Mi a véleményed azokról a szülőkről akik albérletbe szülik első gyermeküket?
Miért lenne felelőtlenség? Ha egy fiatal párnak nincsenek gazdag szüli,vagy nagyon magas jövedelme,akkor reménye sincs önálló lakáshoz jutni,még nyugdíjas korára sem. Magyarországon ma ők vannak többen!
A gyerekvállalásnak nem a lakás a legfontosabb feltétele!
Nehéz kérdés ez... Mert vajon jobb-e az, ha egy pár hitelből vett lakást, és a törlesztőrészletre a gatyájuk/bugyijuk is rámegy? És kihalna az ország, ha csak a lakással rendelkezők szülnének...
Miközben meg én se vállalnám be, mert bizonytalan helyzet nagyon; a főbérlő bármikor kidobhat... S mehetünk házalni pici gyerekkel, kiságyastul, babakocsistul...
No igen, majd szülhetnék 40 évesen, mire összejön a lakás, mert nagyon felelősségteljes lennék...
Már van kettő, albérletben, sőt, amikor az első született, akkor még anyukámnál laktunk.
Nem a legjobb, az biztos, de legalább fiatal anyuka vagyok, ha mennek oviba és visszamegyek én is dolgozni, már lehet komolyabban félrerakni, de abból sem lesz ház, vagy lakás. Majd kölcsönnel, ha már lesz mihez felvenni azt. Egyelőre ez van. Sehonnan nem várható semmi, szülőktől támogatást nem tudunk kapni. Ennek ellenére boldognak érezzük magunkat. A gyerekek még nem tudják, hogy nekünk "rosszabb", mint sokaknak, de igyekszem úgy nevelni őket, hogy ne higgyék, hogy a pénz az boldogság.
20.33!
Abban igazad van, hogy a bérleti díj kb. annyi, mint a hiteltörlesztő, de ahhoz, hogy azt a hitelt megkapd, a vételi ár 30-50 (változó, nem tudom pontosan) százalékát le kell tenned önerőként. Tehát egy 10 milliós panellakásért 3-5 millát fel kell mutatnod, vagy rávenni valamelyik szülődet, hogy a bank az ő házát is megterhelhesse jelzáloggal.
Az első lehetőséggel kevés fiatal tud élni, a második meg több szempontból problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!