretnek fuggeni a ferfitol, megha van is velemenye es igazandibol nem ert egyet a ferjevel akkor is kiall ferje igazaert mert azt hiszik h nekik ez a kotelesseguk. Ok ezt tekintik hivatasnak. Erre szulettek. Nincs evvel semmi gond, ok igy boldogok. Igen szukosen elnek, mert mas egy fizubol eloteremteni dolgokat es mas kettobol, ok elvannak oten egy egyszobas, vagy masfelszobas lakasban. Nem vagynak tobbre a jovovel nem foglalkoznak. El kell fogadnod h a feleseged nem esik ebbe a korbe bele, mas a szemelyisege.

Es vannak olyan nok, akiknek van hivatasuk, karrierjuk, tanultak, es nem azert h egy ferfi cseledje legyen. Ok nem erzik magukat jol egy haziasszony szerepben. Evvel sincs semmi gond csak el kell fogadni h ok ilyenek. Gondolnak a jovore szeretnenek jobbat a gyerkocoknek, h becsusszon kulfoldi nyaralas meg egyebek es ne a szamlat kene nezni h mikor ekrezik meg ra a penz. Ezt a csoportot is meg lehet erteni.

Szerintem fogadd el a feleseged szemelyiseget h o mas, es mast szeretne. adj egy eselyt h visszamenjen dolgozni. es ha neheznek talalja majd akkor o maga fogja feltenni a kezet h nem megy es akkor majd orommel lesz HTB, nem pedig ugy h ebbe a helyzetbe bele lett kenyszeritve.

2011. máj. 9. 02:28
 118/131 anonim ***** válasza:
96%

"nem gonoszságból szeretném, ha a feleségem otthon maradna, hanem a családnak akarok jót."

Egy dolgot felejtesz el: a feleséged is a család tagja. Neki miért nem akarsz jót? Nem szabad őt alárendelned a gyerekeiteknek.

2011. máj. 9. 09:04
 119/131 anonim ***** válasza:
93%
A normális az ha a felség nem otthon ül/főzőcskézik, hanem igenis ugyanolyan életet élhet ha akar mint a férj. Ezen nincs mit magyarázni, egész egyszerűen napjainkban az a furcsa és ritka, ha a feleség otthon csücsül és takarítgat amíg más dolgozik. Pláne ha a felség is intellingens, tanult ember.
2011. máj. 9. 09:32
 120/131 anonim ***** válasza:
90%
bocs intelligens.
2011. máj. 9. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!