Egyszerűbb gazdagon az élet?
A pénz nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tesz.
Én szegény családból származom. Régi nemesi, de a kommunizmus idején elvettek mindent.
Emlékszem volt olyan nap, hogy anyukám három zsemlét vett, hogy nekünk legyen mit ennünk. Őt főtt krumplit ettek.
A havi bevételünk 70%át a rezsi vitte el.
13 évesen kezdtem dolgozni.
Idősebb néniknél kapáltam, bevásároltam, nyírtam a füvet, kigazoltam a virágos kertet kevés pénzért.
Először elszórtam, de nagyon megbántam. Anyukám nyitott nekem egy takarékbetét könyvet. Akkoriban kezdtünk szarvasmarhákkal foglalkozni, én hordtam ki a tejet biciklivel.
Minden pénzemet összeraktam.
25 éves vagyok és a fél életem átspóroltam.
18 évesen csináltunk anyukámmal egy lakás előtakarékosságit. Akkor könnyebben éltünk. Ráadásul a nagyszüleinktől mind a négyen (a húgom most 11 éves) örököltünk kb 1 milliót.
És itt jön be az igazság, hogy a pénz nem boldogít.
Tavaly a férjemmel ketten meg tudtunk venni egy saját lakást, nagyon kevés hitellel.
Eljött hozzánk a nővérem és megharagudott rám. Nem adtam neki pénzt. Nem volt miből. Fizetjük a babakötvényt, egy újabb lakáselőtakarékosságit, amiből majd felújítunk 3 év múlva.
ő meg van győződve róla, hogy milliomos vagyok, és hogy mindent a szüleinktől kaptam, és micsoda szemét vagyok, hogy nem adok neki 100ezret mert neki kell.
Rossz érzés volt összeveszni vele, de ő is ugyanúgy örökölt, mint én, csak elherdálta.
Fáj, hogy ilyen. De nem lehet mindenkivel jóba lenni.
Mi a férjemmel keményen dolgoztunk azért, hogy idejussunk.
Édesanyámnak havi 20-30 ezret küldök, hálából, és azért, hogy a húgomnak mindene meglegyen!
Mi nagyon szegény családból származunk a férjemmel.
Iszonyú volt a gyermekkorunk, 17 évesek voltunk amikor megismerkedtünk, és leléptünk.
Minden fillért megfogtunk, és ma már ott tartunk, hogy a 17 éves fiamnak is van egy 6 szobás háza, amit tavaly kapott tőlünk.Hogy miért???Azért, hogy fogalma se legyen arról, hogy milyen egy szutyok albérletben éhezni, rezsóval meleget csinálni, stb, stb.Egyszerűen az anyai szívemnek kell, hogy tudjam, ezeket a dolgokat a fiam nem ismerheti meg.
Igen, egyszerűbb az életünk.De ez relatív.Kinek mi az egyszerűbb.Nekem az, hogy nem kell idegeskednem a számlak miatt, valójában nem is tudom, mennyi a rezsim, a könyvelők intéznek mindent.Hitelünk nincsen, és nem is volt soha, a bankokkal csak annyi a dolgom, hogy utalok, és nekünk utalnak.Nem tudom mit jelent az, hogy hó vége van, megtehetem, hogy ma vettem pl.egy görögdinnyét 5000.-ft-ért.
Viszont idegeskedünk, ha egy szállítmány elakad, nem ér oda időben, határidőt tartani kell, ha nem sikerül, napi szinten lehet bukni milliókat.60 emberért felelünk, ha mi valamit elszúrunk, akkor az Ő fizetésük is veszélyben lenne.És még sorolhatnám.
Egyszerűbb az életem, mint mikor szegények voltunk, de a felelősség hatalmas rajtunk.
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!