Melyek azok a dolgok amelyeket egy nőnek házfelújításkor csinálnia kell? A lentebbi okok már túlzott férfi elvárások?

Hát, nem tudom. Én 8 hónapos terhesen vágtam ki a falat egy amolyan tili-toli fűrészel (vályogfal volt anyósoméknál). A férjem fogta az egyik végét, én a másikat. Amig birtam csináltam, pedig veszélyeztetett terhes voltam, de nem birtam elnézni, hogy a mi hálószobánkon, és a gyermekem szobáján mindenki dolgozzon, csak én ne. Anyós, após, férj csinálta. És persze én. És mikor megvettük a saját házunkat, azon is imádtam dolgozni. Direkt felújitandó házat vettünk, mert nekünk jól esik csinositgatni. És közös pénzből+közös hitelből vettük, de a mai napig olyan büszke vagyok rá, hogy azt mondom, hogy az én házam. Pedig, mikor vettük, én gyesen voltam, a férjem dolgozott, tehát kvázi ő többet tett bele, mert egyedül a gyesre nem kaptam volna meg a hitelt. Eleinte anyósomat zavarta, hogy a mi otthonunkat leenyémezem, de a férjem csak mosolyog a bajsza alatt, ha ezt meghallja, és elmagyarázta az anyósomnak, hogy ezzel én nem túrom ki őt, csak annyira örülök a saját otthonnak.
De utasitásra nekem sem esett volna jól dolgozni.

Beszélj vele.. Ha nem lehet, mert hisztizik, vagy kiakad, akkor hagyd ott a francba..
Amint már írtam.

Én a párod "ez az enyém, az az enyém" kijelentései mögött azt látom, hogy az zavarja, hogy mindenre ő keresi a pénzt. Mivel még tanulsz, gondolom egy önálló fillért jövedelmed sincs, írtad is, hogy nem dolgozol. Szerintem ez bosszantja, hogy mindenre neki kell előteremtenie a pénzt. Ki nem mondja talán nyíltan és azért kapod meg ezt ezernyi keserű beszólásként tőle. Igen, szerintem lehet, hogy változna, ha dolgoznál. Minden problémát csak ez gerjeszt. Ez élősködés, akárhogy nézzük. Én adnék még neki esélyt, mivel az élet nem abból áll, hogy meg sem próbálunk változtatni, csak ráfogjuk, hogy nincs mit tenni és a másik a rossz, aztán lépünk.
22L

14:42 vagyok
Teljesen mindegy, hogy a Kérdező nevén nincs tulajdonrész : ő is ott fog lakni a jövőben (mégpedig ingyen)!
Gyanítom, hogy most is a párja tartja el, mert írta, hogy még csak tanul...
Vagy ezután hogyan lesz ?!
Ha beköltöznek a felújított házba, akkor a Kérdező ott nem fog takarítani, füvet nyírni, gyomlálni, mert az "nem az övé"???... (Hát így nem is lesz!)
====== ====== ====== ====== ===== =====
"... És ez egyáltalán nem igaz, mert annyit kértem tőle tavaly egész nyár alatt, hogy vigyük ki a szőnyegemt hogy kimossam, meg szerelje már össze a forgószékem meg az íróasztalom! (amit akkor vettünk) És persze egyikben SEM segített, muszály voltam máshogy megoldani!!!..."
Kedves Kérdező!
Te mitől nem tudod megragadni azt a rühes szőnyeget, hogy levidd az emeletről?!
Te mitől nem tudod összeszerelni a forgószékedet?!
Nem nagy durranás : nézed az útmutatót és pontról pontra megcsinálod... Kell hozzá egy csavarhúzó!
Simán te is összeszerelhetnéd az íróasztalodat, ez sem egy nagy durranás, én nem csak íróasztalt szereltem már össze, hanem számítógépasztalokat is, gardróbszekrényt is, polcokat, szekrényeket...
Én magam terveztem egy egyedi számítógépasztalt a fiam szobájába : megterveztem papíron, leszabattam asztalos műhelyben a bútorlapokat a megfelelő méretre, rávasaltam az élfóliákat, és szépen összeszereltem bútorcsavarokkal!
Kihúzható billentyűzettartója van, már 10 éve használja a fiam!...
NINCS LEHETETLEN, CSAK TEHETETLEN!!!...
Egy nő is szinte mindenre képes, amire egy férfi (kivéve, ha nagy súlyokat kell emelni)...

*fillér
amúgy a házassági szerződést is meg tudom érteni. Egy srác ismerősöm most szívta meg. Ő nem is volt házas, de a kis 18 éves liba barátnője viszi a háza felét, mert mondván apuci is adott bele valamit. Csak gyakorlatilag mondjuk 8 millából jó ha 1-et.
A mai világban nincs az a szerelem, ami örökké tartana, a párod előrelátó, de szerintem az is lehet, hogy a szülei/ismerősei duruzsolják a fülébe, hogy vigyázz a csajjal, mert majd viszi a házadat...
Még egy dolgot megosztanák azokkal akik minden hozzászólást elolvastak.
Párom az elmúlt időszakban rendkívül beképzelt lett és hangot is adott a dolgoknak. Folyton hangoztatta, hogy ő milyen jól néz ki, kb 1-2 naponta hallgattam az önimádatát. Közbe meg egyáltalán nem mondanám igényesnek azt az embert, aki képes koszos pólót felvenni csak azért mert siet és lusta tisztát elővenni és felveszi, a kocsija akkor lesz tiszta ha én lemosom, és kissé le van hízva, könyörögni kell neki hogy borotválkozzon már meg vagy hogy a sáros cipővel ne mászkálja már össze az épp feltörölt padlót stb... stb... Na egyszer mikor meguntam nagyon kioktattam és megmondtam neki szépen hogy milyen is egy jó pasi, sőt még egyik haverját is felhoztam neki, hogy róla vegyen példát. Egy szót sem szólt. És már másnak 100 fordulatot vett a vislekedése, és azóta sem változott meg.
Azonban ezzel a pénzhez kapcsolódó kérdéssel nem tudok mit kezdeni vele. Pedig láthatja hogy az én családomban szívesen fogadják/kínálják stb...
Bezzeg az ő családja... Bunkóak, spórolnak és az embert egy pohár vizzel sem kínálják meg!! Anyámmal is ilyenek!! Anyám sem kedveli őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!