Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűbb gazdagon az élet?

Egyszerűbb gazdagon az élet?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem. De érdekelne mások (gazdagok/szegények) véleménye is. ki mit gondol róla. Lehetőleg azt is tegyétek hozzá h hogy értitek valayki megnyerte a lottot vagy dolgozik érte?! bár ez annyira nagyon nemszámit de mégis
2011. febr. 16. 08:20
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb?Hát,tudod nem rég volt téma...barátnőmmel beszélgettünk,aki rákos.Most vették ki a fél tüdejét,de már megint van máshol(35éves).Szóval csak annyi,tudnak egy gyógymódról ami,sokaknak segít,de milliókba kerül.De ha azt mondják semmi esély,van 2-3 hónapom,gondoljatok bele,azt a 2 hónapot úgy tölthetném ahogy szeretném.Nem azon aggódva,hogyan fizeti ki a család a temetést.A pénz igenis boldogít.Vagy inkább a hiánya tesz boldogtalanná?
2011. máj. 23. 23:36
 32/54 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom h. ha van pénz akkor sokkal könnyebb, bár így szegényesen úgy gondolkodom h. akkor se költekeznék feleslegesen, csak amire szükségem van,de biztos nyugodtabb lennék h. nem kell hiteleket fizetni, h. tudom holnap is lesz fedél a fejem felett, lesz mit ennem, ha lesznek gyerekeim akkor ők sem fognak nélkülözni(bár megtanítanám h. ne költekezzenek ők se feleslegesen),könnyebebn lehet egészséges az ember(ételek,stresszűző nyaralások,masszázsok,sport,orvosi vizsgálatok,szűrések stb.)végre tudnék adományozni,na meg kimennék külföldre és nyelveket tanulnék,mert sajnos nekem nagyon rossz a nyelvérzékem és itthon könyvekből nagyon nehezen tanulok,viszont nincs pénzem arra h. külföldön éljek(még 1napra se tudnék kiutazni).Persze félnék az érdekemberektől,de azt is meg lehet oldani.
2011. máj. 24. 07:24
 33/54 anonim válasza:
Aki kevés pénzzel nem tud gazdálkodni, az milliókkal sem fog tudni...
2011. máj. 24. 08:23
 34/54 anonim ***** válasza:
Ez igaz,de nem mindegy,hogy elmegy 200 csak a hitelekre,és a maradékból nem jövök ki.Van amikor hó végén enni sincs.De ha belegondolsz félretettem 200ezret.
2011. máj. 24. 09:19
 35/54 A kérdező kommentje:
sokan irjátok h több a pénz akkor kevesebb dolog miatt kell streszelni nemkell agodnia hitelek vagy kaja miatt. Viszont arra gondoltok h sokat fizető állás vagy saját cég mennyi stesszel jár és menyi energiát vesz ki a dolgozobol ami juthatna éppen a családjára is ha 8 orába melozna a sor mellett. szoval szerintem nem ennyire egyoldalu a dolog mert ahoz h valaki sok pénzt vigyen haza rentgeteg energiát kell beleölnie is. és elhiszem h aki fizeti a hiteleit alig jut kajára közbe asormellett dolgozik vagy adatfeltöltöként vagy stb felelőség nélkül nekik nemlehet h könyebb az életük?kijönnek a munkahelyről és el is felejthetik mit csináltak aznap. mig egy felsővezető aki hazaviszi a 8-900ezret vayg válalatigazgato aki meg 2-3-4 milliokat is akár ő nem hagyhatja ott a gondokat nem tud anélkül eljönni h ne az járjon a fejébe amit ma csinált és holnap folytatnia kell h ne az aktuális problémákon pörögne az agya a családi vacsoránál is.
2011. máj. 24. 09:51
 36/54 anonim ***** válasza:

A pénz nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tesz.

Én szegény családból származom. Régi nemesi, de a kommunizmus idején elvettek mindent.

Emlékszem volt olyan nap, hogy anyukám három zsemlét vett, hogy nekünk legyen mit ennünk. Őt főtt krumplit ettek.

A havi bevételünk 70%át a rezsi vitte el.

13 évesen kezdtem dolgozni.

Idősebb néniknél kapáltam, bevásároltam, nyírtam a füvet, kigazoltam a virágos kertet kevés pénzért.

Először elszórtam, de nagyon megbántam. Anyukám nyitott nekem egy takarékbetét könyvet. Akkoriban kezdtünk szarvasmarhákkal foglalkozni, én hordtam ki a tejet biciklivel.

Minden pénzemet összeraktam.

25 éves vagyok és a fél életem átspóroltam.

18 évesen csináltunk anyukámmal egy lakás előtakarékosságit. Akkor könnyebben éltünk. Ráadásul a nagyszüleinktől mind a négyen (a húgom most 11 éves) örököltünk kb 1 milliót.

És itt jön be az igazság, hogy a pénz nem boldogít.

Tavaly a férjemmel ketten meg tudtunk venni egy saját lakást, nagyon kevés hitellel.

Eljött hozzánk a nővérem és megharagudott rám. Nem adtam neki pénzt. Nem volt miből. Fizetjük a babakötvényt, egy újabb lakáselőtakarékosságit, amiből majd felújítunk 3 év múlva.

ő meg van győződve róla, hogy milliomos vagyok, és hogy mindent a szüleinktől kaptam, és micsoda szemét vagyok, hogy nem adok neki 100ezret mert neki kell.

Rossz érzés volt összeveszni vele, de ő is ugyanúgy örökölt, mint én, csak elherdálta.

Fáj, hogy ilyen. De nem lehet mindenkivel jóba lenni.

Mi a férjemmel keményen dolgoztunk azért, hogy idejussunk.

Édesanyámnak havi 20-30 ezret küldök, hálából, és azért, hogy a húgomnak mindene meglegyen!

2011. máj. 24. 10:44
 37/54 anonim ***** válasza:
Hát tudod,nagyon szívesen agyalnék a vacsora mellett,a másnapi munkán,esetleg kirugandók listáján,és nem azon,hogy mit adok holnap enni a gyerekeknek.Felelősség oké,de mégis más.Nem lehet összehasonlítani a kettőt.
2011. máj. 24. 10:48
 38/54 anonim ***** válasza:

Mi nagyon szegény családból származunk a férjemmel.

Iszonyú volt a gyermekkorunk, 17 évesek voltunk amikor megismerkedtünk, és leléptünk.

Minden fillért megfogtunk, és ma már ott tartunk, hogy a 17 éves fiamnak is van egy 6 szobás háza, amit tavaly kapott tőlünk.Hogy miért???Azért, hogy fogalma se legyen arról, hogy milyen egy szutyok albérletben éhezni, rezsóval meleget csinálni, stb, stb.Egyszerűen az anyai szívemnek kell, hogy tudjam, ezeket a dolgokat a fiam nem ismerheti meg.

Igen, egyszerűbb az életünk.De ez relatív.Kinek mi az egyszerűbb.Nekem az, hogy nem kell idegeskednem a számlak miatt, valójában nem is tudom, mennyi a rezsim, a könyvelők intéznek mindent.Hitelünk nincsen, és nem is volt soha, a bankokkal csak annyi a dolgom, hogy utalok, és nekünk utalnak.Nem tudom mit jelent az, hogy hó vége van, megtehetem, hogy ma vettem pl.egy görögdinnyét 5000.-ft-ért.

Viszont idegeskedünk, ha egy szállítmány elakad, nem ér oda időben, határidőt tartani kell, ha nem sikerül, napi szinten lehet bukni milliókat.60 emberért felelünk, ha mi valamit elszúrunk, akkor az Ő fizetésük is veszélyben lenne.És még sorolhatnám.

Egyszerűbb az életem, mint mikor szegények voltunk, de a felelősség hatalmas rajtunk.

35/N

2011. máj. 24. 10:49
 39/54 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb. És az csak az embertől függ, hogy hogy viszonyul a családjához.
2011. máj. 24. 11:56
 40/54 anonim ***** válasza:
Biztos egyszerűbb úgy az élet, ha nem kell azon aggódni mi lesz holnap. De ha ez nem egy vagyon a háttérben, amiért semmit se kell tenni mert van, akkor ugyanúgy ott a bizonytalanság. Pl ha mondjuk én és a férjem is 1-1 milliót kapna havonta akkor az nagyon jó lenne. Okosan félre is tennénk valamennyit de persze nagyobb lábon is élnénk. Viszont ha mindketten elveszítenénk ezeket a remek állásokat ott állnánk meglőve. Tehát ugyanúgy aggódnék a dolgok miatt mint most.
2011. máj. 24. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!