Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alapítanak az emberek...

Miért alapítanak az emberek családot?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy ösztön, persze. Nem gondolkodnak, vagy komolyan ennyien vannak akik képesek elviselni azt a rengeteg negatívumot azért az igen kevés pozitívumért cserébe?
2011. márc. 19. 23:39
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Szóval konkrétan az érdekelne, ki hogyan gondolkodik a családról, mi a jó abban ha van sok unokatesó, nagyszülők, sógor, apa, anya, gyerekek... Ilyesmi.
2011. márc. 19. 23:46
 2/50 anonim ***** válasza:
68%

Én alapítottam családot. Tudod, elnéztem az anyám nővérét, aki egyedül halt meg, a saját lakásában (otthonba nem volt hajlandó menni), és az utolsó beteg 15 évét egyedül töltötte, mert annyira gondosz, rossz természete volt, h a kutya nem nyitotta rá az ajtót.

Biztosan megőrülnék, ha 50 évesen ülnék egyedül a kis lakásom konyhájában mondjuk Karácsony este, és a tv-t bámulnám, közben a tükörben azt látom, ahogy az idő szépen eljár felettem...

De hát kinek a pap, kinek a paplan, ugyebár, nem elítélendő, ha valaki a magányt választja sem.

2011. márc. 19. 23:46
 3/50 anonim ***** válasza:
66%

Te aztán kiábrándult lehetsz.

Nem biztos, hogy csak ösztönből. Ki ne szeretne párt magának, stabil érzelmi hátteret, hogy szeressék és hogy legyen kit szeretni. A gyerek is egy nagyszerű "dolog", szeretetet adhatsz neki és kaphatsz tőle. Taníthatod, talán egy jó barátra lelsz személyében.

Ideális esetben a család nagyszerű dolog és elenyésző a negatívumok száma, amelyeket el kellene "viselni".

2011. márc. 19. 23:48
 4/50 anonim ***** válasza:
73%
Nekem apám alkesz volt és elmebeteg, anyumnak kikészültek az idegei, a férjem apja olyan tuszmusz, mint a fene, az anyja meg egy ribi volt, csalta fűvel-fával... Mégis alig várjuk, hogy családunk legyen, mert hisszük, hogy nekünk más lesz, boldogok leszünk :)
2011. márc. 19. 23:51
 5/50 anonim ***** válasza:
69%

Én fordítva mondaném.

Kevés negatívum és megszámlálhatatlan pozitívum.

Persze ez csak akkor igaz, ha a megfelelő társ van melletted.

Ha rosszul választasz, akkor valóban több a rossz a házasságban, viszont erre az esetre ott a bíróság aki szépen elválaszt, hogy legyen esélyed megtalálni azt a társat akivel maradandóan boldog leszel.

Sok sikert!

2011. márc. 19. 23:52
 6/50 anonim ***** válasza:
47%

Azt hiszik ez a boldogság alapja,és persze az ösztön. Azért maradnak együtt,hogy felneveljék a gyereküket. Aztán ki elöbb ki utobb rádöbben,hogy mégse olyan hej de nagy boldogság családban élni.

Aki az egyedülálló rokonát hozta fel: nem biztos,hogy a te gyereked majd rádnyitja az ajtót 50 éves korodban,és nem feltétlenül azért,mert rossz lesz a kapcsolatotok,hanem mert pl. elköltözik a világ másik végére. Akik mégis boldog családban élnek,ott általában valamelyik fél alárendelt szerepet tölt be.

2011. márc. 19. 23:59
 7/50 anonim ***** válasza:
48%
Senki nem fogja neked bevallani, hogy csak ösztön a családalapítás, mert akkor elveszíti azt a csodálatos misztikumot, ami körüllengi.
2011. márc. 20. 00:00
 8/50 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a legtöbben nem is gondolkoznak rajta, hogy alapítsanak-e családot vagy ne, nézd meg, már tinikorban ösztönből keresik a "pasit" a lányok, amikor pedig a világon semmi értelme nincs.

Más kérdés, hogy logikusan végiggondolva is fontos a család. Mert ez egy olyan kis közösség, ami fixen ott van melletted. Az, hogy milyen párt választasz és hogy neveled a gyerekeid, csakis rajtad múlik. Ha ügyes vagy, jó családod lesz, aki melletted fog állni, amikor segítségre van szükséged. Egy jó család rengeteg pozitívummal jár és csak minimális negatívummal.

2011. márc. 20. 00:01
 9/50 anonim ***** válasza:
58%
1. vagyok. Nem is várom el a gyerekemtől, h rámnyissa az ajtót 50 éves koromban, főleg nem, ha külföldre megy, és ott is marad. :) Nekem önmagában már az is elég, hogy tudom, hogy van, létezik, él, és néha a webkamerán keresztül "érintkezhetek" vele. Az ajtó rányitás képletes szemléletése volt a mondanivalómnak.
2011. márc. 20. 00:01
 10/50 anonim ***** válasza:
41%

saját magát az embere nem tudja megváltoztatni. A fajfenntartás mindenkibe bele van kódolva. Ha valamit hibáztatni kell(ene), akkor az a DNS világa.

Nincs olyan faj, aminél ne ez lenne az elsődleges szempont. És nem is lesz.

2011. márc. 20. 00:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!