Miért kell beszólni s elítélni ha góth - dark egy huszonéves anyuka? egyáltalán miben járjon, milyen legyen akkor a haja?
Elsőnek: A kérdező biztosan elfogadóbbnak neveli a kislányát, mint hogy boszorkánynak nézze őt. No meg, nem hallottál még a jó boszikról? ;)
(Második voltam)
15:01-es vagyok.
Amiket linkeltél azok a ruhák ugyan nem tetszenek annyira, de pl. ez a kabát:
Elfogadnék egy feketét meg egy fehéret is belőle.
Én 28 éves anyuka vagyok. Kamasz és kora felnőtt koromban még nem voltak goth vagy emo cuccok, csak a metálosok meg a rockerek. Mi alterosoknak mondtuk magunkat. Akkoriban csak feketét hordtam. Igaz a stílusom sokat csiszolódott, de pl most vettem meg magamnak az új acélbetétes bakancsomat (sötétbordó). Szeretek farmert és bőrkabátot hordani, a kedvenc darabom egy sarkig érő kék disznóbőr kabát. Amúgy sem hordok állig gombolt blúzokat, ami rám jön még a terhesség előttről, azt viselem:)
A fiam 10 hónapos.
Kedves kérdező!
Én megértem ezt a divatirányzatot. Sajnos magyarországon a japán divatot a legkisebb mértékben sem ismerik azok az emberek, akik nem tanulámányozták az ottani életet. Engem is kinéznek sokszor, bár én inkább a visual-kei stílust képviselem. De annyit mondhatok, hogy ne törődj mások vélemémnyével, csak a szeretteidével. Viszont ha a gyerekedet viszed oviba, akkor próbálj kicsit visszafogottabb lenni; a szülők miatt is lehetnek kiközösítések. De egyátalán nem baj hogy így nézel ki; ez valahol elfogadott, hogy most itt magyaroszágon az emberek szűk látókörüek...arról nem te tehetsz. Csak add önmagad, ne törődj a beszólásokkal! :)
"Aki felhívja magára figyelmet az extrém ruhával és hajjal, az tűrje, ha felfigyelnek rá."
Le lett pontozva a 15.01, de valahol igaza van.A felfigyelés oké, a diszkrimináció(főleg a gyerek diszkriminációja!) viszont nem oké.
14.56
Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy igy oltozkodsz.
A te dolgod. En tuti, hogy nem nezlek le, csak arrol ne probalj meggyozni, hogy ez eredeti meg ettol jobb vagy, mert azt viszont mar nem neznem jo szemmel.
Az oltozkodesetol senki sem lesz sem rosszabb, sem jobb. Csak sajnos az van, hogy az emberek nagy resze ilyen alapjan itel, de ezt is meg lehet erteni, hisz aki nem ismer, csak a kulsodet latja. Az emberek nagy resze pedig azt a stilust tartja a legjobbnak, amin belul o mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!