Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alapítanak az emberek...

Miért alapítanak az emberek családot?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy ösztön, persze. Nem gondolkodnak, vagy komolyan ennyien vannak akik képesek elviselni azt a rengeteg negatívumot azért az igen kevés pozitívumért cserébe?
2011. márc. 19. 23:39
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
78%
Folyt: Kérdező, előtted meg le a kalappal, hogy ismered és elfogadod magad ilyennek, te valószínű másban fogod megtalálni a boldogságodat.
2011. márc. 20. 00:44
 22/50 A kérdező kommentje:
Hát én sok embert érzek unalmasnak, de magamat nem unom, szóval nem tudom hol ebben az összefüggés. Mondjuk biztos van ilyenre is példa.. na mindegy. Azt én sem értem, ha valaki amúgy nem vágyik rá, minek alapít családot, én biztos nem szülnék meg házasodnék csak mert a társadalom vagy a rokonok ezt várják.
2011. márc. 20. 00:45
 23/50 anonim ***** válasza:
47%

"Azt most ne részletezzük, hogy aki unalmasnak érzi a másik embert, az tulajdonképp saját magát unja."

Ezt nem gondoltad át jól, ez hülyeség. Max. úgy lenne jó, hogy aki képes unatkozni, az unalmas. De így ez baromság.

2011. márc. 20. 00:48
 24/50 A kérdező kommentje:
Egyébként vannak céljaim meg minden, annyi dolgot szeretnék csinálni az életben, hogy azt sem tudom belefér-e majd mind. És most sem mondanám magamat boldogtalannak.
2011. márc. 20. 00:48
 25/50 anonim ***** válasza:
86%
Nem rád értettem az unalmast, hanem azokra, akik családot alapítanak, utána meg unalmasnak érzik a családi életet, a párjukat, hajtja őket a vérük. Bocs, ha nem jól fogalmaztam. Én pont, hogy megértem azokat, akik felvállalják ezt, hogy nem akarnak családot, mert nem úgy működnek, nem ilyenek a vágyaik. :)
2011. márc. 20. 00:49
 26/50 anonim ***** válasza:
45%
Én inkabb ugy fogalmaznék,hogy elviselni azt a kevés negatívumot a sok pozitívumért cserébe! A szeretet,szerelem szép érzés,jó hogy a világban nem vagyok egyedül,mikor a gyermekeim megölelnek,tudom hogy érdemes élnem,és küzdenem,mert erröl szól az ÈLET. Mikor a féjem szeretget jól esik,mikor tuom hogy ha megöregszem nem leszek egyedül,mert a gyerekeimre számíthatok,mikor a család összejön karácsonykor,vagy szülinapkor,és énekelünk,és boldogok vagyunk....mindezekhez képest az a kis vita ami néha elöfordul,csak 1-2%-a annak az örömnek ami nekem a család. Ha egy ember nem tudja megtalálni a saját boldogságát és alkoholizal vagy drogozik és mindent tönkre tesz maga körül az már egy más kérdés.ugyanis:"Mindenkinek csak annyi boldogság jut,amennyire méltó!"
2011. márc. 20. 01:23
 27/50 anonim ***** válasza:
43%

Én azért valahol sajnállak téged.Mert nem tudsz igazán szeretni,és nem fogod fel,hogy téged is szeretnek.

Még ha sokat is csalódik az ember azért jó dolog ha szeretünk,és szeretnek minket..Sajnállak,hogy te erre nem vagy képes..

(ha képes lennél rá,nem írnál olyanokat,hogy teher a család,hogy jobb a magány stb..)

2011. márc. 20. 01:35
 28/50 anonim ***** válasza:
38%

"Miért alapítanak az emberek családot?"

Már páran leírták, hogy ösztön miatt. De mi ez az ösztön? Megvilágítom egy példával.

Azt képzeld el, hogy öreg vagy és közeleg a halálod. Végigéltél egy életet, ami teljesen egyedi, utánozhatatlan volt, mert senki sem látta pont úgy a világot, senki sem gondolta pont azt, senki sem érezte pont úgy magát, mint te. Ha nem vagy nagy művész, akinek milliók olvassák a verseit vagy ismerik a festményeit, akkor az életed érzéseit, azt, ami benned a legsajátabb, csak te ismered. Az is rád vall, hogy milyen könyvek vannak a polcodon, milyen fényképeket, leveleket és más emlékeket őrzöl. Egy csomó olyan információ van a fejedben (az életed), ami megismételhetetlen, sőt, nagyon nehezen vagy alig közölhető, és van egy környezet, amit te alakítottál a magad képére. Képzeld el, hogy meghalsz, és ezzel megsemmisülnek ezek az emlékek, aztán a fényképeidet, leveleidet kidobják, a könyveidet megveszi egy antikvárium, a lakásodat eladják, a ruháidat átveszi a máltai szeretetszolgálat, a testedet elégetik stb. Ezt az egészet végiggondolva a legtöbb ember elkezd szorongani, mert mindenki tudja, hogy meghal egyszer, de csak akkor kezdünk berezelni, ha ezt részletesen el is képzeljük. Tudják, hogy a fejükben lévő speciális, megismételhetetlen emlékek a legnagyobb kincsük, amivel nem ér fel semennyi pénz, mert pénzért nem lehet azt sem megvenni, hogy 1983. augusztus 27-én hogyan érezted magad a naplementében, amikor a madarak röptét figyelted a Balaton partján. Meg kellene menteni ebből valamit. Ha nem hiszel a halál utáni életben, akkor az egyetlen módszer, hogy hallgatóságod legyen, akire rátukmálhatod az emlékeidet és gondolataidat. Ha nagy művész vagy, akkor ez megoldható: műalkotásokat hozol létre és így leszel "halhatatlan". A műalkotás lényege, hogy az ember eljuttatja az üzeneteit egy csomó emberhez, hogy ne haljon meg teljesen. Ha nem vagy művész, akkor is hallgatóság kell. Pl. a barátokkal lehet a kocsmában régi emlékeket felidézni. És végül itt jön képbe a család. Ha van fiad vagy unokád, rengeteg alkalmad van rá, hogy rátukmáld az emlékeidet valakikre, és biztos legyél abban is, hogy a sztorijaidat tovább mesélik ők is, a hátrahagyott dolgaidat is őrzik. Az emberek belegondolnak abba, hogy meg fognak halni, pánikba esnek, és rájönnek, hogy nekik sürgősen feleség és gyerek kell, akik majd körülállják őket a halálos ágyukon, meg akikre rátukmálhatják az emlékeiket.

Ha nem sikerül a családalapítás, akkor az öregember a legkülönbözőbb szituációkban - kocsma, vonat, áruházi sor - elkezdi elmesélni az életét.

2011. márc. 20. 01:36
 29/50 anonim ***** válasza:
59%
Kedves kérdező, hát jól "megszívattál" legalább is, én azt hittem h idősebb vagy.Amúgy a Te életed lesz,csak azt nem tudom h fog-e tettszeni ez a szingli élet.Igaz hogy majd mindent magadra költhetsz. Járhatsz majd szép ruhába, szinházba a barátnőiddel. Remélem h sikerül vmi jó sulit elvégezned és hozzá egy jó állást is találnod.Csak majd ha Te leszel a fönök akkor nagyon résen kell lenned mert a "rigolyás" fönökasszony irtó nehéz eset tud lenni.Hidd el. Tapasztalatból mondom. Talán ha lett volna családja akkor talán nem domborodott volna ki ennyire a kicsinyessége.A kolleginák vért izzadtak mellette. Amikor meg elment tölünk,hát az maga volt az igazi felszabadulás.
2011. márc. 20. 01:43
 30/50 anonim ***** válasza:
23%
Mert nem gondolnak jobban bele :D
2011. márc. 20. 01:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!