Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűbb gazdagon az élet?

Egyszerűbb gazdagon az élet?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem. De érdekelne mások (gazdagok/szegények) véleménye is. ki mit gondol róla. Lehetőleg azt is tegyétek hozzá h hogy értitek valayki megnyerte a lottot vagy dolgozik érte?! bár ez annyira nagyon nemszámit de mégis
2011. febr. 16. 08:20
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Mi középosztálybeliek vagyunk, szüleim keresztények és szeretnek segíteni azoknak akik önhibájukon kívül rászorulnak, de azok az esetek többségében nem értékelik, képmutatásnak v rosszabbnak tartják a háta mögött.

Segítésből kifolyólag sokszor lett barátságból ellenségeskedés, névtelen telefonokkal, névtelen feljelentésekkel, a konkurens céghez állással meg egyebekkel.

2011. máj. 25. 12:00
 52/54 A kérdező kommentje:
Mindeehez hozzájárul az is hogy aki megdolgozott a pénzéért az általába sokat dolgozott.én jomodu családba élek és szeretném ezt fentartani a leendő családomnak is ami ugynézki menni is fog. viszont nálunk apát én alig ismertem. 6kor elment mert reggel szerett dolgozni és 8kor jött haza mert annyi munkája volt. 9kor meg zuhant ágyba mert totál kifáradt. gyerekkoromba nem hiányzott különösebben mert nem tudtam mit veszítek csak azt láttam h apa elmegy apa hazajön hétvégén meg alszik. (vagy nemis jön haza mert 2hetente 3-4 napos üzleti utak) igy megkaptunk mindent amit normális keretek között kellhetett sose volt olyan h kinéztünk egy ruhát és jaj most ne ez tul drága. ha jo hát megvettük. viszont kb nem ismertem apát. és ez szerintem elég jellemző a jomodért megdolgozott családoknál hogy aki hordja haza a pénzt az egyáltalán nem tudja kiélvezni. és a családja is megsínyli
2011. máj. 25. 23:06
 53/54 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: Lehet, hogy nem kellene ilyen tragikusan beállítani apukáddal való kapcsolatodat csak azért, mert keveset volt otthon. Egész családban éltél, viszonylag jómódban szülők mellett, még ha a pénzkereső családfő sokat is volt távol, mégis a családdal élt. Ebben a helyzetben leginkább őt kellett volna sajnálni, ha ez a feszített munkatempó számára terhes volt. Persze sok esetben az ilyen emberek is akkor érzik magukat jól, ha ezt az életstílust folytatják, nem is akarnak lazítani a gyeplőn, szinte kényszeresen ragaszkodnak hozzá.

Szóval vannak csonka családok, apa, anya, vagy mindkettő nélkül, szegényen, vagy gazdagon, esetleg hónapokat külön élve, mert külföldön kell a megélhetésért dolgoznia valamelyik szülőnek. De olyan is van, hogy együtt a család, munka nincs, pénz is alig, ital és alkoholmámoros szülő viszont igen. Esetleg, hogy az én példámnál maradjak, becsülettel munkába járó apa van ugyan, de ha haza is jár időben minden nap a munka után, a gyerekeivel nem tud foglalkozni, esetleg pár mondatnál többet váltani. Ja, és emellett még megmaradt a szegénység is!

2011. jún. 2. 17:16
 54/54 anonim ***** válasza:
Még annyit a sajnálatra méltó gazdag, befolyásos, stresszes életet élető emberekről, hogy ők bármikor változtathatnak a helyzetükön. Hagyhatják az egészet a francba, lemondhatnak a sokszázezres, vagy többmilliós havi jövedelmet hozó állásukról, vagy vállalkozásukról és kereshetnek maguknak egy jó kis nyugis, mondjuk egy bruttó 100-120 ezret fizető munkahelyet, ami mellett tutira boldogabb élete lehetne neki és a családjának is.
2011. jún. 2. 17:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!