Melyek azok a dolgok amelyeket egy nőnek házfelújításkor csinálnia kell? A lentebbi okok már túlzott férfi elvárások?

A haverjával elég hülye dolog volt előpéldázni amúgy.. :S Lehet már csak ezért is tesz és mond ilyeneket, mert belesétáltál a lelkébe. Utálnám én is és szerintem mindenki, ha a barátjával jönne elő a párja, hogy "no őt nézd meg, ő jobb"...
Nagyon halottnak tűnik a dolog amúgy továbbra is..
Amúgy mióta vagytok együtt, és ő mennyi idős?

Kedves Kérdező!
Én azt javaslom, hogy először házasodjatok össze a pároddal (ha tényleg vele képzeled el a jövődet) és csak utána kezdjetek közös projektekbe...
Ha házasok vagytok, akkor hiába övé az ingatlan, te akkor is követelheted válás esetén a felújításkor belefektetett pénzeidet (gondosan el kell tenni a számlákat).
Tanúkkal tudod bizonyítani, hogy mikor mennyit dolgoztál a házon, ennek értékét visszakövetelheted.
Így viszont elég nehéz a helyzeted, mert ha különváltok, semmit nem tudsz követelni! (Legfeljebb a számlákkal bizonyítható anyagok árát.)
Így még az is előfordulhat, ha felújítás UTÁN házasodtok össze, akkor egy esetleges későbbi váláskor már nem tudod bizonyítani, hogy te mennyit és mit dolgoztál a felújításon, mert a vagyonmegosztásnál csak az lesz a papírokon, hogy az esküvőtök időpontjában a párodnak egy felújított saját tulajdonú háza volt!
Ezért nagyon kockázatos az ilyen együttélés, és főleg a nő részére, aki kiszolgáltatott.
Semmi garancia nincs, hogy nem leszel lapátra téve 2 év múlva, mikor halálra dolgoztad magad a házán, kertjén.
És akkor majd ott állsz üres kézzel, kihasználva.

Az itt senkinek nem tűnik fel, hogy kicsi lány suliba jár, nem dolgozik és a párja tartja el? Azért ennek fényében egyáltalán nem nagy kérés ez a részéről.
De tudod, mit? Hagyd ott és halj éhen, mert pont ezt érdemled!

Nem értem, ez nekem nagyon furcsa : milyen párkapcsolat ez?!
Nem is éltek együtt, nem adna neked még egy csokit sem szívesen, de te dolgozz az ő házán, telkén?!
Nem is éltek közös háztartásban, nem is vagytok közös kasszán?!
Milyen párkapcsolat ez?!
Amúgy ha ilyen véleményed van a párodról, amiket itt részletekben leírtál, abból nekem az tűnik ki, hogy nem vagy bele szerelmes, nem is kellene közös jövőt tervezgetni!
Akkor inkább MOST hagyd ott, mert megy a drága időd, csak feleslegesen idegesíted magad, lehet már rég találtál volna egy sokkal normálisabb pasit!

15:30: de, nekem is rögtön ez tűnt fel! csak persze ezt sokan nem veszik figyelembe, mintha természetes lenne, hogy el van tartva.
kérdező! hiába hőbörögsz, attól még eltartott vagy. ha a szüleid pénzelnek, az sem sokkal jobb... hogy ők akarták, hogy egyetemre menj és emiatt fizetniük kell? hát nem... nem kötelező egyetemre járni, nagylány vagy, aki mondhatja, hogy nem ér neked annyit, hogy összeszedd rá a pénzt. Hanem dolgozhatsz is, ahogy az igazi nagylányok. Nekem négyszer annyi vagyonom van, mint a páromnak, nő létemre és mindez 21 éves fejjel. És nem anyuciék kuporgatták össze, hanem én. munkával.

nagyon egyszerű: holmi összeszed, pasi kidob, műköröm felrakat, új pasi beszerző körút...
Ha ennyi problémád van vele keress mást. Én úgy veszem ki hogy Ő nem is akar változtatni, vagy te szoksz vagy szöks eset van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!