Fontos és sürgős. Az albérlőm nem hajlandó kiköltözni, emiatt mindent elveszíthetek. Megteheti?
Eladtuk a lakást még decemberben és annak-rendje módja szerint felmondtunk az albérlőknek három hónapja. Ennyi idejük volt új helyet találni. Március elsején át kell adnom a kulcsot az új tulajdonosnak, de a bérlő -aki még tegnap is esküdözött, hogy ma jönnek a költöztetők és elmennek- ma reggel közölte, hogy nem hajlandó kiköltözni. Télvíz idején védettséget élveznek, nem lehet őket kitenni az utcára...
Ha holnap nem lesz üres a lakás és a tulajdonos, aki már kifizette (és amely pénzből én visszafizettem a banki hitelt, tehát már nincs meg a teljes összeg) nem fogja átvenni tőlem és visszaköveteli a pénzt, mit csinálok?????
Hogy lehet azonnal DE TÉNYLEG MÉG A MAI NAPON kitenni ezeket a szemétládákat a lakásból? Keressek valahol verőembereket? Vagy mit tudok csinálni? A rendőr és a jog tényleg mellettük áll.
Három hónapnyi időt kaptak és esküdtek, hogy mára kiköltöznek....hogy lehetek én ilyen ökör....
Pedig papír is van a felmondásról és a kiköltözési határidőről, de állítólag, mivel birtokon belül vannak, nem lehet erőszakkal kitenni.
Ez létezik?
Segítsetek légyszíves...
Azonnal hivjal kidobo embereket, odamentek mindent kipakoltok a lakasbol, zarcsere. Semmi joguk nincs a berloknek!!!!!
Ha Budapesti vagy akkor tudok kidobokat, akik 10 perc alatt uresse teszik a lakast neked
Ha papír van a felmondásról a és a kiköltözési határidőről, nyugodtan ki lehet tenni az albérlőt a lakásból.
Nem áll mellettük a jog, mert jogszerűen, kellő határidővel, írásban felmondtál. A védettség, és a birtokon belüliség erre nem vonatkozik.
Amellett: már nem te vagy a tulajdonos, az új tulaj pedig nem adta ki a lakást senkinek. Ki lehet tenni őket.
Én úgy tudom, ha rendesen fizetnek, nem lehet kitenni őket, csak akkor ha találsz nekik másik albérletet. Viszont már a lakás nem a te tulajdonod, tehát így bonyolultabb az ügy. Szerintem inkább jogásznál érdeklődj, nem szabadott volna hagynod ennyi ideig halogatni a kiköltözést.
Ha nincs nyoma apehnál, polg. mest. hivatalban és hasonló helyeken, hogy ők nálad laknak, illetve nincsenek papírok a pénz átvételéről, én kitenném a szűrüket néhány markos legény segítségével. Biztosan tudnak hova menni, csak nem vették a fáradságot, hogy elintézzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!