Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűbb gazdagon az élet?

Egyszerűbb gazdagon az élet?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem. De érdekelne mások (gazdagok/szegények) véleménye is. ki mit gondol róla. Lehetőleg azt is tegyétek hozzá h hogy értitek valayki megnyerte a lottot vagy dolgozik érte?! bár ez annyira nagyon nemszámit de mégis
2011. febr. 16. 08:20
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb és boldogtalanabb az élet. Két oldalról nézhetjük a dolgokat: párom egész héten dolgozik,egy sikeres cég vezetője, nem élünk együtt még, így napi 1-2 órája van rám,az is,hogy együtt ebédelünk. Ha szükségem van rá,sem tud ott teremni,ha épp tárgyalásai vannak, utazgat elég gyakran, 5-6 órákat alszik,ha együtt vagyunk folyton csörög a telefonja. Az állandó stressz miatt folyton előjönnek kisebb-nagyobb betegségek. Nála nincs ünnep, nincs pihenés, minden határidős, és szereti is,amit csinál, ez az élete. Ebből a szempontból nem boldogít a pénz.

A másik oldala: próbálja mindezt kárpótolni ajándékokkal, mert az a fontos neki, hogy boldognak lásson, így ha valamire azt mondom ez tetszik,vagy de jó lenne,biztosan megkapom előbb-utóbb, nem kell gondolkodnom anyagi problémákon, ez egy oldalról jónak tűnik és gondtalannak,de higgyétek el, nem tesz mindez felhőtlenül boldoggá, mert olyan, hogy nyugodt nap, kikapcsolódás nincs.

2011. máj. 24. 13:18
 42/54 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de ha gazdag leszel, hülye leszel, mint a segg.

Nézd meg a politikusokat, ők is mind gazdagok, de nagyon buták.

2011. máj. 24. 13:24
 43/54 anonim ***** válasza:
Egyszer csak úgy kíváncsiságból,megnyerném a lottó 5-ös.Megnézném elszállnék-e tőle.:-D
2011. máj. 24. 13:33
 44/54 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én nem felelősség teljes melót végzek mégis stresszelek, h. megfeleljek mindennek, ne rugjanak ki és azért is stresszelek h.a fizetésem elég legyen.Lehet a gazdagok is stresszelnek,de nekik évente jut idejük és pénzük kikapcsolódni.Ismerek egy ügyvédet, milliomos(okos ember).Lehet tök stresszes a munkája,de évente legalább 2-3 alkalommal elmegy nyaralni és kikapcsolódni(a telefonját se kapcsolja be),sőt neki van pénze eljárni sportolni amivel szintén le tudja vezetni a feszültséget.Nem aggódik a gyerekeiért mert tudja van annyi pénze h. még az unokáinak tudna venni házat és el tudná tartani őket.Viszont úgy neveli a gyerekeit h. több nyelven beszéljenek és sikeresek legyenek, h. ha ő meg hal akkor nekik is legyen egy biztos jól fizető állásuk és boldogulni tudjanak.

Én még gyereket se merek szülni,mert nem tudnám miből felnevelni, ha még magunkra se telik.

2011. máj. 24. 14:14
 45/54 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb. Ami viszont plusz gond az az irigy emberek.
2011. máj. 24. 14:30
 46/54 anonim válasza:
A pénz nem boldogít, csak amit azon veszek...
2011. máj. 24. 15:19
 47/54 anonim válasza:
Szerintem ez nem jó kérdés. Szerintem semelyik pénzügyi helyzetben sem egyszerű az élet...mindig vannak probémák, gondok...abból a szempontból, hogy oda kell-e figyelni pl. arra h mit vásárolhatsz meg és mit nem, stb, ebből a szempontból egyszerűbb. De a másik oldalon felmerülnek más gondok is, amik éppenhogy nehezebbé teszik. De ez így van minden anyagi helyzetnél.
2011. máj. 24. 15:55
 48/54 anonim ***** válasza:
Milyen nyomorék gondolatmenet szerint kellene boldogtalannak éreznie az emberi kapcsolatait egy gazdag embernek? Atyaég, de jókat nevetek az ilyen önvigasztaló szerencsétleneken...
2011. máj. 24. 16:30
 49/54 A kérdező kommentje:

nem az volt a kérdés h boldogabb e bár sokan elmentek ebbe az irányba ami persze nem baj:) inkább az h ki hogy gondolja h a gazdagoknak nehezebb e (nagy pénz nagy probléma sok stresz) vagy a szegényebbeknek(kis felelősség hovégi nehézségek) igazábol most jutott eszembe h hozzátegyem a kérdéshez h a válaszadok milyen anyagi helyzetben vannak. hogy honnan látják ugy h egyszerűb e vagy nehezebb. mivel szerintem máshogy látja ezt egy jomodu és máshogy egy szegényebb. és elég erősen benne él midnekibe h az ő gondjai nagyobbak mint a szomszédé. nekem kevés pénzből kell kijönnöm bezzeg neki mindenre van pénze. a másik oldalon a sokkal angyobb stressz a munkába a kötelező estélyek megbeszélések vacsorák(ami a szegényebbeknél ugy jelenik meg h milyen jo neki a sok céges ebéd a sok estély a sok utazás) a gazdagabb meg ugy éli meg h megint menni kell este erre a megbeszélésre arra az esélyre ha fáj a fogam ha megjött épp ha rosznapom van akkoris menni kell. utazni kell ha van kedve az embernek ha nem. ezért ha még olvassa egyáltalán valalki ezt a kérdést és válaszolna rá akkor legyen oly kedves és irja meg hozzá hogy milyen anyagi körülmények között él. nem kell h 147512 forintot keresek hanem csak ugy nagyságrendileg. szerintem mindenki meg tudja itélni h ő szegényesebb kényelmesen él jomodu vagy épp dusgazdag.

és persze nem olyanokra irányul a kérés akinek amugy semmi dolga megy a szekér sose kell semit tennie a pénzért.(bár igazábol belegondolva pl a királyi családnak is inkább nyűg az egész és inkább mennének 8 orába dolgozni minden kötelezetség és komolyabb stresz nélkül mint nap mint nap a protok szerint élni és vigyázni minden mozdulatukra mert egy rosz kézmozdulat vagy el elbambulással máris a címlapokra kerülnek

2011. máj. 25. 11:26
 50/54 anonim válasza:
Alapvetően szerintem nincsen baj a gazdagsággal. Csak akkor, ha valaki nem méri fel a sok pénzel járó felelősséget. Minél több pénzed van, annál többet akarsz, és annál többet fogsz költeni felesleges dolgokra. Mennyivel jobb lenne mondjuk jótékonykodásra, mások segítségére (nem a semmittevők, hanem az esetleg önhibájukon kívül bajba jutottakon) segíteni.
2011. máj. 25. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!