Hogyan lehetne bezáratni teljesen mindegy, hova? Ez minősülne már pszichiátriailag visszaminősíthetőnek?
Jézusom! Ez nem normális!! Szegénykém, nagyon sajnállak:(
Hát én már biztosan helyre tettem volna! Oké, adjuk meg a tiszteletet az idősebbnek, de azért mindennek van határa, és te idegeid sincsenek kötélből! És ez a nőszemély, már nem emberi módon viselkedik... Ha úgy érzed, mond csak meg neki a magadét! Hát nehogy már, felnőtt ember vagy, még uralkodjon rajtad, deh...
Hát sok sok kitartást kívánok neked, húzzatok el onnan, amint lehetőségetek lesz rá!
22L
Köszönöm a válaszaitokat!
A baj az hogy a párommal apa egyáltalán nem jön ki. Ez az életünk.Apa őt utálja,anyós engem. Anyós Parkinson-kóros. Elég lassan vet ez véget az agyának, de ha jól tudom, rendszeres pszichiátriai vizsgálatra kellene járnia félévente, és hát, párom szerint már 5 éve nem volt,mert azt gondolja, bezárnák valami gyogyiba. Igen, egyébként az ő háza, az ő vára, de nélkülünk, a téli rezsit nem tudta volna kifizatni. Páromat A SAJÁT FIÁT azzal fenyegeti, másra iratja a lakást.Ammi csak azért van az ő nevén, mert a férje anno ráíratta. Egy fityinget sem fizetett érte...
No, ebben az esetben irány az öreglány háziorvosa, és el kell neki mondani, hogy 5 éve nem volt kivizsgáláson, és milyen abszurd dolgokat csinál.
Ne az legyen a lényeg, hogy téged útál, hanem hogy átrendezi a szekrényt, miket beszél a macskával, kirakja a cuccaitokat a ház elé, stb. Megbeszélni vele, hogy úgy néz ki, hamarosan te is dolgozol, nem lesz, aki figyeljen rá, és nem szeretnétek, ha amíg egyedül van, felgyújtja a házat, vagy valami baja esik.
Erre persze jó lenne megkérni a párodat, és megbeszélni vele is, hogy bizony, az anyja lassan közveszélyes, és ugye ő se szeretné, ha te nem mehetnél SOHA dolgozni, mert anyut pelenkázod, ha te lekoccolsz, akkor ő fogja pelenkázni havi 25 ezres ápolásiért, és sanszos, hogy egyszer arra érsz haza a közértből, hogy felgyújtotta a házat, nehogy a tiétek legyen.
Idővel elkerülhetetlen lesz, hogy valakinek ápolnia kelljen évekig, és ilyen körülmények között senki se csodálja, ha te nem vállalod.
Nem a te anyád, és nem köszönhetsz neki semmit, sőt..
Folyt.
A dokinál elmondják, hogy lehet mellé gyámot kirendelni, vagy papírozni, hogy nem beszámítható, így nem írathatja a házat senkire.
Elvileg apósod után a férjed örököl, és ő csak haszonélvező, erre kérdezz rá.
Úgy tudom, nem is kell partnernek lennie, nektek kell intézkedni (a pontos menete miatt kéne a háziorvos), és ennél kevesebbért is gyámság alá helyezik.
A gyámok jó esetben ti lennétek, nem tudom, ebben az esetben be lehet-e adni otthonba?
De pl. szerződést már nem írhat, nem rakhat ki titeket a házból, és hasonlók. A férjed tuti örököl utána.
Azt értem, hogy apád nem bírja a párodat, de ha elmondod neki, mit művel veled az anyósod, akkor se lakhatnátok ott ideiglenesen? Mégis a lánya az, aki lassan öngyilkosságban látja a megoldást?!?!
Anyád is biztos puhítaná egy kicsit.
Ha mást nem, legalább hátha annyit elértek, hogy kicsit "megfinanszírozza" havi 5-10 ezerrel, hogy albérletbe mehessetek.
Ez így mindenképpen tarthatatlan.
A szekrényekre lakatot kell tenni, a kulcs meg legyen nálad.
Ez a minimum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!