Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy maradjon otthon a 2 gyerekkel?
Eddig sikerült meggyőznöm róla, hogy az a jó családnak, ha ő otthon marad vezetni a háztartást meg nevelgetni a 2 gyerekünket, még úgy is, ha délelőtt oviba járnak. Szerintem ez jobb így a gyerekeknek. Én is nyugodtabb vagyok. Tiszta a lakás, van főtt kaja, a gyerekre mindig van idő.
Ő viszont egyre többször hangoztatja, hogy alig várja, hogy visszamenjen dolgozni. Igaz, nem keresek túl jól, de 4-en megvagyunk belőle, szűkösen igaz, de nem nyomorgunk. Az ő fizetésével csak kicsivel lenne jobb a helyzet, akkor meg minek rugjuk fel a kényelmet?
Szerintem önzőség tőle, hogy vissza akar menni, nem a család szempontját veszi figyelembe. Hisz sokkal több pénzünk nem lenne, viszont már biztos nem tudna úgy foglalkozni a gyerekekkel mint korábban és főtt étel sem lenne.
De hogyan ébresszem erre rá?
Nos, a tanítás az nem munka, hanem hivatás. Arról valóban nehezen mondd le az ember.
Próbáld rávenni, hogy otthonra vállaljon diákokat - már ha valami olyan szakos, amit lehet otthon is tanítani.
NA EZ AZ! Tanítónő. Az nem mnuka, az hívatás!
Ez a baj a férfiak egy részével: ha egy nő nem csak htb akar lenni akkor nekik az már feminista. Pedig csak egyszerűen ember, de ezt bizonyos férfiak nem értik meg, mert nem jut el a tudatukig.
Mindenesetre egyet biztosan megtudtam a kommentjeidből: a feleséged sokkal intelligensebb, okosabb ember mint a kedves férje, szóval ennek megfelelően én azt tanácsolnám hogy menjen a kérdező háztartásbelinek egy édes kis köténnyel a derekán és a feleség menjen és élvezze a hivatását, mert ő sokkal életrevalóbb mint az ura aki csak a "kényelmes" szót ismételgeti mint valami ostoba papagáj. Akinek enni agya van mint a kérdezőnek, NA, nekik való a fakanál és a porszívó, a felesége, akinek van egy nagyszerű hivatása amit élvez és szeret, és még esze is több van mint a férjének, neki való a felnőtt emberek társasága, és a mozgalmas napok. És ez nem feminista felfogás, hanem pusztán egy logikai következtetés. Aki ennyire korlátolt annak bőven f*sza napi program lenne a porszívó tolizás és a közértbe járás, meg a homokozó szélén üldögélés.
Ja, okos kérdezőhöz: honnan tudod hogy a válaszolók között nincs férfi?
Egyébként tényleg nem értem: ha NEKED ennyire szuper és vonzó az otthonlét, a FELESÉ meg ennyire szeretne dolgozni, mi a bús fenének nem jut eszedbe te agyas, hogy akkor maradj te otthon és keresse a pénzt a feleség?
Azt hiszem azért, mert NEKED csak kívülről tűnik kényelmesnek a htb lét, de te magad be nem vállalnád semmi pénzért.....ugye igazam van? Nincs? Akkor miért is nem maradsz otthon a popódon a gyerekekkel és hagyod az asszonyt dolgozni?
A sok "feminista" női és férfi válaszoló vár tőled erre a kérdésre egy értelmes választ, hogy miért nem maradsz otthon és hagyod feleséged dolgozni, ha szerinted annyira irigyelni való a htb kényelme és általal a család kényelme?
Szenvedsz mi?!
Mert már nem tőled fog függni...
Azta sok rohadt feminista mindenit!
Én minden vagyok csak feminista nem, mégis egy önző állatnak tartalak, mint a többiek.
Neked jó hogy az asszony szenved, mi? Hát majd meglátod, ha tanítónő lesz annyi esze, és szépen otthagy téged.
Minden embernek a saját életét kell alakítania, amibe neked csak egy minimális beleszólásod van.
És mivel ezek a hülyeségek amiket felhoztál nem állnak meg észérvként, sajnos bele kell törődnöd, vagy hagyod végre boldogulni, vagy gyorsan egyedül maradsz, aztán főzhetsz magadra te szerencsétlen!
Úgy látom ide írni jobban szeretnek járni, mint olvasni.
Azért nem én maradok itthon, mert én el tudom tartani a fizetésemből a családot, egy tanítói végzettséggel meg nem lehet.
És azt se állítottam egyszer se, hogy ne tudnék főzni, vagy ne szoktam volna részt venni a háztartási munkákban.
De ha nektek szitkozódni esik jól, akkor csak irogassatok, nem attól lesz igazatok, hogy alpári stílusban habzó szájjal dühöngtök az "igazatokon", miközben semmi kommentemet el nem olvassátok.
Nem fogom tovább bbizonygatni, hogy nem gonoszságból szeretném, ha a feleségem otthon maradna, hanem a családnak akarok jót.
Na elég lett a díszes társaságból, viszlát!
Vazze! Te vagy hazudsz, vagy nem tudsz olvasni, vagy mindkettő. Eddig azt írtad, hogy ugyan szűkösen, de kijöttök a te fizudból. Most meg azt írod, hogy el tudod tartani a te fizudból a családot. Most akkor mi van? Mert baromi nagy különbség van a "szükősen kijövünk", és a "jól kijövünk" kategória között.
A másik: benne van a válaszokban, hogy vagy komprumisszumot kell kössetek, vagy hagyjad a feleséged, hagy menjen vissza dolgozni, vagy maradjon minden a régiben. Nem tudsz értően olvasni?
Az b*ssz* a csőröd, hogy a feleséged nem akar csak és kizárólag tőled függeni anyagilag és emberileg, és hogy szeretne vége magával is törődni a gyerkőcök mellett. Önző dög vagy.
Aki szerint meg, a munka csak és kizárólag sz*r, unalmas, és nehéz lehet, az nézzen magába, hogy mit szúrt el az évek során, amikor pályát választott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!