Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy maradjon otthon a 2 gyerekkel?
Eddig sikerült meggyőznöm róla, hogy az a jó családnak, ha ő otthon marad vezetni a háztartást meg nevelgetni a 2 gyerekünket, még úgy is, ha délelőtt oviba járnak. Szerintem ez jobb így a gyerekeknek. Én is nyugodtabb vagyok. Tiszta a lakás, van főtt kaja, a gyerekre mindig van idő.
Ő viszont egyre többször hangoztatja, hogy alig várja, hogy visszamenjen dolgozni. Igaz, nem keresek túl jól, de 4-en megvagyunk belőle, szűkösen igaz, de nem nyomorgunk. Az ő fizetésével csak kicsivel lenne jobb a helyzet, akkor meg minek rugjuk fel a kényelmet?
Szerintem önzőség tőle, hogy vissza akar menni, nem a család szempontját veszi figyelembe. Hisz sokkal több pénzünk nem lenne, viszont már biztos nem tudna úgy foglalkozni a gyerekekkel mint korábban és főtt étel sem lenne.
De hogyan ébresszem erre rá?
Nemkeresek jól, de annyit igen, amiből csattra kijön 4 ember úgy, hogy a másiknak már nem kell ebbe beszállnia.
Akkor most miért keressek másik munkát???
Vagy miért lenne jobb, ha ő lenne a családfenntartó minimálbérrel én meg itthon lennék? Szerintetek ezek a tanácsok okosak?
A mai világban ez az elvárás. A "valódi nő" anya, sikeres üzletasszony -de minimum főiskolai diplomával rendelkező "valaki"- tökéletesen főz, vezeti a háztartást, mindemellett olyan alakja van, mint egy fehérnemű modellnek és a szexben lepipálja a profi felnőttfilmest.
Igaz, a valóságban vannak pl. kisboltban minimálbérért pénztárban dolgozó, kicsit elhízott és a külsejükkel törődni nem tudó, elfáradt anyák, akiknek sokszor nyűg a háztartás és az ágy számukra a pihenést jelenti, nem a szexet...
Nem fura. Csak jót akarok a gyerekeimnek. Minek kelljenek fel reggel 6-kor, amikor így ráérnek 8-kor? Minek bízzuk bébiszitterre őket, ha megbetegszenek (mert ugye mindketten dolgoznánk)?
Minek egyenek csak menzán, ha anya jobbat tud főzni?
A gyerekek ha korán megtanulják hogy az életben vannak keretek, szabályok, akkor sokkal könnyebben fogadják el a későbbiekben is.
Ha megszokják hogy 6 éves korukig azt csinálnak amit akarnak, majd küszködhettek a sulikezdésnél, elkényeztett, szabályt nem ismerő gyerekekkel elég nehéz. Sokkal nehezebb egy 7 évesnek megtanítani életében először a koránkelést, mint aki hozzá van szokva. De ennek belátásához gondolkodni kell, mert ez a gyerek érdeke.
Sajnálom hogy nem veszed figyelembe a gyerek érdekeit. A feleségednek sokkal több esze van!
Szerinted az a jó a gyerekeidnek,ha az anyjuk folyton ideges? ha lassan megőrül otthon és aztán elválik?
Az jó a gyerekeknek?
Vagy jobb, ha ugyan menzán esznek,de van egy egész életet élő, kiegyensúlyozott anyjuk és egy harmónikus családjuk?
Te aztán tényleg nem érted!! Egy nő nem csak anya hanem EMBER. Szüksége van, hogy ne csak otthon legyen mert csődbe mehet a házasságotok és akkor milyen érzés lesz a gyerekeknek apa mellett felnőni?
A feleséged menjen csak vissza dolgozni. A házimunkát pedig majd KÖZÖSEN megcsináljátok, csakúgy mint a FŐZÉST is. Egyik nap te, másik nap ő főzöl és akkor a gyerek is tudnak FINOMAT ENNI. Lehet több napra is főzni, erről még nem hallottál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!