Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy maradjon otthon a 2 gyerekkel?
Eddig sikerült meggyőznöm róla, hogy az a jó családnak, ha ő otthon marad vezetni a háztartást meg nevelgetni a 2 gyerekünket, még úgy is, ha délelőtt oviba járnak. Szerintem ez jobb így a gyerekeknek. Én is nyugodtabb vagyok. Tiszta a lakás, van főtt kaja, a gyerekre mindig van idő.
Ő viszont egyre többször hangoztatja, hogy alig várja, hogy visszamenjen dolgozni. Igaz, nem keresek túl jól, de 4-en megvagyunk belőle, szűkösen igaz, de nem nyomorgunk. Az ő fizetésével csak kicsivel lenne jobb a helyzet, akkor meg minek rugjuk fel a kényelmet?
Szerintem önzőség tőle, hogy vissza akar menni, nem a család szempontját veszi figyelembe. Hisz sokkal több pénzünk nem lenne, viszont már biztos nem tudna úgy foglalkozni a gyerekekkel mint korábban és főtt étel sem lenne.
De hogyan ébresszem erre rá?
A feleséged EMBER is, és úgy tud teljes értékű nej és anya lenni, ha EGYÉBKÉNT is boldog, azaz ingergazdag környezetben él, emberekkel beszél, kihívásokat teljesít. Ez mind fontos, hogy a személyisége ne boruljon, hanem fejlődjön,. és te ezt nem veheted el tőle. Ha egy bedilizett nővel akarsz együtt élni, mert megbolondul az otthon monotonitásától, akkor hajrá.
Ő EGY NŐ, egy EMBER, nem, nem sajátíthatod ki sem te, sem a gyerekeitek. Ha nem érted, küldd el 2 hétre nyaralni, ez alatt maradj otthon te.
Érdekes lenne, de meggyőződésem, hogy rád férne a lecke.
KÉRDEZŐ! TE NAGYON ÖNZŐ VAGY!
Először is: jó, ha a feleséged dolgozik, így legalább ő is keres pénzt+ meglesznek az évei+ értékesnek érzi magát+nem gyogyózik be otthon a cselédmunkába.
Amúgy ez csak neked lenne kényelmes!!! Egy nőnek kell dolgozni, mert nem lehet tudni, mikor kerül olyan helyzetbe a család (pl. válás, megszűnik az állásod...stb)!hogy a feleségednek MUSZÁJ legalább a gyerekeket fenntartani!
A másik meg az, ha TE IS KIVESZED A RÉSZEDET A HÁZTARTÁSBÓL (FŐZÉS, MOSÁS, TAKARÍTÁS,bevásárlás GYEREKEK) valószínű, hogy a feleséged NEM FOG KIMERÜLNI ÉS KIABÁLNI!!!!
NEM KELL ELTUNYULNI, HANEM TE IS VEGYÉL RÉSZT A CSALÁDI MUNKÁBAN!
EZ ÍGY HELYES!
Én szívesen maradnék itthon a 2 gyerekkel, csak akkor aztán tényleg éhenhalnánk.
Tudok főzni, és nem büdös a házi munka.
Inkább ezt az idilli létet féltem, amiben a gyerekek 9-re járhatnak oviba és minden este főttet ehetnek, és van idő hozni-vinni őket programokra.
Kedves kérdező, nem érted az ingerszegény környezet fogalmát.
A házimunka nem kihívás, a gyerekek sem annyira.
Egy felnőtt embernek szüksége van a társaságra, arra, hogy tegyen is valamit egész nap.
Igen, most azt mondod szívesen lennél otthon, el is hiszem, állandó munka közben jó egy kis kikapcsolódás.
DE gondolj már bele. Felkelsz viszed a gyerekeket, bevásárolsz, hazamész, megfőzöl, mész a gyerekekért, takarítasz, kicsit tv-zel, és ennyi volt a nap. És ez megy minden nap ugyanúgy, és uyganúgy.
Őszintén, te tűrnéd?
Én is feleség vagyok, de ha 2 hétig ezt kéne csinálnom változás nélkül, megzakkannék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!