Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne bezáratni...

Hogyan lehetne bezáratni teljesen mindegy, hova? Ez minősülne már pszichiátriailag visszaminősíthetőnek?

Figyelt kérdés
NEM NORMÁLIS!! Komolyan mondom, anyósom maga a két lábon járó gonoszság.Mikor ideköltöztünk, komolyan, minden rendben volt.Volt munkám, volt életem.A párom nem dolgozott, mielött anyóshoz költöztünk volna, szinte én tartottam fennt magunkat.Most fordult a kocka, nekem nincs munkám, páromnak van.Én vagyok itthon, és idegesít, direkt.Ha kicsit is kiteszem a lábam, átrendezi a szekrényeket, belenyulkál, még a tamponjaim közé is.Külön konyhán vagyunk, de csak a mi fűszerünk, olajunk, kajánk fogy. Pedig már meg is vádolt (alaptalanul) hogy loptam tőle egy rostosüdítőt, ezt-azt. A mi öblítőnk, a mi mosóporunk fogy, a mi életünk megy tönkre teljesen.A macskához beszél,közben elmondja a gonosz kis gondolatait.(Persze hogy mi halljuk) Mondta neki a párom hogy el fogunk menni, ne aggódjon,erre mikor jövök haza, egyik nap, már ki volt pakolva egy csomó cuccom. Csak nekem, mert anyós azt mondta, a fia marad, én menjek.Eddig tegeztem (ő ajánlotta fel) tegnap megkérte a páromat, mondja el, ezentúl le ne tegezzem, magázzam. El is mennénk, minden nap felhívok gyárakat, üzleteket, kell-e munkaerő, már bárhova elmennék dolgozni, csak vége lenne ennek a rémálomnak.Egy fizuból meg elég nehéz elmenni albiba.. Már komolyan, volt hogy az öngyilkosságon gondolkodtam... :,(
2011. febr. 22. 12:10
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Nem mentegetőztem, hisz mi értelme is lenne. Nyilván nem tudna senki rólam teljes képet kapni ebből a pár sorból. Sajnálom hogy neked is ilyen volt a sorsod, ha egy pár hónappal ezelött kiismertem volna anyóst, én is rakosgathattam volna pénzt. Így ebben nyilvánvalóan én vagyok a hibás. És idegességemben írtam főcímben hogy "bezáratni". Nem hiszem hogy ezek normális dolgok lennének.(úgyértem mentálisan).Ezért kértem a véleményeket. Hogy én vagyok a hülye, vagy ő nem normális, esetleg mind a kettő. Nyilván tisztában vagyok vele, nekem kell alkalmazkodni, és ezt sokáig meg is tettem. Magamban zártam minden indokolatlan sértését, eltűrtem, hogy hetente máshol kell keresnem a dezodoromat. Vagy éppen az óvszert rakta máshova.Tűrtem, és magambafojtottam minden, mígnem, rohamaim lettek esténként, bőgtem, minden nyilvánvaló ok nélkül.Remegett a kezem, a gyomrom. Rosszul lettem, ha meghallottam, megint engem "fikáz". Tudom, nekünk kell elmennünk, és mihamarabb. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 22. 13:30
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit, hogy ha gyámság alá vetetitek azzal nem fogtok semmit sem megoldani. Sőt! Ezzel csak még több gondot vennétek a nyakatokba és oda is kötnétek magatokat. Nem mozdulhatnátok szabadon... gyanúsan ti lennétek a gyámok és onnantól kezdve a ti felelősségetek lenne. Maximálisan!

Ha bármi történne vele, titeket vennének elő, a nyugdíját ti vennétek fel, de az utolsó fillérig mindennel el kell tudnotok számolni, számlákkal stb. Évente kell bizottság elé menni és ezeket bemutatni. Tudom, mert nekem apám volt anyám gyámsága alatt.

Úgyhogy inkább költözzetek és hagyjátok. Jobban jártok.

Kitartást.

2011. febr. 22. 13:38
 33/44 A kérdező kommentje:
Igen, igazad lehet! Köszi!
2011. febr. 22. 13:40
 34/44 anonim ***** válasza:
7%

13:02-es vagyok.

Saját ház volt, hitel nélkül, és beletrafáltál, a férjem pont 19 éves volt.Ja, hogy előtte egy évet látástól- vakulásig dolgoztunk egy hajón az óceánon, az senkit nem érdekel.Nem siránkoztunk, nem tolakodtam az anyóshoz, hanem megteremtettük a magunk egzisztenciáját.És nem utolsó sorban mindig tisztelettel beszéltem vele, és eszembe sem jutott volna bezáratni,még akkor sem, ha beteg lett volna.Mondjuk nem is pályáztam soha a más házára...

2011. febr. 22. 13:57
 35/44 anonim ***** válasza:
65%

: ma 13:57

A te példát nem a legjobb megoldás.Mert mindenki örömmel menne hajóra dolgozni látástól vakulásig,de sokan még a hajót sem látják meg,mert esélyt sem kapnak..Ahhoz,hogy valaki nyelveket tudjon már fiatalon bizony kell oda is pénz,hiszen nincs ingyen sem a nyelvkönyvek,sem a nyelvvizsga...Ha valaki eleve jó anyagiakkal indul az ne jöjjön avval hogy 18 évesen önerőből lakást szerzett..(bocsi de én nehezen hiszem,hogy segítség nélkül el lehet ezt érni rövid időn belül..Mondjuk ha azt írod,hogy 4-5 évig hajón voltál akkor elhiszem...A te példát nem ad reményt senkinek..hencegni meg kár...

2011. febr. 22. 14:04
 36/44 anonim ***** válasza:
48%
Csatlakozom a 14.04-es válaszolóhoz.Kizárt,hogy 1 évnyi hajós meló után házat vesz valaki...és ha olyan fiatalon nyelveket beszélt,akkor meg a szülőknek kellett mélyen a zsebükbe nyúlniuk.Ergo NEM csak magának köszönheti!De úgy látom a hencegéshez,és más leugatásához ért.GRATULA!
2011. febr. 22. 14:08
 37/44 anonim ***** válasza:
0%

Mind a ketten kint voltunk, és igen, 2 fizetésből egy év alatt összejött egy csinos összeg.És ez nem hencegés, hanem az igazság.De látom, hogy itt milyen hihetetlenül is hangzik az, ha valakinek sikerül a saját lábán megállni, és nem szorul alamizsnára.

Aki pedig az anyósnál lakik, az jobb ha meghúzza magát, és felfogja, hogy nem ő az úr a háznál, csak vendég, akit befogadtak.Ennyi.

2011. febr. 22. 14:08
 38/44 anonim ***** válasza:
48%

13:57! neked sem ártana megnézetned magadat, talán még nem késő :D

Kérdező, én is csak a költözést tudom javasolni, bármi áron. Már alakul Nálad egy komoly pánikbetegség, NINCS a világon senki, akiért tönkre kellene menned!

Közeli ismerőst ugyanezzel vádolt meg az ORVOS!, amivel most Téged a zseniális fenti hozzászóló! Ne tedd tönkre Magad!

2011. febr. 22. 14:09
 39/44 anonim ***** válasza:

" .De látom, hogy itt milyen hihetetlenül is hangzik az, ha valakinek sikerül a saját lábán megállni, és nem szorul alamizsnára. "

Akkor áruld már el nekem,hogy ki fizette a nyelvkönyveket,a nyelvvizsgát,A kiutazás költségeit?(a hóra,hogy felvettek az egy dolgod,de hogy oda el menj neked kellett fizetni az útiköltséget..)

Ki fizette az útlevelet??

Ezek mind pénzbe kerülten/kerülnek..Sok kicsi sokra megy így már az is komoly összegbe került,hogy odamenjetek a hajóra..

A kérdezőnek meg pont ez a gondja.Nincs pénze:Még annyi sem hogy albérletbe menjen...

Szóval nem az irigység beszél belőlem,csak a lekezelő hangsúly nem tetszik amikor valaki arra veri a mellét,hogy mindent önerőből csinált! 18 évesen már ennyi pénzed volt mire a hajóra mentél?Alamizsnát kaptál a szülőktől??

2011. febr. 22. 14:27
 40/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolsó, a hozzászólást!

Egyébként én is mentem egy hajózási céghez, hátha felvesznek egy hajóra.. :) Csak az a bibi, hogy 25 ezer forintom sincs jelen pillanatban amit ebbe be kell fektetni..(irományok rendezése.. stb.) De nyilván az tudja jobban aki ezt véghezvitte. Egyébként meg gratulálok a hajós válaszolóhoz, nem lehetett semmi alig több mint 300 nap alatt milliókat keresni, minden fajta segítség nélkül! Kívánom, örülj a házadnak, a párodnak ! Hisz TE örülhetsz! Eyg kis szöszenet, mit csináltam én ekkortájt, 18 évesen: Édesanyámat ápoltam, aki már 2 éve küzdött a rákkal, tele volt áttéttel. Közben tanulnom is kellett , hisz én ebben az évben tettem le az érettségit. Érettségi elött 1 (!) hónappal hunyt el , testvéreimmel szervezni a temetést, utána érettségi. Azon a nyáron költöztem el albérletbe, mert apámmal szintén jó volt a viszony. Pénzt kerestem, emellett főiskolára és OKJ-t csináltam. Látod, hiába, hisz TE ennél sokkal többet értél el az életben! Egyébként hangsúlyozom, nem én akartam "bepofátlankodni", csak ugye az életet nem ceruzával rajzoljuk, amit ki lehet radírozni. Hisz ha mindezt tudtam volna, ESSSZZZEM ágába, mégcsak a lakás felé sem jövök. :)

2011. febr. 22. 14:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!