Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alapítanak az emberek...

Miért alapítanak az emberek családot?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy ösztön, persze. Nem gondolkodnak, vagy komolyan ennyien vannak akik képesek elviselni azt a rengeteg negatívumot azért az igen kevés pozitívumért cserébe?
2011. márc. 19. 23:39
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
91%

Én már 1 felnőtt gyerekkel és egy boldog házassággal azt tudom mondani,hogy nem csak negatívumok vannak az ember életében.

Én csak egy dolgot bántam meg.Mégpedig azt,hogy nincs legalább 3-4 gyerekem.Nagyon jó dolog,hogy a fiam szerint a világ legjobb,fiatalos,lökött anyja van,akivel nagyon jó barátságban van.Jó érzés,hogy a férjem szemében látom minden nap a szerelmes pillantásokat.Hogy a fiammal jókat nevetek,hogy soha nem vagyok egyedül,nem vagyok magányos.Amióta külföldön élek,minden nap tapasztalom a testvéreim hiányát,szeretetét.Tudom,hogy bármi történik az életemben vannak akik mindig vigyáznak rám.

Csak egy példa:

Nem is olyan régen elütöttek autóval.Kórház,és műtét lett a vége. A férjem telefonált a testvéreimnek,apukámnak,hogy balesetet szenvedtem,és majd értesíti őket,hogy mi lesz a műtéttel.Másnap amikor felébredtem az altatásból mindhárom testvérem ott volt az ágyamnál.Eljöttek,támogattak,és azt se tudták mivel könnyítsék meg a szenvedésemet..Amikor hazamentem a fiam napokig fura volt,majd nagy nehezen kibökte,hogy el se tudták képzelni,hogy mi lett volna ha nem lennék..Ma két férfi lesi minden gondolatomat,és bizony jó érzés,hogy ha egyszer eljön az időm,és meghalok,olyan emberek lesznek körülöttem akiknek fontos vagyok..Ezt nem lehet leírni,csak átélni...

2011. márc. 20. 00:06
 12/50 anonim ***** válasza:
37%
Kíváncsi lennék, hogy az elsőt miért kellett így lepontozni, teljesen jókat írt. Nagyjából én is ugyanezt mondanám. ugyanis feltűnt valkinek, hogy a kérdés az volt MIÉRT ALAPÍTANAK AZ EMBEREK CSALÁDOT?
2011. márc. 20. 00:10
 13/50 anonim ***** válasza:
29%

Hát én se értem... Mennyi házasság végződik válással? 60%?? Akkor meg minek lekötni magunkat?

Annyi a gond, hogy az ember nem monogám akár mennyire is ezt akarják sulykolni belénk. Egy 1000cc 180LE sportmotort is meg lehet unni ha már megvan 4 éve (tapasztalat). Akkor egy unalmasabb nőt/férfi miért ne lehetne?

2011. márc. 20. 00:19
 14/50 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tanulták, nem teljesen ösztön. Ez a norma. Ha több lenne a negatívuma, akkor pedig bolondok lennének.
2011. márc. 20. 00:21
 15/50 A kérdező kommentje:

A válaszok jók, én még nem pontoztam senkit egyébként.

Amúgy nem hiszem hogy kiábrándult lennék, nekem egyszerűen teher az hogy van családom. Nagyon örülök hogy felneveltek, de nem tudom nekik érzelmileg viszonozni semmit, pedig épp ez az amit elvárnak, és emiatt veszekednek velem sokat.

Nálam a pasizás is kimaradt amúgy, sosem érdekelt, most sem, családot alapítani szintén soha nem akartam, nem is gondoltam rá igazából hogy nekem egyáltalán ilyesmivel kellene foglalkoznom.

2011. márc. 20. 00:31
 16/50 anonim ***** válasza:
54%
Bakker én azt hittem fiú vagy!!!
2011. márc. 20. 00:33
 17/50 anonim ***** válasza:
56%
És hány éves vagy kérdező?
2011. márc. 20. 00:35
 18/50 A kérdező kommentje:
Ezt miből gondoltad? :)
2011. márc. 20. 00:35
 19/50 A kérdező kommentje:
20 de nem hiszem hogy ez lényeges lenne, mert egyszerűen soha nem gondoltam máshogy... Szóval a "majd megváltozol" jellegű válaszokat figyelmen kívül hagyom, köszi.
2011. márc. 20. 00:36
 20/50 anonim ***** válasza:
71%
Nekem van családom, sosem éreztem tehernek, el sem tudnám képzelni az életemet másképp. Én inkább úgy tenném fel a kérdést, az olyan ember miért alapít családot, akinek igaziból semmit nem jelent, nem is vágyik rá, de azért megteszi. Aztán a másik fél vagy eltűri mellette az életét, vagy oldja meg az összes terhet maga, elváltként. Pl. aki tudja, hogy néhány év alatt megunja a másikat, az ne vigyen be az erdőbe egy olyan embert, akinek meg fontos a család, a nyugodt háttér, és nem vágyik az állandó izgalmakra, kalandokra. Mindjárt nem is lenne ennyi válás. Tehát, mindig akkora feladatot vállaljunk el, amihez elég érettek vagyunk, és felfogjuk, hogy mivel jár. Aki pl. ragaszkodik a függetlenséghez, az ne házasodjon. Azt most ne részletezzük, hogy aki unalmasnak érzi a másik embert, az tulajdonképp saját magát unja.
2011. márc. 20. 00:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!