Melyek azok a dolgok amelyeket egy nőnek házfelújításkor csinálnia kell? A lentebbi okok már túlzott férfi elvárások?

14:13-as.. vajon miért csináltatná az új nővel, ha a régi még megcsinálja.. az újjal ha ezzel indítana, akkor simán nem menne bele.. :P tehát ez hülyeség :)
Szerintem amúgy rég nincs már olyan, hogy mi várható el és mi nem. Amit meg tudsz csinálni, azt megcsinálod, amit nem, azt nem. Ilyen egyszerű. Tologatnék én is talicskát, és szívesen tennék-vennék én is a férfimunkák közül szinte bármelyiket, ha fizikailag bírom. Persze mindezt akkor, ha közösek az érdekek, és örömmel tudja csinálni az ember (és az ember lánya:).
Itt inkább az a baj, hogy a leírásodból is az jön le, hogy itt a kapcsolatban vannak súlyos kivetnivalók. Így én sem szeretnék semmit csinálni.
Ahogy már szinte elcsépelt szójárás, de nagyon igaz, hogy egy jó kapcsolat alapja a jó kommunikáció is. Üljetek le, és mondd le, hogy mi a bajod. Hogy ez Neked szarul esik. Ne letámadd, csak mondd el, és kérd meg, hogy segítsetek egymásnak, hogy ez működjön. Ha felháborodik, és hisztizik, akkor köszönd meg a sok szép emléket, szedd össze a csomagod, és búcsúzzatok el egymástól, mert ez a jövőben sem lesz jobb. Bár sajnos azt nézve, hogy ennyire hajt az "enyém-tiéd"-re, ez gondolom később sem fog kiivódni belőle.... :S
Jobb esetben viszont meg tudjátok beszélni..

én otthagynám...
nekem ilyen alapból nem kellene...
(amúgy te b@szod el, mert ugrálsz és nem állsz ki magadért! Ha a haverja előtt azt mondja hogy ezt csak ő festette ki, úgy a torkának ugranék hogy csak na....persze csak a szavak színtjén, és akkor majd fel is út és lei uút)

Nah jóh.. ezek után, amiket közben írtál..
Nem, ez nem fog működni.. Sajnálom.. keress mást, erre érdemesebbet! :(

TÉNYLEG ez ekkora nagy dolog, hogy "tavaly lenyírtad egyszer a füvet" (gondolom fűnyíróval) és még ki is takarítottál?!... 8-o
Na, akkor én most elmesélem neked, hogy amikor házat építettünk, akkor a férjem kérése nélkül:
- rohangáltam építési telepről telepre beszerezni a milliónyi anyagot, intéztem a fuvarokat...
- megterveztem a házat (papíron és ez lett az építésznél megrendelve)...
- kiszámoltam minden anyagszükségletet (tégla, csempe, homok, cement, sóder, betongerenda, stb.)...
- én is ugyanúgy dolgoztam, mint a férfiak (téglahordás, betonozás, falmeszelés, szigetelés, faanyagok védőfestése, stb.)...
- főztem a munkásoknak, nem csak sört nyomtam a kezükbe!...
Elmeséljem, mi mindent csináltam, mikor felépült a házunk?!
- én egyesegyedül öntöttem le simítóbetonnal a konyhát, étkezőt, szobákat...
- én egyesegyedül fektettem le a szőnyegpadlókat a szobákban és a PVC-szőnyegeket a konyhában, étkezőben...
- a nappaliban levő parkettát én lakkoztam le háromszor...
- villanykapcsolókat, lámpákat, világítótesteket szereltem fel...
- én festettem le a falakat Diszperzittel...
Érdekes, nekem nem dagadt be a csuklóm se a házimunkától, se az építkezéstől!
Nekem nem volt degradáló a saját otthonomon dolgozni, sőt kisült volna a szemem a szégyentől, ha játszottam volna a Nagyságosasszonyt!
Az is igaz, hogy a férjem sem szégyellt mérnök létére elmenni hétvégenként kőműves mellé segédmunkát végezni, hogy tudjuk fizetni a törlesztéseket...
Szégyellheted magad!!!
Remélem a párod rövid úton kirúg, aztán majd reszelgetheted a műkörmeidet az albérletedben!

Én az ilyesmit szívesen csinálom, nehogy már én kimaradjak belőle :) Sőt, inkább én vagyok az, akit le kell állítani, hogy hagyjam már abba.
Mondjuk szerintem ha két ember szereti egymást, akkor vigyáznak is egymásra. Legalább is jobb esetben. Nem azzal van a gond, hogy neked is részt kell venni a munkában, hanem azzal, hogy a férjed parancsolgat. Meg hogy nem veszi figyelembe a képességeid határait.

14:42-es.. NEM AZ Ő HÁZA! DE A PASI MÉG NEM IS A FÉRJE!!
Szép dolog, amiket írtál, és személy szerint dicséretesnek is látom, de láss azért a részletekbe, mielőtt így leszólsz bárkit is..
Az viszont igaz, hogy a kérdezőnek ki kellett volna állnia sokszor magárét, és akkor nem lenne így leszólva, és talán értékelve is lenne kicsit..
A manduláról még annyit, hogy nekem 26 évesen vették ki, és örülök, mert azóta semmi bajom. Se megfázás, se egyéb, ami mindig volt előtte. Szóval hajrá, vetesd ki minél előbb.. örülj, hogy Neked ki akarják venni.. nekem könyörögnöm kellett a háziorvosnál, hogy adjon beutalót egy már második fül-orr-gégészeti látogatásra, hogy a második orvos végre észrevegye, hogy gócos....
A 14:42es válaszoló szerintem nem olvastad el csak a kérdés alatt lévő 5-6 mondatot, de már közben írtam kb még 30 mondatot!! Képzeld régebben volt műkörmöm, de inkább lereszeltem, hogy NE ZAVARJON A HÁZ KÖRÜLI TEENDŐKBEN!! Évekig volt, de már 1 éve nincs, mióta elindult ez az egész projekt!! Jó ez csak egy pitiáner kis dolog, de kikérem magamnak ahogy rólam írsz!!!
És azt sem írtam le olyan részletesen mint te, hogy mi mindent csinálta már a háznál!
Képzeld a párom teljesen rám bizta a ház belső kialakítását!! Ugyanúgy mint TE én is én magam terveztem meg az egészet, hogy mi hol legyen, még azt is megterveztem, hogy hol legyen a cipősszekrény, vagy hogy hva kelljen gipszkarton falat csinálni, mi is adtunk be tervet!! És képzeld kb 1-2 hónap azzal telt el hogy nap mint nap azon törtem a fejem hogy minek hol legyen a helye, mert se spajz, se wc, sőt még az ablak díszt is én találtam ki, és még a színeket is!! Szóval láthatod, nem írtam le 100% mindent amit ÉN csináltam!!! Sőt a piát meg faterom állja, de a párom annyira nem hajlandó hogy apámat névnapján felköszöntse érte!!! Szóval a fő kérdés és probléma a párommal kapcsolatos illetve azzal hogy én mit csinálja a továbbiakban???? köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!